The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 1:19 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Atentie la aparatele de sudura chinezesti !
MesajScris: Vin Feb 08, 2013 10:02 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

V-am atras atentia de mai multe ori sa nu deviati de la subiect !

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Feb 09, 2013 2:50 pm 
Neconectat
User

citesc topicul asta de 2 zile si nu inteleg esenta lui....

vrem sa denigram un amplificator ...... pe care nici nu-l cunoastem?

vrem sa aratam cum un prost de la butoane poate ucide scule de mii de euro? ..... asta stim cu totii

vrem sa aratam cum niste condesatori aparent de calitate au crapat cu "8000 W" la borne in timp ce difuzoarele de dupa ele au rezistat?

ideea e ca mai cad si avioane ..... dar macar sa nu fie scumpe :roll:
am auzit de amplificator labgruppen FP6400 cu sursa facuta scrum
am auzit de amplificator labgruppen lab1000 cu partea de preamplificare ucisa
am auzit de amplificator Ecler DT6800 cu un canal busit
am auzit de boxe active RCF TT cu module de amplificare bulite
am auzit de amplificator Yamaha P3500 care a scos fum din finali in timp ce functiona pe 4 ohmi/canal
am auzit de amplificator Peavey pv3800 care a scos fum din finali in timp ce functiona pe 8 ohmi/canal bass

ce mai vreti?
macar daca iti crapa un amplificator de 300 - 350 E nu te doare inima, dar daca crapa unul de 3000 E.... iti vine sa faci crima de om

Sus

MesajScris: Sâm Feb 09, 2013 4:36 pm 
Neconectat

eu am fost interesat sa va arat ce poate face un amplificator generic chinezesc.

puteti sa invatati ceva din patania omului sau puteti sa ignorati. :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Sâm Feb 09, 2013 11:10 pm 
Neconectat
User

Dar totusi cum se explica faptul ca difuzoarele au rezistat la 8000 w?

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 12:13 am 
Neconectat
User

Eu din acest topic am tras urmatoarele concluzii : sa nu lasi niciodata un prost la butoane si sa nu punem materiale inflamabile langa/peste filtru ...

Utilizatorul este INTOTDEAUNA cea mai slaba veriga a "angrenajului" ! :wink:

Dar te-ai gandit si la varianta in care boxa sa "aprins" inainte , dupa care firele fiind rasucite si evident topite ( exact langa filtru ) s-au atins intre ele si atunci a crapat si amplificatorul ?

In cazul asta trebuie schimbat titlul topicului ... :lol: :lol:

Ultima oară modificat de Alexandru Tiberiu pe Dum Feb 10, 2013 12:39 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 12:25 am 
Neconectat
User

te referi ca s-au "aprins" difuzoarele ?
Mircea a scris ca difuzoarele inca merg

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 1:15 am 
Neconectat
User

Interesanta tema....stiam eu de ce mi-e frica chiar si atunci cand se aprind primele leduri galbene de la mixer. Si eu consider, din putina experienta acumulata de la voi, ca, vina in astfel de cazuri apartine "ciobanului" cu urechi de tabla care a stat la butoane. Sunt si chinezisme care-si fac treaba binisor daca esti atent cu ele. Desigur, toti am vrea amplificari tapene, profesionale dar din pacate nu toti ne permitem asa ceva. Si eu ma laud cu doua chinezisme in sistemul meu, un bass de 18 si o amplificare pentru el, dar sunt multumit de ele. Stiu....e loc si de mai bine, dar toate la randul lor.

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 1:41 am 
Neconectat
User

Ceva e in neregula la toata treaba asta...
Cum au rezistat difuzoarele daca amplificatorul a bagat un spitz de tensiune capabil sa strapunga un condensator cu tensiunea nominala de 250V?
Ce tensiune a bagat amplificatorul ala? Si de unde a luat'o?!? La ce tensiune lucra alimentat acel etaj final? +- cati volti?

Eu cred ca problema a fost in alta parte.... la dielectricul condensatorului.
Dielectricul era imbatranit si alterat, altfel nu vad cum s'ar fi strapuns la o tensiune de o valoare aflata totusi in plaja lui de functionare...

