The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 16, 2025 5:27 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 21, 2010 5:33 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Ştefan, problema nu constă în raportul preţ calitate. Acela deja există şi este imbatabil.

De exemplu, la Thomann nu există nicio incintă fullrange pasivă, făcută cu 2" şi difuzor de 15" ( ambele cu neodymium ) care să se vândă la un preţ rezonabil şi în care să ai un filtru cu protecţie electronică, astfel încât să ţină la tăvăleală.

Abia de la RCF C5215L putem să găsim ceva similar, dar doar la peste 1000 Euro în sus pentru o bucată.

Au ei ceva de 15+2" gen TBox, mai ieftine, dar sunt numai B-Stock, iar despre calitate nu are rost să povestim, pentru că ştim cu toţii care este fabricantul lor de boxe. Cred că şi ei s-au săturat de probleme şi scule venite în service.

Problema esenţială constă în a avea pe stoc câteva sute de boxe pe stoc pentru un singur model, dacă vrei să vinzi într-o ţară ca Germania, iar subsemantul nu dispune de suficienţi bani pentru a finanţa un asemenea stoc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 21, 2010 5:58 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Ionel Mares scrie:
Cunosc formatie posesoare de XA... dupa 2 luni de zile inca alearga dupa cei de la garantii pentru o inalta picata... credeti ca au intrat pe forumuri sa anunte in gura mare ca sunt dezamagiti de achizitie?? ... nicidecum... doar in grupul restrans de prieteni vorbesc.

În Severin sunt 5 sisteme XA2.

Primul a fost achiziţionat de un muzicant care are ureche şi simte distorsiunile. Fan Dynacord până la moarte :)

Acesta îl foloseşte de doi ani fără niciun incident sau defecţiune şi pot spune că nu le menajează. La el totul merge strună şi nu are stresuri.

Restul lumii ( celelalte 4 sisteme XA2) au probleme şi mai mereu se duc înaltele ori difurile de 12". În opinia mea, nu Dynacord are vreo vină în toată povestea aceasta, ci cei care nu sunt capabili să folosească aparatura audio. Dau bani grei pe boxe, mixer şi staţii, dar se zgârcesc când vine vorba despre cabluri. Azi, de exemplu, a venit unul dintre ei la mine să cumpere un cablu XLR-XLR de 3m. I s-a părut exagerat de mult să dea 35 Lei şi a spus că el găseşte cu 20 lei.

Într-un timp am vândut şi eu Dynacord.
Cu factură, cu garanţie de 3 ani, cu asistenţă tehnică postgaranţie. Am renunţat pentru că nu era rentabil. Un powermate 1000 eu îl vindeam cu 1800 Euro, în timp ce pe piaţa liberă, se vindea cu 1750 Euro. Am avut un client care a venit la mine, m-a frecat o jumătate de zi, apoi a plecat şi dus a fost.
Am afalt că a cumpărat un powermate cu 1750 Euro din Timişoara, de la un nene care vinde scule aduse de prin Ungaria şi livrate prin parcări. Fără acte, fără garanţie, fără nimic în afara unor poveşti şi asigurări că dacă se întâmplă ceva se rezolvă.

Partea comică şi hilară este că drumul l-a costat mai mult de 50 Euro.
Asta este, cu astfele de oameni defilăm.
Nu a cumpărat de la mine pe motiv că nu am fost înţelegător şi nu l-am lăsat cu plata în rate.

Am mai spus şi o să mai repet.
Îmi plac sculele Dynacord, le consider a fi serioase şi făcute cu simţ de răspundere, dar ca să fiu sincer, 90% dintre clienţii români ai acestei firme sunt o pacoste pentru orice vânzător de scule.

Am văzut oameni care omorau nişte F150-uri în distorsiuni inimaginabile. Peakurile pe powermate în roşu pe canal, pe vu-metru, sunetul era o grohăială sinstră. la un moment dat nu am mai răbdat, mai ales că eram la 15m în faţa boxelor şi am încercat să le explic faptul că distorsiunile distrug difuzoarele. Ştiţi ce mi-a spus şeful formaţiei ?
"Domnule, eu mi-am luat Dynacord pentru ca să îmi ţină. Am dat 2500 euro pe boxe, am garanţie şi dacă se strică le pun în braţele ălora care lea-u vândut. Dacă nu mi le schimbă, îi tai ".
Cuvânt cu cuvânt am reprodus.

Ei bine, sunt fericit că nu am parte de astfel de clienţi.
Din acest motiv sincer spun că nici nu îmi doresc să mă amestec pe piaţa Dynacordului din România.

Sus

Subiectul mesajului: Re: dynacord -paudio
MesajScris: Lun Iul 01, 2013 6:08 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Cătăline, nu deranjezi pe nimeni, în opinia mea.

Nu-mi fac stresuri pe tema aceasta.
Sunt conștient că pentru mulți oameni marca este totul și îmi dau seama că a te lupta cu mentalitățile este pierdere de timp.
Este problema lor să-și cheltuie banii așa cum vor.

Eu ofer o variantă mai ieftină și mai ”adaptată” condițiilor de utilizare în țara noastră.
Evident, prețul este mult mai mic. Cine vrea boxe și nu-i pasă de marcă, poate face socotelile. Dacă îi dau pe plus, va ști ce să facă.

