The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 12:16 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 6:22 pm 
Neconectat
User

Eu am luat de curand boxele (ABS cu C600-N si WN D-63) am pus si poze cu ele, la bas nu am ce sa-i reprosez in schimb inaltele au mai mult medii , trebuie sa umblu la corectii serios sa scot inaltele alea de sus dar mi-e cam frica sa nu se prajeasca la vreo nunta , la EV ZX5 care e am nu trebuie sa umblu mai de loc la corectii pe inalte doar la bass trebuie umblat (oricum nu le ajung din urma PA-urile la bass). Cu inaltele aproape de maxim PA-urile nu suna ca EV-urile cu inaltele aproape la 0, dar cum spuneam cu corectii la greu(scot mediile mult si cresc f, mult inaltele) incep sa sune bine PA-urile, oricum nu-mi pare rau ca le-am luat , la nevoie te scot din ra...t :lol: ,avand in vedere si pretul , ca vorba aia EV-urile au fost 1500 oiro si PA-urile 32 mil.+ 1mil.si ceva transportul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 6:27 pm 
Neconectat
User

Vroiam sa aflu daca cine a reusit sa prajeasca driverele WN D-63 si in ce conditii , adica ce putere a trebuit sa suporte boxele acelea si alti factori care au contribuit la defectiune .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 7:20 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

am vazut 2xD63 (din 4 existente) bubuite intr-un club din cauza distorsiunilor (mixer in rosu intr-un mod total nesimtit - Dj cu urechi de tabla, probabil beat mort)

Calotele au fost sparte pur si simplu, cu toate ca filtrarea era facuta destul de sus sa nu se poata intampla asa ceva.
Aveau si protectii cu lampa (pe langa limitatoarele si compresoarele de pe procesorul de sunet)

atat!

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 7:24 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

ma mir cum de au supravietuit celelalte 2. Nu mai bine lipesti gain-ul cu super glue ? :)))

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 7:27 pm 
Neconectat
User

Degeaba le lipesti, oricum gaseste el un mod sa dea mai tare :lol:
E prea mare tentatia..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 8:10 pm 
Neconectat
Admin
Admin

depeche1973 scrie:
Eu am luat de curand boxele (ABS cu C600-N si WN D-63) am pus si poze cu ele, la bas nu am ce sa-i reprosez in schimb inaltele au mai mult medii , trebuie sa umblu la corectii serios sa scot inaltele alea de sus dar mi-e cam frica sa nu se prajeasca la vreo nunta , la EV ZX5 care e am nu trebuie sa umblu mai de loc la corectii pe inalte doar la bass trebuie umblat (oricum nu le ajung din urma PA-urile la bass). Cu inaltele aproape de maxim PA-urile nu suna ca EV-urile cu inaltele aproape la 0, dar cum spuneam cu corectii la greu(scot mediile mult si cresc f, mult inaltele) incep sa sune bine PA-urile, oricum nu-mi pare rau ca le-am luat , la nevoie te scot din ra...t :lol: ,avand in vedere si pretul , ca vorba aia EV-urile au fost 1500 oiro si PA-urile 32 mil.+ 1mil.si ceva transportul.

PA-urile sună liniar, adică aşa cum trebuie să sune o boxă decentă.
Unii producători de incinte brand name, s-au prins că multor oameni le place să sune "înţepat", adică cu un exces de înalte şi acţionează în consecinţă, făcând un loudness din filtre.

În cazul de faţă, sunetul corect este cel al boxei PA. Mai precis, aşa trebui să sune o incintă full range. Da, atunci când avem un sunet liniar, mediile trebuie să fie în faţă, pentru că aşa este urechea umană făcută.

Dacă îţi doreşti un sunet corectat din filtru, care să sune în stil mp3, tip bum ţî, se poate rezolva, chiar dacă din punctul meu de vedere este o risipă inutilă de timp, atât din partea mea, pentru că fac eforturi să liniarizez răspunsul unei incinte, cât şi din partea ta, pentru că modifici o incintă bine făcută, doar pentru a o aduce la un nivel inferior.

Nu este vorba despre bani, în sensul spus de tine. Preţul corect pentru boxele PA ar trebui să fie cu cel puţin 25% mai mare decât al ZX5.
UN driver de 1,5 inchi, nu poate fi comparat cu un driver de nivelul PAD52, aşa cum este driverul din ZX5.

În general, atunci când am înlocuit driverele din ZX5 ( câteva zeci, mai precis ) am băgat PA-D52, iar proprietarii au apreciat schimbarea, datorită faptului că mediile le sunau prea încet.

Îmi pare rău că trebuie să fiu atât de direct, îmi cer scuze, dar aceasta este realitate. Sugestia mea este să tai medii, dacă vrei să sune în genul EV, nu să dai înalte.

Vreau să fie bine înţeles.
Nu critic doar ca să mă aflu în treabă şi nici nu îmi apăr produsele, doar din spirit comercial. Nu mă interesează să denigrez produsele altora.

