The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 11:16 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Atentie la aparatele de sudura chinezesti !
MesajScris: Joi Feb 07, 2013 11:30 pm 
Neconectat
User

Ovidiu Gherasim scrie:
condensatoare de 250V, cam la ce tensiune crezi tu ca se strapung aia? macar taci daca esti pe langa.

Pe tine voi incerca sa te ignor , pentru mine esti cantitate neglijabila ... chiar crezi ca intr-un filtru conteaza doar ""cam la ce tensiune crezi tu ca se strapung aia"" ? Si eu as putea sa iti arat filtre facute cu simt de raspundere ce contin condensatori de 400V

Mircea Bartic scrie:
de ce ti se pare ca e de toata jena

bobinele si condensatorii sunt Schmidbauer. LA ora actuala unul dintre producatorii de TOP din domeniul subansamblelor utilizate de marii producatori de scule audio. Posesorii de Dynacord si EV, uitati-va pe filtre :wink: (cei care aveti liveX si TourX nu va obositi, aveti chinezarii prin ele)
Bobina are sarma de 1.4 pe miez de FeSi orientat (cel mai bun existant pe piata) iar condensatorii sunt pe 250 de V

M-am referit la simplitatea filtrului ( nu contest calitatea componentelor ) dar parca este lucrat pe genunchi , pe driver nu vad nici un fel de protectie , iar bobinele sunt asezate corect dar cam apropiate ( nu cred ca sunt nici macar 2cm intre ele ) , daca bobinele sunt prea aproape se pot influenta reciproc ... evident nu dau vine pe filtre pentru cele intamplate ( am dat deja vina ""Sunt convins ca utilizatorul are 95% din vina"" ) .

Mircea Bartic scrie:
Amplificatorul in cauza este un model foarte popular printre utilizatorii romani. E o chinezarie vanduta de o firma de profil si care exista pe piata sub mai multe denumiri..

Despre ce amplificator este vorba pana la urma ? :lol:

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 11:43 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ca sa ai 250 de V ar trebui sa aplici 8000W RMS pe o sarcina de 8 ohmi.

Condensatori de 400V nu prea mai sunt "simt de raspundere" , sunt "overkill". Rau nu au ce sa faca, insa cresc pretul filtrului nejustificat.

Atunci cand bobinele sunt plasate in plane diferite ca si in cazul de fata (normalele perpendiculare) nu se vor influenta reciproc chiar daca sunt mai apropiate.

Partea de L-pad , liniarizare si protectie este executata pe un alt PCB aflat langa driver.

Ma gandesc sa nu divulg "marca" amplificatorului. o sa va las pe voi sa descoperiti singuri despre care este vorba. 8)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 12:04 am 
Alexandru Tiberiu scrie:
Ovidiu Gherasim scrie:
condensatoare de 250V, cam la ce tensiune crezi tu ca se strapung aia? macar taci daca esti pe langa.

Pe tine voi incerca sa te ignor , pentru mine esti cantitate neglijabila ... chiar crezi ca intr-un filtru conteaza doar ""cam la ce tensiune crezi tu ca se strapung aia"" ? Si eu as putea sa iti arat filtre facute cu simt de raspundere ce contin condensatori de 400V

sentimentul e asemeni si fata de tine, oricum nu arati decat aroganta, nimic altceva, ceea ce e tipic zonei din care faci parte, chiar daca am intalnit oameni si printre bucalagii :lol:
te umfli la mine cu boxe FBT cu difuri de 300 W RMS care au componente in filtru de 400Vcc, pai sa sti de la mine ca acolo e arhisuficient si 250Vcc, oricum difuzorul crapa de 250 de ori/secuna la tensiunea aia, doar ca multlaudata firma FBT si cele derivate din ea folosesc termenul de recommended amplifier ca sa prosteasca arogantii :lol: :lol: care, pt ca se simt plini de sine, nu observa trucurile

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 12:06 am 
Mircea, mai bine inchizi topicul asta, ca o sa se mai ofenseze multi tarani posesori de shtifturi, oricum nu o sa invete niciodata din spusele altora, pt ca ei sunt cei mai destepti

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 10:29 am 
Neconectat

Mai bine las topicul deschis si banez pe cei care nu sunt in stare sa poarte o dicutie civilizata. Ce spui de varianta asta? :?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 11:31 am 
Neconectat
User

