Revin cu problema mea.......
Sa vad daca am inteles...
DNA scrie:
SPL-ul este de 100dB masurat la 1W .
Ar merge bine un filtru de ordin 1 ( pentru simplitate si transparenta)
Difuzorul 1251 trebuie inseriat cu o bobina de 0,18 ~ 0,2mH
(Bobinaj facut din conductor CuEm Diamatrul = 1 ~ 1,2mm ).
Supertweeterul ST350 trebuie inseriat in (aceasta ordine) cu doua becuri de 12w/21w puse in serie si cu un condensator de 1,5uF.
Am construit cele 2 incinte: 2xG1251+2xPHT411; dupa un proiect de nexus_3, varianta trapezoidala;
as dori sa spun ca sunt multumit cum suna..... basii;
........de inalte insa...
(DNA, am incercat varianta propusa de tine, dar aproape ca "nu se aude" deloc tweeterul.......(probabil ca lucreaza la o frecventa mult prea mare);
Dupa care, prin tatonare, folosind condensatoare de la filtre vechi am incercat 2.2-4.7uF; pana la 4.7uF suna foarte infundat(sa nu zic ca nu se aud frecventele inalte aproape deloc) in schimb cu 4.7uF suna beton! am testat cu un mixer-amplificator 2x300W; asa de tare suna de nu te poti apropia de boxe, pt. ca "iti gadila" timpanele; am testat totul la mine in camera 5x5m(25m^2); mi-am strans si prietenii ca sa le cer parerea....; ca de! asa facem cu totii, nu? dar mi-e frica sa nu prajesc tweteerele....
-----------------------------------------------------------------------------------
dar nu ai dreptate.... tu te referi la un singur difuzor!; eu am pus 2 legate in paralel in fiecare incinta(2xG1251 si 2xPHT411/incinta) =>SPL=103dB, nu?
as dori, daca se poate, un filtru numai pentru difuzorul de inalte, de preferinta de ordinul II (cele 2 PHT411 legate in paralel); cele 2 difuzoare G1251 sunt legate in paralel si as prefera sa nu i se aplice nici o corectie, numai daca este "strict necesar"! am mai vazut ceva asemanator in niste boxe Monacor ce le are un prieten ... vreau sa zic ca le are de cel putin 6 ani si nu a avut nici macar o problema tehnica!
Am mai vazut pe forum ceva postat de tine.... ce imi recomanzi?
Atasat pun filtrul cu pricina(din pacate este pe 8Ohm dar eu am nevoie de 4Ohm!):
http://www.stocare.as.ro/CrossoverG1250+Pht411.pdf
Si cum as putea face echilibrarea SPL intre bass si twetere? sau nu este cazul?