Eu am LW1203 in cutie de 47 litri, acordat la 55Hz. In sali mici si mijlocii suna bine, in aer liber pana la 15-20 metri e ok. Pt sali mai mari sau distanta mai mare in aer liber nu e ok.
Putere cam 250W RMS care intra, peste aia incepe sa se incalzeasca simtitor dustcap-ul, si nu am avut curajul sa ii dau mai mult. Are basul frumos, rotund, nu e foarte punchy, aduce un pic de sunet hi-fi, nu e asa de scurt basul. Controlul membranei este f ok, la 200-250W cateva milimetri numai.
Trebuie taiat la maxim 2.8 - 3 kHz, altfel va suna aiurea, mi se pare ca are un peak mare putin peste 3k, deci cei cu filtru "cheap" de pht sa se abtina.
SPL-ul de 96dB mi se pare real, face destul de multa galagie cu 200W pe canal.
In concluzie, IMHO la calitate sonora, mai ales in incaperi mai mici este peste HP15W(filtrat crespunzator), ii trebuie jumatate de cutie fata de HP, SPL aproape identic, la midbas parca suna mai tare decat HP, merge bine si in camera, nu e asa desensibil la pozitionare (eu le tin la un metru de pareti, pe stative, la 130cm, pe latura mare a camerei si suna ff echilibrat), singura chestie pe care o remarc e ca nu cred ca are 300W rms/600W program, mai degraba 150WRMs/300W program, faza la care HP-ul e mai bun (200/400W). Eu le alimentez pe AV400 (250-270W/canal), pana la clip, inca nu au dat semne de oboseala. Materialul conului este destul de rigid si rezistent. Singura chestie care nu imi place e bobina de 2", daca ar fi de 3" ar fi mai bine (daca pt. altceva nu, atunci pt. linistea mea sufleteasca.. )
_________________ Execut pagini web la cele mai mici preturi. Detalii pe privat.
|