Salut!
Am deschis acest nou topic nutrind speranţa că mulţi dintre dvs. vor găsi răspunsul dorit, iar dacă nu, poate că cei mai avansaţi să împărtăşească din experienţa lor. Eu voi răspunde cu plăcere la orice problemă la care mă pricep.
Adresa:
http://www.boxe-hifi.jlkfree.com
Acest site se adresează tuturor celor care vor să-şi construiască singuri boxe profesionale (începători sau avansaţi).
Veţi găsi răspunsuri la multe din întrebările de pe forum sau la cele de mai jos (şi la multe altele nepuse):
- Ce trebuie să ştiu despre difuzoare ca să pot alege unul bun şi ieftin? Cum să mă descurc în noianul de oferte care există pe piaţă?
- Unde să caut informaţii despre difuzoare? Începeţi chiar cu baza de date de pe site!
- Care este tipul de boxă cel mai simplu, dar cel mai performant? Cum să aleg ca să fiu sigur de reuşită?
- Ce sistem mi se potriveşte cel mai bine: stereo, surround, cinema, auto, sonorizare festivităţi (în săli mari sau în aer liber)?
- Cum să aleg puterea dacă vreau să ascult în camera mea? Dar în maşina mea? Cum să aleg puterea pentru sonorizarea unor festivităţi ca să se auda ca la mine în cameră la 2x50W ?
- Am ales un woofer. În ce tip de boxă ar da cele mai bune rezultate? Prefer un anumit tip de boxă. Ce woofer să aleg?
- Găsesc formule şi mai ales
calculatoare online ?
- Nu prea îmi plac nici formulele şi nici calculele. Găsesc un ghid de proiectare complet (cu explicaţii, recomandări şi exemple concrete pe difuzoare reale)?
- Cum să fac să scot tot ce se poate de la woofer: puterea maximă, frecvenţe cât mai joase, boxa cât mai mică?
- Acordarea boxei bass-reflex este chiar aşa de pretenţioasă?
- Am nişte boxe mai vechi. Cum să le modific pentru a creşte puterea şi pentru a îmbunătăţii fidelitatea?
- Boxele mele distorsionează. Cum pot remedia acest defect?
* Orice altă întrebare poate fi pusă la pagina Contact.
** Nu există niciun motiv ca boxele construite de dvs. să nu fie mai bune decât cele "de fabrică" şi în mod sigur vor fi mai ieftine.
Atenţie: sper să nu fiţi dezamăgiţi, dar nu veţi găsi printre titluri întrebările de mai sus.
Mult succes şi spor la treabă!