Voi vreti sa spuneti ca emailul bobinei este proiectat sa aiba o tensiune de strapungere mai mare decat cea a condensatorului? Nu pot sa cred asta... NU VREAU sa cred asta. Nu are cum sa fie proiectat astfel cand in utilizate normala el nu cum sa fie supus la asa incercari. Bobina este proiectata sa reziste mecanic si termic... pt ca prin vestitul efect Joules-Lentz combinat cu randamnetul mic al intregului ansamblu... saraca bobina trebuie sa suporte ai sa disipe o gramada de caldura..

M'am intins cu polemica dar am vrut sa demonstrez ca vinovatul nu a fost doar amplificatorul. A fost un cumul de factori incepand cu tzacanitul de la butoane, starea de degradare al capacitorilor si eventual ceva semnal foarte comprimat care ar fi supus intreaga boxa la niste chinuri "simpatice"

Am dreptate?

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 2:23 am 
Neconectat

boxa avea in jur de o luna vechime. Piesele nu aveau mai mult de 6 luni de la momentul fabricatiei

Partea dubioasa este ca ambele condensatoare au explodat.

Problema este ca nu avem de-a face cu un caz izolat. Probleme cu astfel de "aparate de sudura" am mai avut si in trecut, in special pe bass. Eu, cel putin, vad deja un trend. Amplificatoare care omoara difuzoarele dar fara sa strapunga etajele finale. In toate celelalte cazuri au explodat pur si simplu bobinele subwooferelor. Am avut situatii in care zone intregi din bobina erau pur si simplu vaporizate. Lipsea Cuprul pe o grosime de 5-6 spire

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 2:37 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Carpen Andrei scrie:
Alte amplificatoare gen qsc ,samson si alte minuni is in aceeasi oala cu blue T .O amplificare ok este crown ,ecler dar la ce preturi se iau acum la sonorizari eu am calculat ca o investitie mi-o scot in 3,4 ani si sincer folosesc ma600 pana nu mai pot .

Acuma fara sa iti aduc tie injurii sau sa te jignesc, da tu ai gandit cand ai scris postu ala mai lung din care am selectat frazele astea?
CUM CRISTOS ai bagat QSC in acceasi oala cu . ?!!?! Ai habar vreun pic de ce vorbesti ?

QSC ii unu dintre producatorii de top de amplificatoare din domeniul PRO, si tu ii compari cu un cacat facut in china.

Apropo, pe ce preturi te duci tu la sonorizari daca un amplificator de 4 500E (vezi crown ma2400 sh care este la vanzari cu 500E negociabil care e de 10 ori mai bun din toate pvd decat blu tech) ti-l amortizezi in 4 5 ani ? :x

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 2:45 am 
Neconectat

poate a vrut sa scrie QSA (exista ceva chinezarie cu "brand-ul" asta)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 2:08 pm 
Neconectat
User

Asta m-am tot intrebat si eu de la inceputul topicului in conditiile in care difuzoarele au ramas intacte, bobinele nu par incinse ,doar condensatorii au luat foc , ce s-a intamplat acolo ?

NU mi se pare corect sa definim cu " chinezisme" toate lucrurile de proasta calitate . IN china se produc marea majoritate a produselor importate si comercializate la noi , inclusiv chilotii de pe voi . Chinezii sunt un miliard 300 milioane de oameni , produc ieftin dar nu in toate cazurile si prost . Produsele cele mai ieftine produse la ei aduc castigurile cele mai mari pentur comerciantii de la noi, acolo ii buba, ca daca ati cumpara orice amplificator produs in china care sa aiba un adaos comercial de bun simt nu ati mai marai ca sunt proaste .

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 2:37 pm 
Neconectat
User

Cred ca ar trebui inteleasa o treba.In china nu cresc componente electronice in pom.
Un produs de calitate facut cu componente de calitate in china va costa atat cat trebuie sa coste un produs facut cum trebuie.Adica de la mediu spre mult.
Singurul factor care scade pretul de cost e forta de munca foarte ieftina de acolo.

