The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 13, 2025 6:17 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 395 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 2:27 pm 
Neconectat
User

Imagine

in rest e un simplu driver cu iesire de 1,4''
aceasta adaptare (cuplare)cu palnia e patentata de ei si vanduta cu un titlu pompos sa dea bine la marcheting.
inca odata se incearca a se convinge poporul ca se poate reinventa apa calda.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 3:10 pm 
Neconectat
User

Eu nu am sa mai comentez nimic, sau sa vin cu vreo idee. E doar un driver si punct din punctul meu de vedere. Am citit pdf-ul si am cautat si inainte sa vad ce inseamna ribbon driver. Tot un driver e, intradevar destul de marisor cu bobina de 4``, cel din cazul de fata. Asa ca cei care vreti sa faceti line array faceti-va dupa ce studiati si nu mai ziceti la nimeni pt ca doar va descurajeaza. Am sa va arat niste poze, probabil pe la sfarsitul verii cand voi termina, pentru ca nu ma grabesc absolut deloc. :wink:

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 3:31 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Dickinson scrie:
Imagine

in rest e un simplu driver cu iesire de 1,4''
aceasta adaptare (cuplare)cu palnia e patentata de ei si vanduta cu un titlu pompos sa dea bine la marcheting.
inca odata se incearca a se convinge poporul ca se poate reinventa apa calda.

este doar o alta solutie de compensare a path-ului

sincer nu este nimic spectaculos

atasez mai jos o alta solutie constructiva ce reactioneaza la fel, dar este patentata de alta firma:
Imagine

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Nomad
MesajScris: Dum Apr 11, 2010 11:01 pm 
Neconectat
User

Mpro scrie:
O sa uit care este, merci oricum :) Asa vreau si eu..cat mai compact si cat mai puternic..pt. frecventa 100hz-18khz, ce trebe si sa suna extrem de bine! Nu prea cred in br. nici, eu. Trebe ft. multe elemente ca sa ai si spl! Maxim 4 -6buc/ side! :wink:

Da dar la line array este altceva cand discutam de br sau horn loaded....in mare horn loaded pe line array nu prea are nici un efect in bonus fata de cele br. deoarece line arrayul cuplat formeaza chiar daca e br. efect de unda continua adica ceva superior horn loadedului...deaceea nu te lasa pacalit de Martin Audio Long bow sau EAW care dupa mine sunt medii-inalte cuplate nu line array...la turbo sound sau mccauley sau chiar Meyer sound e alta discutie....daca faci o comparatie intre 8 elemente legate Martin Audio Long bow(full horn,ditamai namilele) si 8 elemente L'Acoustics Kudo (br.) ai sa vezi ca spl si liniaritatea va merge spre L'acoustics...

Ceva mai performant ar fi sa faci totul planar si/sau omnidirectional dar pentru asta iti trebuiesc baze tari in fizica acustica si niste experienta in constructia arrayurilor normale.....

Iar inca o chestie un line array nu trebuie neaparat sa se rezume la 100 Hz in joase,exista difuzoare de 8 " care poti sa le dai pana-n 600 w program la 55-60 hz ...iar avand low frequency pe line array discutam de alte performante...

Nu e chiar asa de simplu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 11, 2010 11:11 pm 
Neconectat

Longbow nu este un line array adevărat, şi dacă bine ţin minte nici Martin nu a susţinut vreodata asta.

Citat:
Ceva mai performant ar fi sa faci totul planar si/sau omnidirectional dar pentru asta iti trebuiesc baze tari in fizica acustica si niste experienta in constructia arrayurilor normale.....

line array-ul contravine conceptului de radiaţie omnidirecţională, nu prea înţeleg ce ai vrut sa spui în fraza de mai sus.

Citat:
Iar inca o chestie un line array nu trebuie neaparat sa se rezume la 100 Hz in joase,exista difuzoare de 8 " care poti sa le dai pana-n 600 w program la 55-60 hz ...iar avand low frequency pe line array discutam de alte performante...

si cu lungimea ce facem?

line array-ul care functioneaza corect la 50 de Hz va avea o lungime de 347m / 50Hz = 6.94m

apar probleme mari la proiectarea sistemelor de cuplare intre elemente. Exista o limita pana la care se poate merge în siguranţă în ceea ce priveşte greutatea.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 12, 2010 1:01 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
Longbow nu este un line array adevărat, şi dacă bine ţin minte nici Martin nu a susţinut vreodata asta.
Martin sustine ca longbowul este line array cel putin asa am vazut pe siteul lor si pe user's manual...

Citat:

line array-ul contravine conceptului de radiaţie omnidirecţională, nu prea înţeleg ce ai vrut sa spui în fraza de mai sus.

Am gresit cu omnidirectional scuze,vroiam sa spun path correction :oops: da da stiu ca omnidirectional inseamna unda care nu se propaga pe o directie ci in toate....scuze...

