ez-sound scrie:
da amp ar merge cam pana la de 3 ori tens trafului
eu am un singur traf cu tens dubla..vreau sa fac dublare de tensiune si sa alimentez un amp care se alimnteaza tot cu tens dubla
cam cum se face treaba asta, o schema ceva? am habar putin
ma gandesc unde fac dublarea? trafu 2x12
deci daca iau mediana cu o ramura am 12v..unde fac dublarea pe ambele ramuri?

dar daca iau o ramura si mediana si fac dublare acolo o sa am curentu redresat dublu deci numai pot lua inca odata mediana cu cealalta ramura ca deja mediana e redresata sau nu?
daca fac dublarea unde am 24v intre cele doua ramuri...dublat vine 48 daca iau asta cu mediana nu imi da 24 simetric?
sunt cam confuz....
imi explica cineva?
Din cate am inteles, doresti sa dublezi tensiunea de alimetare a unui amplificator alimentat simetric ,ce are un singur transformator, iar ''dublarea'' vrei sa o faci ''pe acel transformator''.
Eu unul stiu ca acest lucru nu este posibil decat prin rebobinarea secundarului,nicidecum prin diverse jonglari de conectare ale celor doua ramuri(asta in cazul in care discutam de un singur transformator).Daca in schimb ai avea in cadrul acelui transformator 4 infasurari identice, le-ai putea inseria ca sa obtii ceea ce iti doresti, respectand inceputul si sfarsitul fiecarei infasurari d.p.d.v. al sensului curentilor,in acest caz punctul '' 0 '' ar fi intre sfaristul inasurarii nr. 2 si inceputul infas. nr. 3 .
Sfatul meu: incearca sa-ti procuri un transformator ce are tensiunea finala pe care ti-o doresti(2x24V ~), sau...spor la cautat unul identic; tensiunea fiind 2x12V ~ s-ar putea sa ai sanse destul de mari sa gasesti unul.