Daca ai zis ca e vandut sub mai multe nume amplificatorul este sigur seria MA de la . .Acum protectia la ea nu este extraordinara ,dar chiar zilele astea am mai achizitionat un amplificator ma600 care are o mica problema si m-am uitat mai atent la schema si este cat de cat ok. Acum din tot sistemul singurul care poate gresi este utilizatorul.Eu sincer nu am vazut niciodata boxe ajunse asa nici nu amplificatoare mult mai antice,fara nici o protectie.Chiar inainte de a cumpara ma600 eram intr-un impas sa merg mai departe numai pe calitate si m-am gandit la niste boxe outline de la niste baieti si niste amplificatoare dynacord sau xpa7000 dar tot stateam si faceam calcule si boxele mai ieseau cum ieseau la bani dar amplificarile nu ieseau deloc.Ceva second bun ,eu vad asta o prostie .Un amplificator outline are 2x300 ,8 ohm si dai pe el undeva la 500-600E daca pica ,ceea ce am vazut ,costa o gramada sa il repari.Un dynacord nou SL e panarama rau ,de seria LX nu avem bani .Nu trebuie sa mai facem nimic ?Alte amplificatoare gen qsc ,samson si alte minuni is in aceeasi oala cu blue T .O amplificare ok este crown ,ecler dar la ce preturi se iau acum la sonorizari eu am calculat ca o investitie mi-o scot in 3,4 ani si sincer folosesc ma600 pana nu mai pot .Pana la urma este o afacere ,vreau si eu sa ofer calitate si clientul vrea calitate ,dar daca clientul nu plateste ,de ce sa oferi calitate ? Eu unul m-am sacrificat un pic sa cumpar si sa invat sa folosesc acest sistem audio mic pe care il am.Dar de 1 an functioneaza ireprosabil .Acum vreau sa il dublez pentru ca am incredere in el si cu o investitie minima pot sa ma extind incet incet.Am zis mai sus ca toata treaba asta o vad ca pe o afacere ,nu e chiar asa ,dar nu pot munci pe un meniu si 2 lei cum fac altii.Cand a fost nevoie de o sponsorizare am scos bani de la mine din portofel pentru a face acel eveniment si am mers mai departe.

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 12:43 pm 
Neconectat
User

Carpen Andrei scrie:
Daca ai zis ca e vandut sub mai multe nume amplificatorul este sigur seria MA de la . .Acum protectia la ea nu este extraordinara ,dar chiar zilele astea am mai achizitionat un amplificator ma600 care are o mica problema si m-am uitat mai atent la schema si este cat de cat ok. Acum din tot sistemul singurul care poate gresi este utilizatorul.Eu sincer nu am vazut niciodata boxe ajunse asa nici nu amplificatoare mult mai antice,fara nici o protectie.Chiar inainte de a cumpara ma600 eram intr-un impas sa merg mai departe numai pe calitate si m-am gandit la niste boxe outline de la niste baieti si niste amplificatoare dynacord sau xpa7000 dar tot stateam si faceam calcule si boxele mai ieseau cum ieseau la bani dar amplificarile nu ieseau deloc.Ceva second bun ,eu vad asta o prostie .Un amplificator outline are 2x300 ,8 ohm si dai pe el undeva la 500-600E daca pica ,ceea ce am vazut ,costa o gramada sa il repari.Un dynacord nou SL e panarama rau ,de seria LX nu avem bani .Nu trebuie sa mai facem nimic ?Alte amplificatoare gen qsc ,samson si alte minuni is in aceeasi oala cu blue T .O amplificare ok este crown ,ecler dar la ce preturi se iau acum la sonorizari eu am calculat ca o investitie mi-o scot in 3,4 ani si sincer folosesc ma600 pana nu mai pot .Pana la urma este o afacere ,vreau si eu sa ofer calitate si clientul vrea calitate ,dar daca clientul nu plateste ,de ce sa oferi calitate ? Eu unul m-am sacrificat un pic sa cumpar si sa invat sa folosesc acest sistem audio mic pe care il am.Dar de 1 an functioneaza ireprosabil .Acum vreau sa il dublez pentru ca am incredere in el si cu o investitie minima pot sa ma extind incet incet.Am zis mai sus ca toata treaba asta o vad ca pe o afacere ,nu e chiar asa ,dar nu pot munci pe un meniu si 2 lei cum fac altii.Cand a fost nevoie de o sponsorizare am scos bani de la mine din portofel pentru a face acel eveniment si am mers mai departe.

eu am cumparat amplificatoare second si credema ca nu se compara watii ,,chinezesti" cu watii de la ceea ce am acum .pana-i lumea si pamantu nu vor suna asa, si eu am avut o gramada de chestii si am incercat sa scap de ele si acum imi dau seama ca un lucru de calitate este cu totul altceva. si o scula buna(outline) si second poate functiona ani buni fara sa pice nimic. si eu visez la multe chestii,dar de gunoaie am facut tot posibilul sa ma scap.

