The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 14, 2025 9:03 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ajutor comutare switcher statie!
MesajScris: Mar Feb 16, 2016 1:12 pm 
Neconectat
User

Am un sistem homemade cu 2 sateliti(cate un difuzor auto medii pe 8 ohmi si un tweeter tot pe 8 ohmi pe ambii sateliti) legati in paralel si un bass(pioneer Champion series).
Detin o statie Phonic max 860 cu 2 canale. In spatele statiei am un comutator cu 3 trepte (Bridge/Paralel/Stereo).
Avand in vedere configuratia pe care o am cum ar trebui sa tin acel switcher.Actual este pe stereo dar ma gandesc ca ar trebbui sa il pun pe Paralel.
Configuratie: Jack 3.5mm (din PC)catre un mixer Phonic AM440, iar mixerul lexat la statie.

Putin ajutor va rog!

Edit:Ar trebui sa inseriez satelitii sau e in regula si in paralel?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ajutor comutare switcher statie!
MesajScris: Vin Feb 19, 2016 10:45 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Inof3nsiv scrie:
Am un sistem homemade cu 2 sateliti(cate un difuzor auto medii pe 8 ohmi si un tweeter tot pe 8 ohmi pe ambii sateliti) legati in paralel si un bass(pioneer Champion series).
Detin o statie Phonic max 860 cu 2 canale. In spatele statiei am un comutator cu 3 trepte (Bridge/Paralel/Stereo).
Avand in vedere configuratia pe care o am cum ar trebui sa tin acel switcher.Actual este pe stereo dar ma gandesc ca ar trebbui sa il pun pe Paralel.
Configuratie: Jack 3.5mm (din PC)catre un mixer Phonic AM440, iar mixerul lexat la statie.

Putin ajutor va rog!

Edit:Ar trebui sa inseriez satelitii sau e in regula si in paralel?

Paralel la statie.
Paralel la sateliti.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 20, 2016 11:52 am 
Neconectat
User

Matei Topciov scrie:

Paralel la statie.
Paralel la sateliti.

Tin sa precizez ca satelitii intra in statie pe un singur canal....cel de-al doilea canal este pentru bass

Sus

MesajScris: Mar Feb 23, 2016 12:41 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Inof3nsiv scrie:
Matei Topciov scrie:

Paralel la statie.
Paralel la sateliti.

Tin sa precizez ca satelitii intra in statie pe un singur canal....cel de-al doilea canal este pentru bass

Corect, se merge mono.

Sus

MesajScris: Mar Feb 23, 2016 3:51 pm 
Daca merge mono, amplificatorul nu ia semnal doar de pe canalul A si scoate pe ambele ?

Sus

MesajScris: Mie Feb 24, 2016 2:03 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mihai Cimpoeru scrie:
Daca merge mono, amplificatorul nu ia semnal doar de pe canalul A si scoate pe ambele ?

Pui semnal pe ambele, dar in momentul in care comuti parallel, semnalul vine doar de la canalul A/L.
Ar trebui insa sa pui si un crossover intre mixer si statie, filtru trece sus la sateliti si trece jos la bass, altfel nu vei obtine mare lucru.
Unele amplificatoare au ceva similar incorporat, de exemplu la Fidek FP-10A.
Am mai folosi in trecut si varianta winamp cu plug-in eq by Nevi, si faceam procesare pe acolo.

Sus

MesajScris: Mie Feb 24, 2016 3:51 pm 
Daca ia semnalul de pe un sigur canal la intrare cand e dat pe paralel, atunci cum mai pune satelitii pe un canal si subwooferul pe celalalt ? O sa aibe semnal ori cu LPF ori cu HPF (depinde ce semnal vine pe cablul de la intrare )

Sus

MesajScris: Joi Feb 25, 2016 9:03 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mihai Cimpoeru scrie:
Daca ia semnalul de pe un sigur canal la intrare cand e dat pe paralel, atunci cum mai pune satelitii pe un canal si subwooferul pe celalalt ? O sa aibe semnal ori cu LPF ori cu HPF (depinde ce semnal vine pe cablul de la intrare )

Pai in prima faza nu era in discutie un crossover, asta a rezultat dupa.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2