depeche1973 scrie:
Eu am luat de curand boxele (ABS cu C600-N si WN D-63) am pus si poze cu ele, la bas nu am ce sa-i reprosez in schimb inaltele au mai mult medii , trebuie sa umblu la corectii serios sa scot inaltele alea de sus dar mi-e cam frica sa nu se prajeasca la vreo nunta , la EV ZX5 care e am nu trebuie sa umblu mai de loc la corectii pe inalte doar la bass trebuie umblat (oricum nu le ajung din urma PA-urile la bass). Cu inaltele aproape de maxim PA-urile nu suna ca EV-urile cu inaltele aproape la 0, dar cum spuneam cu corectii la greu(scot mediile mult si cresc f, mult inaltele) incep sa sune bine PA-urile, oricum nu-mi pare rau ca le-am luat , la nevoie te scot din ra...t

,avand in vedere si pretul , ca vorba aia EV-urile au fost 1500 oiro si PA-urile 32 mil.+ 1mil.si ceva transportul.
PA-urile sună liniar, adică aşa cum trebuie să sune o boxă decentă.
Unii producători de incinte brand name, s-au prins că multor oameni le place să sune "înţepat", adică cu un exces de înalte şi acţionează în consecinţă, făcând un loudness din filtre.
În cazul de faţă, sunetul corect este cel al boxei PA. Mai precis, aşa trebui să sune o incintă full range. Da, atunci când avem un sunet liniar, mediile trebuie să fie în faţă, pentru că aşa este urechea umană făcută.
Dacă îţi doreşti un sunet corectat din filtru, care să sune în stil mp3, tip bum ţî, se poate rezolva, chiar dacă din punctul meu de vedere este o risipă inutilă de timp, atât din partea mea, pentru că fac eforturi să liniarizez răspunsul unei incinte, cât şi din partea ta, pentru că modifici o incintă bine făcută, doar pentru a o aduce la un nivel inferior.
Nu este vorba despre bani, în sensul spus de tine. Preţul corect pentru boxele PA ar trebui să fie cu cel puţin 25% mai mare decât al ZX5.
UN driver de 1,5 inchi, nu poate fi comparat cu un driver de nivelul PAD52, aşa cum este driverul din ZX5.
În general, atunci când am înlocuit driverele din ZX5 ( câteva zeci, mai precis ) am băgat PA-D52, iar proprietarii au apreciat schimbarea, datorită faptului că mediile le sunau prea încet.
Îmi pare rău că trebuie să fiu atât de direct, îmi cer scuze, dar aceasta este realitate. Sugestia mea este să tai medii, dacă vrei să sune în genul EV, nu să dai înalte.
Vreau să fie bine înţeles.
Nu critic doar ca să mă aflu în treabă şi nici nu îmi apăr produsele, doar din spirit comercial. Nu mă interesează să denigrez produsele altora.
Mai jos este graficul unei boxe zx5.
Eu nu mai spun nimic, considerând că este absolut edificator.
Repet, postez acest grafic doar pentru a dovedi cele spuse mai sus.