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 1:17 pm 
Neconectat
User

100% e vina utilizatorului.daca folosesti puterea amp-ului la max 70-80%difuzoarele filtrate/separate pe frecventa la care lucreaza cel mai bine,poti sa folosesti orice jucarie dar pentru ce e proiectat si la ce putere rezista.4-5 ani de zile am cantat la nunti de 200-300 persoane(chiar si peste 350-400 in sali mari)LIVE cu formatia mea cu ATENTIE 2 FBT -uri active de 8", da 8" nu e greseala, 120 w+ 2 sub -uri active de 15" 300 w.reglate cum scrie la carte FBT-uri urlau la medii/inalte de ramaneau toti cu gura cascata si se intelegea totul,cuvintele,chitara,saxofonul,era sistemul meu cel mai portabil si de calitate ce priveste fidelitatea sunetului.odata in Brasov cantam intr-o sala si langa noi intr-o alta sala o formatie cunoscuta,renumita canta pe scule de "vis"boxe mari ,nenumarate si veneau la noi si injurau,nervosi,cum dracu suna asa frumos,clar totul si cat de micut,de "jucarie" e tot sistemul.nu e secret,boxele de 8" erau taiate la 120 hz,partea de amp era reglat cu basi la jumatate si inaltele spre max

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 4:06 pm 
Neconectat
User

Eu am facut un sistem cu e12 si comp 44 se pupa incredibil in cutii de abs de la dibeisi.Alea le-am primit cam gratis.Boxele la vremea aia m-au costat 5 mil .Am primit oferta de 25 de mil la ele si nu le-am dat ,pentru simplu fapt ca pot scoate de 20 ,30 de ori banii pe care le-am dat pe ele si dupa sa le dau la un pret de 20 mil.Amplificate din ep2500 care suna bine chiar daca nu are protectii bune.La fel filtrele sunt ff bine facute ,cu rezistente royal si condensatoare bennic.Acum eu nu ma duc la evenimente de 800E inchirierea sunetului si nici nu am pretentii sa ajung acolo ,dar avand in vedere ca sunt oameni care inchiriaza : 4 boxe F150 DYNACORD ,2 basi de 18'' dynacord ,mixer dynacord,amplificari dyna ,2 microfoane fara fir shure cu 150E eu unul nu pot concura.In fine ,multe lucruri discutam acum cand nu avem treaba ,in sezon o sa uitam de ele totul o sa revina la normal si poate cuprinde bugetul si 30 mil pe un amplificator 2x250w cu protectii.

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 5:56 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Kisgyorgy Miklos scrie:
100% e vina utilizatorului.daca folosesti puterea amp-ului la max 70-80%difuzoarele filtrate/separate pe frecventa la care lucreaza cel mai bine,poti sa folosesti orice jucarie dar pentru ce e proiectat si la ce putere rezista.4-5 ani de zile am cantat la nunti de 200-300 persoane(chiar si peste 350-400 in sali mari)LIVE cu formatia mea cu ATENTIE 2 FBT -uri active de 8", da 8" nu e greseala, 120 w+ 2 sub -uri active de 15" 300 w.reglate cum scrie la carte FBT-uri urlau la medii/inalte de ramaneau toti cu gura cascata si se intelegea totul,cuvintele,chitara,saxofonul,era sistemul meu cel mai portabil si de calitate ce priveste fidelitatea sunetului.odata in Brasov cantam intr-o sala si langa noi intr-o alta sala o formatie cunoscuta,renumita canta pe scule de "vis"boxe mari ,nenumarate si veneau la noi si injurau,nervosi,cum dracu suna asa frumos,clar totul si cat de micut,de "jucarie" e tot sistemul.nu e secret,boxele de 8" erau taiate la 120 hz,partea de amp era reglat cu basi la jumatate si inaltele spre max

+1
Calitatea umana face diferenta !

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 8:17 pm 
Neconectat
User

andrei mai taie din ele dale dreacu. 25mil 2 boxe cu e12+ comp44. macar 1000 euro

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 8:25 pm 
Neconectat

sa nu deviem de la subiect

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 8:29 pm 
Neconectat
User

Sa fie vorba despre t.amp proline??...stiu ca modelul acela nu sta prea bine la capitotul protectii!

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 9:32 pm 
Neconectat
User

maftei mihai nu stiu cand am vorbit de pe pereti .Proline-ul cred ca e mai ok ca ma600 la protectii .

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 9:56 pm 
Neconectat
User

maftei mihai scrie:
andrei mai taie din ele dale dreacu. 25mil 2 boxe cu e12+ comp44. macar 1000 euro

ai spus ca scoti banii de 20 sau 30 de ori pe ele....eu acolo as zice "mai taie din ele (de zerouri) " :lol:
daca scoti 100 si ceva de milioane (lei vechi) cu acele scule (nu ai spus si in cat timp) este foarte tare....chiar imi doresc sa am si eu parte de atatea evenimente
sincer ma bucur ca prosperi in modul acesta

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2