Apropo, am discutat recent cu proprietarul unei instalații de sunet din Cluj.
Are 16 basi facuti de el, în regie proprie, cu C18-650EL și de 5 ani de zile își face treaba cu ei.
Cred că nu l-au costat mai mult de 350 euro bucata, cu tot cu difuzoare.
Acum întrebarea logică este următoarea: Cât l-ar fi costat 16 planare tip F18 ?
Cam 28.000 Euro. Cât l-au costat clonele? Vreo 5500 Euro.

Omul a economisit în toți acești ani 22500 Euro. Și boxele funcționează în continuare.
În loc să se împrumute și să plătească dobânzi, a găsit soluția de optimizare.
Și nu este singurul. Sunt foarte mulți oameni care nu vor să ajungă a munci pentru sculele audio din dotare.

Aceștia sunt cei cu care vorbesc o limbă comună.

De aceea nici nu am a mă supăra.
Lumea este mare și este loc și pentru brand name-uri, dar și pentru no name-uri.
Atât timp cât oferta mea este cinstită și cumpărătorul este mulțumit, voi avea clienți. Când nu voi mai fi în stare să produc boxe pe placul oamenilor, voi lua drumul uitării, așa cum mulți alții au mai făcut-o înainte mea.

Sus

MesajScris: Lun Iul 01, 2013 6:27 pm 
Neconectat
User

arata ca fanu basii aia,asa ca fapt divers,de sunat nu suna rau dar ca aspect is nasoli rau,ai putea sa ii dai un sfat acelui domn daca tot il cunosti,daca vb de aceasi persoana :o

Sus

MesajScris: Mar Iul 02, 2013 9:57 pm 
Neconectat
Admin
Admin

ghetau marian scrie:
arata ca fanu basii aia,asa ca fapt divers,de sunat nu suna rau dar ca aspect is nasoli rau,ai putea sa ii dai un sfat acelui domn daca tot il cunosti,daca vb de aceasi persoana :o

Nu-mi permit să dau astfel de sfaturi.
Am văzut și eu că cutiile sunt trecute prin multe.

Sus

MesajScris: Sâm Dec 28, 2013 1:47 pm 
Imi cer scuze ca imi permit sa postez in acest subiect,observ ca aici au postat granzii acestui forum.In viata mea de lautar am cantat cu fel si fel de boxe facute,cumparate si credeti-ma sunt multi care isi fac sisteme gen xa2 cu p.audio sau cu alte difuzoare si pun sigle de dynacord.Am avut ocazia sa cant pe 2 vl 212 cu 2 p.audio e 12 250 n (teoretic nu sunt niste difuzoare puternice) drivere electro-voice cu bobina de 3',iesire de 1,5' si 2 basi electro-voice (decat emblemele) care aveau in ei 2 p.audio c 18 parca,mixer pm 1600-3 si o putere tot dynacord pentru basi,am ramas complet surprins,,,si baiatul a iesit la jumatate de pret fata de cele din magazin si eu sunt de aceiasi parere MAI BINE FAC EU BOXE SI STIU CE PUN IN ELE,DECAT SA CUMPAR SI CAND LE DESFAC SA FAC STOP CARDIAC.stima.

Sus

MesajScris: Sâm Dec 28, 2013 2:31 pm 
Neconectat
User

Catalin
Cumperi cumva boxele la mana a 2-a si stai cu teama cand le desfaci?
Daca le cumperi noi,vei primi boxele cu difuzoarele originale,iar legat de performantele acestora,gasesti pdf-uri pe internet .

Sus

MesajScris: Dum Dec 29, 2013 12:45 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

din pacate, de foarte multe ori am descoperit ca specificatiile din PDF-uri nu sunt conforme cu realitatea.

In special la dynacord am intalnit diferente foarte mari la graficele prezentate in fisa tehnica Vs. cele masurate de noi pe boxe

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Oct 15, 2015 5:19 pm 
Am ascultat acum cateva saptamani boxele lui pufuletz..sn12mb si bmd750...si sincer m-au dezamagit total!!!
Nu suna deloc...suna foarte rau (sters) atat difuzoarele cat si driverele...la test am avut si o boxa cu 2x12ndl76 si de820tn cat si boxa originala..... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Oct 16, 2015 12:21 pm 
Mestere iar vorbesti aiurea ? Ai uitat ce am facut la driver de suna sters ? Ai uitat ce bobina aveam pe midbasi ?

Sus

MesajScris: Vin Oct 16, 2015 1:18 pm 
Neconectat

deja ne-am obisnuit cu interventiile lui.

Omul asta e un fel de Gica Contra de Serviciu.

Sper ca esti platit bine pentru atitudinea pe care o ai :))

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Oct 16, 2015 2:32 pm 
Eu doar imi spun parerea..de fapt asta e si parerea celor 2 care au luat parte la test....nu am nimic cu nimeni...nu are rost sa vorbim de alte prosti...

Sus

MesajScris: Vin Oct 16, 2015 3:40 pm 
Neconectat

da, da , stim stim. :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Oct 16, 2015 3:56 pm 
Grigoriu_Raducu scrie:
Eu doar imi spun parerea..de fapt asta e si parerea celor 2 care au luat parte la test....nu am nimic cu nimeni...nu are rost sa vorbim de alte prosti...

Aparent ai uitat ca am scos ferofluidul din driver ce a dus la schimbarea raspunsului in frecventa (o gaura ) si a faptului ca filtrul era facut cu mediile foarte atenuate. Nu ti se pare normal sa sune sters ?

Ia zi cand mai facem niste teste?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 2