The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 5:39 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 07, 2007 6:56 am 
nu ar fii o chestie sa furam idei de la altii in sensul sa le adaptam pt ce vrem. De exemplu.

1. Pe partea de horn la medii sa fie cel ce la facut Mircea (cred) la Xtro si in caz daca mai trebuie medii sa se puna 2 difuzoare in acelasi horn.
2. Pe partea de medii bass, o frecv importanta sa se faca o combinatie de "hd12" sau ceva asemanator cu traseul de la xtro. Te joci cu expansiunea in hornresp, pana iti iese un grafic frumos. Parca DNA aduce sn12mb (parca), daca nu... exista c12 sau alte dufizoare ce se pot adapta.
3. Ca sa nu iasa un dulap, inalta sa nu se puna intr-un mod conventional sus ca la un BR normal ci ceva in genul urmator
Imagine

4. Forma sa fie ca si cea a Topurilor Outline:
Imagine

Ionut, stiu ca nu vei avea bass asa, dar totusi zic eu e o idee buna avand in vedere cat de crucial e raspunsul in mid bass, cel de la 80 Hz pana pe la vreo 500 :wink:

@ DNA

Din cate imi aduc eu aminte, parca ai facut odata niste boxe de bar la cineva cu selenium. 1 x 18", 2 x ceva supertweetere si o medie pusa in horn. Mai e valabila sursa respectiva pt hornurile acelea?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 07, 2007 10:02 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Adi

avem 8 bucati SN-12B in stoc in acest moment :wink:

acele hornuri de medii, din cate tin minte nu mai pot fi aduse

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 07, 2007 10:10 am 
Nex sa termin cu sesiunea si ma apuc sa fac topul asta teoretic. Adica simulari si plan in CAD si sa vad cum stau cu banii si poate ma arunc in partea practica. Nu am mai mesterit ceva de multa vreme si mi-e dor :cry:

Zi ce parere ai. de ce am zis mai sus. Cumva trebuie sa crestem sensibilitatea in zona de mid bas cea pana in vreo 500, 700 Hz, ca aia ii cruciala. Daca ai si alte idei cum se crestem eficienta pe frecventa respectiva spune. Apropo Ai vazut ce difuzoare frumoase au MAG pe 12" cu parametrii pt loading? :roll:

Daca nu ajung mediile, se poate face cu media de la rcf, seria mr, numai ca iti da o gaura in buzunar.....specific rcf-ului :lol: :lol: :lol: . Au parametrii exceptionali, cred ca esti deacord cu mine :wink:

Ca si driver un wnd 63 ar fi destul, zic eu.

M-a prins rau subiectul asta. 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 07, 2007 12:36 pm 
Neconectat

adircf scrie:
Nex sa termin cu sesiunea si ma apuc sa fac topul asta teoretic. Adica simulari si plan in CAD si sa vad cum stau cu banii si poate ma arunc in partea practica. Nu am mai mesterit ceva de multa vreme si mi-e dor :cry:

Zi ce parere ai. de ce am zis mai sus. Cumva trebuie sa crestem sensibilitatea in zona de mid bas cea pana in vreo 500, 700 Hz, ca aia ii cruciala. Daca ai si alte idei cum se crestem eficienta pe frecventa respectiva spune. Apropo Ai vazut ce difuzoare frumoase au MAG pe 12" cu parametrii pt loading? :roll:

incepe sa semene tot mai mult cu "MID TOP PROJECT"
deci sunt mai multe posibilitati
1. HORN CLASIC - destul de greu daca nu imposibil de inghesuit intr-o incinta compacta
2. Cavitate rezonanta (ca la fusion)
3. Bandpass ordin 6 (OUTLINE Doppia si Tripla) - aici stiu ca functioneaza, dar e o zona predispusa la greseli, va trebui facuta o porba sa se dovedeasca viabilitatea acestei configuratii pana la 300Hz macar

Personal, as incerca in zona bandpass pt iese cea mai compacta incinta

Daca nu ajung mediile, se poate face cu media de la rcf, seria mr, numai ca iti da o gaura in buzunar.....specific rcf-ului :lol: :lol: :lol: . Au parametrii exceptionali, cred ca esti deacord cu mine :wink:

au, dar pretul este total pe langa realitate, asa ca ma lipsesc.
se pot folosi si alte difuzoare pt a obtine aceleasi performante fara sa spulberi bugetul

Ca si driver un wnd 63 ar fi destul, zic eu.

as merge pe 63 sau pe un 72 dar totul depinde pana unde reusim sa urcam cu media.

M-a prins rau subiectul asta. 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 07, 2007 12:53 pm 
Neconectat
User

pana unde urcam media...
io de aia am zis un 5" sau 6" ca sa urce pana la un 3000Hz.(daca urca)- de acolo paote fi luat de un driver de 1". daca urca doar pana la vreo 1500hz e ok si un wnd63.
intrebarea e.... oare poti sa faci o boxa sa sune de la 50hz sa zicem, pana la 20Khz, si sa aiba si cam 105db la 1w, pe toata gama de frecvente , si... sa fie si cat mai compacta :D

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 07, 2007 1:27 pm 
Neconectat

DJ_Kenwood scrie:
pana unde urcam media...
io de aia am zis un 5" sau 6" ca sa urce pana la un 3000Hz.(daca urca)- de acolo paote fi luat de un driver de 1". daca urca doar pana la vreo 1500hz e ok si un wnd63.
intrebarea e.... oare poti sa faci o boxa sa sune de la 50hz sa zicem, pana la 20Khz, si sa aiba si cam 105db la 1w, pe toata gama de frecvente , si... sa fie si cat mai compacta :D

driver de 1" slabe sanse daca vrei ceva f puternic
105 db/1W de la 50Hz si sa fie si compacta nu se poate

inevitabil va fi aberant de mare

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 07, 2007 1:40 pm 
Neconectat
User

Eu as face ceva in genul lui TA500 http://www.turbosound.com/showroom/ta500/index.html

Numai ca nu va cobori cu o singura bucata pana in 50 hz...maxim 60 Hz.
Oricum, pt un fullrange eu zic ca ar fi bine.
Totusi, sa nu uitam ca trebuie si procesare :roll: ca din cate stiu hornurile fara procesare suna cam nashpa...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 07, 2007 2:21 pm 
Neconectat
User

la ce difuzoare pui pe acolo nu vad de ce nu tragi si o tri-amplificare. :D
Bagi din crossover delay si gata.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2