Bun venit in lumea pro... ia-ti adio de la aberatiile de specificatii din lumea consumer...
Daca placa aia care o ai si are 116dB s/n ratio nu te satisface e clar ca nu e de la acest raport semnal.zgomot daca chiar il are, ceea ce ma indoiesc.
Citat:
The number of bits used by a digital system to represent a recorded sample is refered to as the bit depth (or resolution).
The greater the bit depth, the more accurately the system can represent the different amplitudes within an audio waveform.
For example, an 8-bit recording can represent 256 different amplitude values while a 16-bit recording can represent 65,536 different values. The bit depth of a system will determine the signal -to-noise ratio of your recordings. Each bit provides a maximum of 6 dB of signal-to-noise ratio, so a 16-bit recording will result in a 96dB signal-to-noise ratio.
With a MOTU Audio interface and Digital Performer you have the ability to record up to 24 bits.
Dar asta nu inseamna ca o placa de sunet cu convertoare de 24biti va avea 144dB s/n ratio...
Realitatea e departe... si asta era un citat de pe siteul celor de la motu.
Dca vrei superlativ asta e cea mai ieftina placa de sunet care ofera asta:
http://www.motu.com/products/motuaudio/ultralite-mk3Costa vreo 2000 de lei si are si eq si efecte si tot ce vrei pe procesorul ei propriu...
Cum spuneam ca sa ai ce ai tu pe o placa consumer pe o placa pro costa mult.
Calitatea e incomparabila... am trecut si eu ca oricare parcurge acest drum, prin placile creative, arunc-o daca vrei calitate.
Problema e in felul urmator:
Fiecare element al lantului audio e important.
Daca amplificatorul introduce zgomot si prezinta o curba de redare aiurea, degeaba ai placa de sunet de la motu...
Daca treci printr-un mixer care prezinta zgomot, degeaba ai placa de sunet buna...
Si asa mai departe, daca incintele au un raspuns prost degeaba ai restul lantului bun...
Daca doar asculti muzica, pune placa de sunet care o ai pe niste scule bune si vezi cum se aude.
Daca e ok atunci incearca sa gasesti veriga slaba din lantul tau audio de acasa...
Domeniul este foarte vast si complicat, si fara notiuni de baza ca sa intelegi cum functioneaza este greu sa ajungi macar la jumatea distantei pana la maduva coloanei vertebrale ca sa ma exprim metaforic.
Nu vreau sa te sperii, ci doar sa intelegi ce se intampla cu adevarat... mie mi s-au dilatat pupilele la maxim cand am schimbat placa de sunet audigy cu un m-audio audiophile 2496, nu mai vb de momentul cand am pus mana pe Delta 1010 lt...
Succes !