The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 10:27 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recomandare placa sunet pro pt laptop pentru redare muzica
MesajScris: Joi Mar 22, 2012 8:11 pm 
Neconectat
User

Salutare ,am nevoie de o recomandare de la cunoscatori, m-ar interesa o placa externa pt laptop buna ,pentru redare muzica, As avea de ales una dintre aceste modele dar nu ma pot decide, poate ma puteti ajuta. Creative X-FI HD USB, Audinst HUD-mx1, M-Audio - Fast Track USB MKII, ESI - U46 XL.
Respecte.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recomandare placa sunet pro pt laptop pentru redare muz
MesajScris: Vin Mar 23, 2012 10:11 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu as merge pe M-Audio - Fast Track USB MKII sau ESI - U46 XL...
Am M-audio delta 1010Lt pci, sunt foarte multumit de ea.
Acum depinde de necesitatile tale ca nr de intrari-iesiri, si felul lor.
Elimina definitiv Creative din asemenea liste...
Vezi ca au si ei divizia pro: placile de sunet E-MU :wink:

Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recomandare placa sunet pro pt laptop pentru redare muz
MesajScris: Vin Mar 23, 2012 6:30 pm 
Neconectat
User

Multumesc Ionut, spune-mi te rog placile de la M-Audio vin cu softuri ? ma refer la player, EQ....Eu as avea nevoie de la placa de sunet de fidelitate mare doar redau muzica ,nu ma prea intereseaza partea de inregistrari, si un Raport semnal zgomot peste 117(dB).
Respecte.

Sus

MesajScris: Vin Mar 23, 2012 7:11 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Vrei raport s/n 117 dB... ??? Cam grea cerinta ai :D
Deci placile M-audio din cate stiu nu vin cu nici un soft sau eq.
Doar un Ableton Live lite ( 8 traks ) pt productie...
Placile pro si semipro au un control panel cu mixer...
La unele placi scumpe gasesti si ceva complex ca eq efecte proprii etc (exemplu Motu).

La fiecare in parte gasesti pe site-ul producatorului specificatii.
Un raport de peste 96-100 dB semnal/zgomot sau gama dinamica este foarte ok...
Si la 130 de dB daca ai asculta scade 96-100dB si ai sa vezi
ca iti ramane o diferenta de vreo 30dB care noi o percepem in principal ca liniste :wink:

Aici E-Mu 0202: http://www.creative.com/emu/products/pr ... &pid=15186

Aici M-audio Fast Track: http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrack.html

Aici ESI - U46 XL: http://www.esi-audio.com/products/u46xl

Sus

MesajScris: Vin Mar 23, 2012 9:22 pm 
Neconectat
User

As dori un Raport semnal zgomot peste 117(dB) pentru ca detin pe desktopul meu un Creative X-Fi Elite Pro care are un raport semnal zgomot de 116db,si as dori o placa de sunet mai buna (ca fidelitate) pentru laptop. Dintre cele trei placi recomandate care crezi ca ar fii pe primul loc,si binenteles mai buna ca fidelitate de cat Creative X-Fi Elite Pro? si ce imi poti spune despre E-MU 0204 USB?

Sus

MesajScris: Sâm Mar 24, 2012 11:27 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Bun venit in lumea pro... ia-ti adio de la aberatiile de specificatii din lumea consumer...
Daca placa aia care o ai si are 116dB s/n ratio nu te satisface e clar ca nu e de la acest raport semnal.zgomot daca chiar il are, ceea ce ma indoiesc.

Citat:
The number of bits used by a digital system to represent a recorded sample is refered to as the bit depth (or resolution).

The greater the bit depth, the more accurately the system can represent the different amplitudes within an audio waveform.

For example, an 8-bit recording can represent 256 different amplitude values while a 16-bit recording can represent 65,536 different values. The bit depth of a system will determine the signal -to-noise ratio of your recordings. Each bit provides a maximum of 6 dB of signal-to-noise ratio, so a 16-bit recording will result in a 96dB signal-to-noise ratio.

With a MOTU Audio interface and Digital Performer you have the ability to record up to 24 bits.

Dar asta nu inseamna ca o placa de sunet cu convertoare de 24biti va avea 144dB s/n ratio...
Realitatea e departe... si asta era un citat de pe siteul celor de la motu.

