Mircea Bartic scrie:
Ma gandesc sa nu divulg "marca" amplificatorului. o sa va las pe voi sa descoperiti singuri despre care este vorba.

N-am ajuns sa citesc ultima pagina, insa cred ca amp-ul este 1 din cele 3,
Behry EP2500
Behry EP4000
sau T-amp seria proline.
Nu mi-as ascunde ideea ca ar putea fi si QSC china seria RMX.
Problema, desi o sa fiu blamat,,, din punctul meu de vedere este urmatoarea.
S-a dat in boxe cu semnnal in clipping pe partea de medii inalte, care este MULT mai distructiva pentru filtru de pe driver, condensatorul s-a strapuns nu din cauza tensiunii la iesirea amplificatorului, ca valoare , ci ca forma de semnal!
Filtrul este simplu C serie L paralel pe semnal, la inalte, deci va dati seama ce a fost acolo...
O greseala elementara in acel filtru este surubul inserat prin miezul bobinei...
Are mare influenta asupra inductantei si a curentului de saturatie al bobinei....
Aceasta idee pica doar daca era surub din cupru sau aluminiu, ori material neferomagnetic, desi in poza se vede clar ce este.
A doua chestie, desi s-a spus ca sint condensatori de calitate (nu contest asta), au cedat si din cauza curentului mare ce i-a strabatut, dielectricul s-a incalzit, s-a strapuns si cum matarialul conductiv aplicat pe foliile condensatorului este de grosimea micronilor, s-a intrerupt, intrat in scurt, s-a intrerupt din nou, pina s-a ajuns unde s-a ajuns.
Va pot da exemplu smps-ul meu, unde pentru condensatorul rezonant serie, am folosit ceva special, de curenti mari si tensiuni mari, unde prima data folosisemn unul singur, care in timp ce trageam peste 4500W continuu din smps, s-a topit putin cite putin, pina s-a intrerupt, insa nu a luat nimic foc.
De aceea am decis sa folosesc 2 in paralel, acum pot trage si 30A din reteaua de 220 fara sa imi fie teama ca cedeaza condensatorii.
INSA este un mare insa, calitatea costa...
Ceva asemenator:
viewtopic.php?f=93&t=12569&hilit=meltean