In alta ordine de idei nu producatori sunt vinovati ca in romania lumea moare de foame da vrea sa se si distreze si atunci cheama la nunta pe ala ce vine pentru 50-100 euro cu ceva sifoniere cu mocheta de pus pe jos pe ele.
Daca te respecti putin iti incropesti un echipament care sa nu fie o gaura imensa in buget dar sa fie ceva decent cu care sa iti permiti sa selectezi putin clientela si sa iti poti amortiza investitia intr-un timp rezonabil.

Am sa il dau exemplu pe Leco daca nu se supara.Uitativa la ce evenimete a pus muzica, si cu ce fel de oameni. Cred ca alta satisfactie ai dupa un asemenea eveniment decat dupa ceva dubiosenie in care te bucuri ca nu ai luat bataie ca nu ai pus ceva manea live de pe youtube.

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 2:38 pm 
Neconectat
User

Bogdan Luha sincer qsc nu imi inspira incredere dar am lucrat si numai cu serii slabe de la ei. Acum nu are rost sa facem teoria afacerilor dar pt tine eu iau 100E la un eveniment unde duc 2,4 boxe si un crown din ala nu stiu unde gasesc la pretul ala .Poate daca imi dai tu un sfat .As cumpara o bucata orcum numai pt inchirieri pt mine e fff bun ma600 pt 2 basi 4 ohm .Stiu cum sa il folosesc sa nu crape .Si inca una la mana nu as da 2 ma600 pe un crown (nu pot eu ,alticineva poate le da fara sa se uite ,eu unul nu pot). Eu le impart unu ici unu colo si catig de 3 ori mai mult.Nu am avut nici o reclamatie pana acum oriunde am fost si mi-am bagat nasu.Revenind la subiect concluzia mea ramane ca dj din romania ar trebui sa isi cumpere un limitator si sa il si foloseseasca ,desi am lucrat cu dj nebuni si le-am dat un nivel ok si s-au limitat ( probabil era prea bine setat sistemul :lol: )Glumesc.

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 7:40 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mircea Bartic scrie:
Ma gandesc sa nu divulg "marca" amplificatorului. o sa va las pe voi sa descoperiti singuri despre care este vorba. 8)

N-am ajuns sa citesc ultima pagina, insa cred ca amp-ul este 1 din cele 3,

Behry EP2500

Behry EP4000

sau T-amp seria proline.

Nu mi-as ascunde ideea ca ar putea fi si QSC china seria RMX.

Problema, desi o sa fiu blamat,,, din punctul meu de vedere este urmatoarea.

S-a dat in boxe cu semnnal in clipping pe partea de medii inalte, care este MULT mai distructiva pentru filtru de pe driver, condensatorul s-a strapuns nu din cauza tensiunii la iesirea amplificatorului, ca valoare , ci ca forma de semnal!

Filtrul este simplu C serie L paralel pe semnal, la inalte, deci va dati seama ce a fost acolo...

O greseala elementara in acel filtru este surubul inserat prin miezul bobinei...

Are mare influenta asupra inductantei si a curentului de saturatie al bobinei....

Aceasta idee pica doar daca era surub din cupru sau aluminiu, ori material neferomagnetic, desi in poza se vede clar ce este.

A doua chestie, desi s-a spus ca sint condensatori de calitate (nu contest asta), au cedat si din cauza curentului mare ce i-a strabatut, dielectricul s-a incalzit, s-a strapuns si cum matarialul conductiv aplicat pe foliile condensatorului este de grosimea micronilor, s-a intrerupt, intrat in scurt, s-a intrerupt din nou, pina s-a ajuns unde s-a ajuns.

Va pot da exemplu smps-ul meu, unde pentru condensatorul rezonant serie, am folosit ceva special, de curenti mari si tensiuni mari, unde prima data folosisemn unul singur, care in timp ce trageam peste 4500W continuu din smps, s-a topit putin cite putin, pina s-a intrerupt, insa nu a luat nimic foc.

De aceea am decis sa folosesc 2 in paralel, acum pot trage si 30A din reteaua de 220 fara sa imi fie teama ca cedeaza condensatorii.

INSA este un mare insa, calitatea costa...

Ceva asemenator:

viewtopic.php?f=93&t=12569&hilit=meltean

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2