The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 6:09 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Am nevoie de support.....
MesajScris: Mar Feb 07, 2006 12:47 pm 
Salut!
Am construit 2 boxe 2xG-1251(PAudio)+2xST350(selenium); Incinta a fost proiectata de NeXuS_3;
As dori sa stiu ce filtre ar trebui sa folosesc, eventual o schema electrica;
As dori sa stiu ce SPL are combinatia asta, si cam ce as putea sa sonorizez cu aceasta combinatie...

Ma poate ajuta cineva?

Mersi anticipat.

adresa mea de mail este:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 07, 2006 2:46 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Bina ziua

un filtru va fi proiectat pentru combinatia dumneavoastra de difuzoare

SPl-ul la puterea RMS a unei boxe este de 125 dB in banda de lucru, merg f bine la sonorizari de nunti, pana la 2-300 persoane, sau impreuna cu subwoofere, la evenimente mai mari si cu program muzical mai bogat in subbass

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 07, 2006 3:12 pm 
Neconectat
Admin
Admin

SPL-ul este de 100dB masurat la 1W .

Ar merge bine un filtru de ordin 1 ( pentru simplitate si transparenta)

Difuzorul 1251 trebuie inseriat cu o bobina de 0,18 ~ 0,2mH
(Bobinaj facut din conductor CuEm Diamatrul = 1 ~ 1,2mm ).
Supertweeterul ST350 trebuie inseriat in (aceasta ordine) cu doua becuri de 12w/21w puse in serie si cu un condensator de 1,5uF.

Sus

Subiectul mesajului: Am nevoie de support.....
MesajScris: Vin Mar 10, 2006 3:39 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Revin cu problema mea.......
Sa vad daca am inteles...

DNA scrie:
SPL-ul este de 100dB masurat la 1W .

Ar merge bine un filtru de ordin 1 ( pentru simplitate si transparenta)

Difuzorul 1251 trebuie inseriat cu o bobina de 0,18 ~ 0,2mH
(Bobinaj facut din conductor CuEm Diamatrul = 1 ~ 1,2mm ).
Supertweeterul ST350 trebuie inseriat in (aceasta ordine) cu doua becuri de 12w/21w puse in serie si cu un condensator de 1,5uF.

Am construit cele 2 incinte: 2xG1251+2xPHT411; dupa un proiect de nexus_3, varianta trapezoidala;
as dori sa spun ca sunt multumit cum suna..... basii;
........de inalte insa...

(DNA, am incercat varianta propusa de tine, dar aproape ca "nu se aude" deloc tweeterul.......(probabil ca lucreaza la o frecventa mult prea mare);

Dupa care, prin tatonare, folosind condensatoare de la filtre vechi am incercat 2.2-4.7uF; pana la 4.7uF suna foarte infundat(sa nu zic ca nu se aud frecventele inalte aproape deloc) in schimb cu 4.7uF suna beton! am testat cu un mixer-amplificator 2x300W; asa de tare suna de nu te poti apropia de boxe, pt. ca "iti gadila" timpanele; am testat totul la mine in camera 5x5m(25m^2); mi-am strans si prietenii ca sa le cer parerea....; ca de! asa facem cu totii, nu? dar mi-e frica sa nu prajesc tweteerele....
-----------------------------------------------------------------------------------
dar nu ai dreptate.... tu te referi la un singur difuzor!; eu am pus 2 legate in paralel in fiecare incinta(2xG1251 si 2xPHT411/incinta) =>SPL=103dB, nu?

as dori, daca se poate, un filtru numai pentru difuzorul de inalte, de preferinta de ordinul II (cele 2 PHT411 legate in paralel); cele 2 difuzoare G1251 sunt legate in paralel si as prefera sa nu i se aplice nici o corectie, numai daca este "strict necesar"! am mai vazut ceva asemanator in niste boxe Monacor ce le are un prieten ... vreau sa zic ca le are de cel putin 6 ani si nu a avut nici macar o problema tehnica!
Am mai vazut pe forum ceva postat de tine.... ce imi recomanzi?
Atasat pun filtrul cu pricina(din pacate este pe 8Ohm dar eu am nevoie de 4Ohm!):
http://www.stocare.as.ro/CrossoverG1250+Pht411.pdf
Si cum as putea face echilibrarea SPL intre bass si twetere? sau nu este cazul?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2