The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 11:54 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 11, 2006 7:42 pm 
Neconectat
User

ionut burlacu scrie:
nu cred ca ai inteles george............

Ba am inteles, ideea era ca la un moment dat cineva pomenea de susnumitu ipa400 si am fost putin derutat, av800, merge din cate stiu eu pana pe la +/-95v
repet, puterea boxelor nu spune mare lucru,
pid scrie:
la 75.5V probabil cu av800 o sa scoti aproximativ 450VA pe sarcina de 4 ohmi si 275VA pe 8 ohmi

daca boxele tale sunt pe 8 ohmi e normal sa sune ca la 275w si nu ca la 400 sau 450 (nu mai stiu) cum ai spus tu :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 11, 2006 8:46 pm 
Neconectat
User

saluari

deja pot zice ca se simte o diferentza neta intre puterea care o avea la 75v si cea care o are acum alimentata cu 92v acum zguduie bine peretii :lol: parca mai vb de o putere serioasa... dupa ceva probe cat poate tine o camera 4x4 radiatoarele sau incalzit putin cred ca aprox 20-30 grade, ca fideliatate? in ceea ce priveste fideliatea nimic de reprosat sincer nu se simt diferente am atacat amplific cu o statie pioneer si se aude de parca ar fi pe finalii din pioneer... deci fideliatea zic io cai k numai ca se aude un fasait cred cai de la cablu sau de la calc ca fara nici o mufa amplific nu are nici un fel de zgomot de fond.. sau fasait sau mai stiu io ce . in ciuda celor 7mv reglati pe rezist de vataj la putere mica suna f bine. greutatea cred ca e singurul dezavantaj la un asemenea monstru cantareste numai 20 kg traful cu totul ajunge cred la vo 35 kg daca nu mai bine ... sincer se merita investitia :twisted: se paote folosi si la puteri mari si mici si la fel e calitatea sunetului pur si simplu e beton urrez mult succes celor ce vor sa-si faca :twisted:

maine voi reveni cu foto

cu respect ionut

ps multumiri celor ce mai ajutat in special sharky si iceman si celorlalti care au incercat sa ma lamureasca in problemele aparute in timpul fabricatiei gigantului ipa 800 stereo :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 9:06 pm 
Neconectat
User

sa incepem cu niste foto facute mai la inceput...

una bucata carcasa...

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 9:08 pm 
Neconectat
User

2 bucati radiator 40 cm

Imagine

in rolul pricipal 2xipa 800

Imagine

si pt condimentare... toroid 2500 w

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 9:16 pm 
Neconectat
User

si voi continua cu ultimele modificari ... imbunatatiri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 28, 2006 6:57 am 
Neconectat
User

arata bine.... dar cu mentiunea ca tranzistorul pe post de superdioda (cel din dreapta, mijloc, spre capatul radiatorului) ar trebui pus in centrul tabitei de fixare a finalilor...... pentru a avea un raspuns mai bun in functie de temperatura.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 28, 2006 9:41 am 
Neconectat
User

De unde ai luat monstrul acela de transformator, si cat a costat ? :)
Inca ceva, nu bazaie [mecanic] vreun pic ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 28, 2006 9:58 am 
Neconectat
User

Mi-am luat si eu un ipa800 dar inainte de a incepe lucrarile vreau sa ii fac protectii, are cineva scheme ptr protectie scurt si ptr clip?

Va multumesc anticipat!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 28, 2006 7:36 pm 
Neconectat
User

salutari

fotografiile is ceva mai vechi de cand mam apucat ... duper dioda este pozitionata acum unde trebuie pe tranzist cu cel mai mare factor de amplificare ...

traful e cam 3,5 mil bazaie dar f slab il acopera zgomotul celor 6 ventilatoare prezente la datorie.. :lol:

o schema pe care o poti folosi pt protectii

Imagine

pt clip http://sound.westhost.com/project23.htm as recomanda q1 q2 mje 340 respectiv 350

pt scurt : nu cred ca ai nevoie de asa ceva cred ca esti constient de faptul ca tre sa te feresti sa faci scurt la iesire timpt de cateva secunde dupa oprire sau in timpul functionarii

tias recomanda un filtru subsonic.. cred ca e mai mare nevoie de el..
http://sound.westhost.com/project99.htm

cu respect ionut

ps scuzati intarzierea dar calc meu nu ma anunta cand apare ceva nou pe forum

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 28, 2006 8:22 pm 
Neconectat
User

ionut burlacu ti-am dat un pm cu adresa mea de mess ptr ca am cateva intrebari :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 01, 2006 4:46 pm 
Neconectat
User

SALUTARI

CINE mar putea ajuta sa masor puterea care o scoate ampliful meu intrun mod practic si relativ usor de realizat...

ORICUM IDEEA E ca dupa ce se incinge oleak te scoate nu se poate da in max... practic imi sare varul de pe peretzi...

cu reespect ionut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 01, 2006 6:15 pm 
Neconectat
User

Masori tensiunea alternativa de pe iesire cand ampliful debiteaza puterea maxima. Ideal cu un semnal sinusoidal, obtinut dintr-un generator (poate fi si soft). Tot ideal, si cu un osciloscop pe iesire, ca sa vezi unde te opresti - cand incepe sa distorsioneze.
Daca nu ai boxe pe masura, faci rezistente de sarcina din rezistente de resou - sa iti iasa 8 ohmi/800-1000W. Tot in paralel cu rezistentele pui un cond. de 2,2uF/250V
Si daca ajungi sa faci rost/sa ai acces la un osciloscop, il incerci si la semnal dreptunghiular, asa, ca sa-ti faci o idee cat si ce poate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 01, 2006 8:06 pm 
Neconectat
User

salutari

pt cei ce au in posesie ipa 800 as vrea sa stiu ce probleme apar la un asemenea amplific ... dea lungul timpului tre sa se fi intamplat ceva cu el... datorat unor cauze nu se alta sa stiu si eu de ce sa ma feresc... sa nu fac vreo istorie gen herosima ... pana acum nu prea am fost amator sa ard sau defectez prea multe scule audio.

cu respect ionut

ps pe maine sper sa revin cu niste foto noi ... cu "stirile de la miezul noptii"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 02, 2006 10:56 pm 
Neconectat
User

salutari

revin cu produsul finit....

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Noi 04, 2006 2:50 pm 
Neconectat
User

arata excelent poti sa dai mai multe detalii despre cum ai facut carcasa?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2