Mai jos este graficul unei boxe zx5.
Eu nu mai spun nimic, considerând că este absolut edificator.
Repet, postez acest grafic doar pentru a dovedi cele spuse mai sus.

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 9:53 pm 
Neconectat
User

DNA si NEXUS multumesc pentru explicatii ,ca de fiecare data sunteti amabili sa raspundeti prompt solicitarilor noastre iar raspunsurile sunt cat se poate de pertinente ,eu nefiind un cunoscator in electroacustica invat pe zi ce trece din explicatiile voastre , vreau sa intreb totusi de ce sunt preturile asa mari la produsele brand (EV, JBL, ...etc) ,normal ca platim 30% brandul dar totusi restul pentru ce platim? Am vazut pe Thomann kit reakon driver inalte EV -zx 5 la un pret aberant vreo 160 euro bucata , iar diful de bas costa 275 euro bucata , si credeti-ma ca e copil mic fata de C 600-n.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 10:03 pm 
Neconectat
User

NEXUS sa inteleg ca driverele sunt destul de rezistente la abuzuri (nu sunt un dobitoc care-si bate joc de propria investitie) normal ca mp3-urile suna cum suna dar daca nu te duci pe rosu (niciodata nu dau mai mult de primul led galben de pe Powermate si asta doar in cazuri foarte rare) ar trebui sa te tina driverele mult si bine, din ce ai spus inseamna ca nu au venit drivere la garantie prea multe, asta e un semn bun...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 10:06 pm 
Neconectat
User

DNA , cum s-ar comporta C600-N in cutiile zx-urilor , ma gandesc pe viitor sa fac un upgrade ca suna prea frumos basul la difurile astea, ar avea acelasi bass ca in PA. sau ar influenta cutiile ZX-urilor negativ sunetul?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 10:08 pm 
depeche1973 scrie:
Adircf am inteles ca tu ai WND-72 cum se comporta la tine in boxe? urca mai mult in frecventa in comparatie cu driverele din rcf , daca poti in cateva cuvinte sa-mi descrii comportamentul celor 2 drivere , mersi !

Sunetul e total diferit la amândouă. La RCF se merge pe fineţe iar la cele făcute de DNA se merge pe agresivitate.

Gândeşte-te că trebuie să ajungi la un compromis. Plusezi într-o parte şi scazi în cealaltă în funcţie de preferinţe. Cam aşa se fac treburile.

De exemplu, spl-ul wn-ului e mare, cam 100 db şi pentru asta au trebuit să scadă de undeva. Au scăzut extensia în bas, de aia mulţi spun că wn-ul nu are bas comparativ cu alte difuzoare dar alea alte difuzoare au spl-ul mediu de 98 db. Înţelegi ce vreau să-ţi spun ?

Mulţi ziceau că vor musai cu wn15s dar să se audă şi basul. Se rezolvă cu o cutie puţin mai mare şi o atenuare puternică pe medii din filtru. Părerea mea e că în cazul asta wn-ul îşi pierde valoarea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 10:35 pm 
Neconectat
User

Nu am auzit niciodata cum suna un WN-S asa ca nu ma pot pronunta, de difurile mele de bass din PA-uri sunt suuuuuper multumit am fost la ultima nunta cu toate 4 boxe , am pus EV-urile pe standere si PA-urile jos in fata lor si a fost prea mult bass mi-a zis proprietarul localului(un restaurant rustic cu tot felul de roti de car si opinci adunate de pe sate de la batrani atarnate pe perete) sa dau basul mai incet ca ai cad borcanele de muraturi de pe rafturi :lol: , , deci din ce-mi spui tot RCF-ul suna mai .....bine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 10:37 pm 
Neconectat
User

Nu am ascultat niciodata RCF dar multa lume e multumita de ele dupa cum am mai citit si pe alte forumuri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 10:41 pm 
depeche1973 scrie:
deci din ce-mi spui tot RCF-ul suna mai .....bine.

N-ai inteles nimica.

Ideea e ca fiecare boxa are sunetul ei. Unii prefera finetea, altii prefera agresivitatea, altii le vor echilibrate. Nu exista chestia asta "rcf-ul suna mai bine". Lui X poate-i place cum suna, lui Y poate nu. Iti explicam ca nu toate boxele suna la fel. Fiecare boxa are sunetul specific ei.

Ultima oară modificat de user eliminat pe Mar Mai 27, 2008 10:58 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 10:48 pm 
Neconectat
User

Sunt curios , tie care iti plac mai mult cum suna RCF sau PA-urile

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 10:54 pm 
depeche1973 scrie:
Sunt curios , tie care iti plac mai mult cum suna RCF sau PA-urile

Depinde pentru ce aplicaţie aş vrea să le folosesc.

La live, party-uri cu sculele-n clip, programe extrem de dure clar m-aş duce pe wn-urile actuale. ( motivele-s multe si bine intemeiate :!: )

Pentru botezuri, nunţi cu muzică de pe cd-uri, show-room-uri, sonorizări plicticoase... rcf-urile.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2