Dca vrei superlativ asta e cea mai ieftina placa de sunet care ofera asta:
http://www.motu.com/products/motuaudio/ultralite-mk3

Costa vreo 2000 de lei si are si eq si efecte si tot ce vrei pe procesorul ei propriu...
Cum spuneam ca sa ai ce ai tu pe o placa consumer pe o placa pro costa mult.
Calitatea e incomparabila... am trecut si eu ca oricare parcurge acest drum, prin placile creative, arunc-o daca vrei calitate.

Problema e in felul urmator:

Fiecare element al lantului audio e important.
Daca amplificatorul introduce zgomot si prezinta o curba de redare aiurea, degeaba ai placa de sunet de la motu...
Daca treci printr-un mixer care prezinta zgomot, degeaba ai placa de sunet buna...
Si asa mai departe, daca incintele au un raspuns prost degeaba ai restul lantului bun...

Daca doar asculti muzica, pune placa de sunet care o ai pe niste scule bune si vezi cum se aude.
Daca e ok atunci incearca sa gasesti veriga slaba din lantul tau audio de acasa...

Domeniul este foarte vast si complicat, si fara notiuni de baza ca sa intelegi cum functioneaza este greu sa ajungi macar la jumatea distantei pana la maduva coloanei vertebrale ca sa ma exprim metaforic.
Nu vreau sa te sperii, ci doar sa intelegi ce se intampla cu adevarat... mie mi s-au dilatat pupilele la maxim cand am schimbat placa de sunet audigy cu un m-audio audiophile 2496, nu mai vb de momentul cand am pus mana pe Delta 1010 lt...

Succes !

Sus

MesajScris: Sâm Mar 24, 2012 5:05 pm 
Neconectat
User

Ionut ,iti multumesc pentru introducerea in lumea placilor de sunet pro, pentru rabdarea si amabilitatea ta, sa spunem ca am cam inteles cum sta treaba, si in final o sa aleg una din placile recomandate de tine, insa nu stiu care dintre ele ar fi mai ok dar pana la urma o sa ma decid.
Respecte.

Sus

MesajScris: Dum Mar 25, 2012 11:03 am 
Neconectat
User

Ionut ,spunemi te rog daca cunosti aceasta placa de sunet TRAKTOR AUDIO 2 NATIVE INSTRUMENTS face parte din aceeiasi clasa cu M-Audio Fast Track, E-MU 0204 USB? si din aceste trei placi care ar fii mai ok.
Respecte.www.native-instruments.com/.../traktor-audi..

Sus

MesajScris: Lun Mar 26, 2012 9:46 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Te rog sa te uiti atent la fiecare si sa o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine scopului tau.
Un bun lucru ar fi chiar sa citesti manualele la fiecare inainte de a lua o decizie...
Din punctul meu de vedere, personal, TRAKTOR AUDIO 2 nu face banii care ii dai pe ea.

Sus

MesajScris: Lun Mar 26, 2012 3:43 pm 
Neconectat
User

Ok ,multumesc.

Sus

MesajScris: Mie Mar 28, 2012 10:19 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cu placere !

Sus

MesajScris: Joi Mar 29, 2012 8:17 am 
Neconectat
User

Salutare,
daca esti interesat de o placa buna, eu am disponibila o Esi QuataFire XL, in cutie, cu manuale, cabluri originale, adica tot cu ce a venit. Am folosit-o cca jumate de an, dupa care mi-am facut un case in care, pentru 5 mm, nu are loc si a trebuit sa renunt la ea. De atunci sta in cutie, ambalata. Daca esti interesat, iti pot trimite foto reale.
Ai referinte pe pagina producatorului

http://www.esi-audio.com/products/quatafirexl/

Placa am cumparat-o de noua (nu stiu daca mai e in garantie, tre sa caut actele) si nu am avut ce sa ii reprosez. Functioneaza impecabil. Are si 2 intrari separate de microfon, intrari-iesiri SPDIF, multe intrari RCA, mufa si volum casti, iesiri pe XLR etc.
Putem face probe pe aparatura ta. O dau pentru ca nu imi intra in case si sta degeaba. Oricum e mult mai ieftina decat una noua.
Daca esti interesat astept PM.
Toate cele bune.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2