Citat:

si cu lungimea ce facem?

line array-ul care functioneaza corect la 50 de Hz va avea o lungime de 347m / 50Hz = 6.94m

apar probleme mari la proiectarea sistemelor de cuplare intre elemente. Exista o limita pana la care se poate merge în siguranţă în ceea ce priveşte greutatea.

Why?
Nu poti teoretic sa-i pui un rigging foarte dur ? un otel puternic armat ??

Intradevar in legatura cu greutatea,doar ca difuzoarele sunt speciale pentru line array daca nu ma insel cred ca erau acelea de la ciare...8 " low
sunt full neodynium deci sunt usoare...cand ma gandesc la un line array ferrita sau alte chestii "heavy" nu au ce cauta :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 12, 2010 1:09 pm 
Neconectat

sunt foarte multe difuzoare full neo, uşoare.

exista line array monstru care sa coboare la 50 Hz fără probleme, însa sunt folosite doar la sonorizări mamut

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 12, 2010 1:12 pm 
Neconectat
User

Nomad scrie:
Mircea Bartic scrie:
Martin sustine ca longbowul este line array cel putin asa am vazut pe siteul lor si pe user's manual...

Citat:

Am gresit cu omnidirectional scuze,vroiam sa spun path correction :oops: da da stiu ca omnidirectional inseamna unda care nu se propaga pe o directie ci in toate....scuze...

Citat:

si cu lungimea ce facem?

Why?
Nu poti teoretic sa-i pui un rigging foarte dur ? un otel puternic armat ??

Intradevar in legatura cu greutatea,doar ca difuzoarele sunt speciale pentru line array daca nu ma insel cred ca erau acelea de la ciare...8 " low
sunt full neodynium deci sunt usoare...cand ma gandesc la un line array ferrita sau alte chestii "heavy" nu au ce cauta :D

In fine acuma pentru Mpro trebuie sa ai mare grija cum gandesti un asemenea traductor de sunet...eu sincer ti-as da un sfat...daca nu ai lucrat niciodata cu conceptele astea pe planar sau wawelenght atunci ai 2 solutii dupa mine...ori studiezi calumea fizica acustica ca sa intelegi cel putin teoretic cum functioneaza aceste unde si ce medii solide trebuie sa pui ca sa le faci pe acestea peste asta testele care-ti vor manca banii....sau...poti sa mergi pe mana unor mesteri care stiu,au testat,au fabrica si garantie ca Mircea ...si de ce zic asa,deoarece pretul este relativ real fara manopera sau pretul de + 60% pe brand si componente de carton inauntru ....ai calitate,pret real,sfat si garantia satisfacerii....Inca o data nu fac reclama pentru nimeni!!! dar in domeniul array line asa obtii cel mai bun produs la cel mai mic pret :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 24, 2010 10:55 am 
Neconectat
User

Modificare sistem sunet: 3 cai la 2 cai

Basii raman( Es 18 Bph with P-Audio Challenger Series 18"Woofers ) sunt ft efficiente si compacte.

Medii/inalte: doresc ceva ,horn loaded , cat mai eficient si compact!

N-am nici un plan , rog putin ajutor!

Difuzoarele sunt: 15" ,500w rms/1000w pgm Eminence Kappa Pro 15 A , inalte: Horn: P - Audio PH2380 (18" x 10" / 2") , driver :Eminence PSD3006 + am o pereche de supertweetere brutale P-Audio Pst888

Incintele : MEDII + INALTE din sistem se vinde! Revin cu poze+detalii .

Later Edit: Sa vand si difuzoarele 15" pe care le am?
-pt ca este mai indicata un dif. 12" pt medii
-+ un lucru ..incinta..marimile
? (Trebe cat mai compacta,usoara cu sistem de suspendare)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 24, 2010 3:18 pm 
Neconectat
User

Mpro.. nu am inteles.
Deci ramai cu basii pe 18, ES18 BPH ca tie ti se par eficienti, da?
Si vreu sa schimbi topurile...
Ce difuri zici ca ai ? pe 15, pe 10 si drivere ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 10:11 am 
Neconectat
User

Unde se gasesc in romania "fliying accesories"? Sau dca are cineva un set, pt . 2 hornuri top-coaxiale 15"+2" va rog sa-mi trimite un mp. Ms.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 31, 2010 9:40 am 
Neconectat
User

Mpro scrie:
Unde se gasesc in romania "fliying accesories"? Sau dca are cineva un set, pt . 2 hornuri top-coaxiale 15"+2" va rog sa-mi trimite un mp. Ms.

Nimeni?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 05, 2010 9:18 pm 
Neconectat
User

Mpro scrie:
Mpro scrie:

Nimeni?

..mai am nevoie de 4 buc. manere metalice mare + 4 buc. speakon M cu 4 pole + 2 buc. panou conectori pt . speakon! Dca are cineva sa ma contacteze(PM)! Ms. fain!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 08, 2010 9:31 pm 
Neconectat
User

Mpro scrie:
Mpro scrie:
Mpro scrie:

Nimeni?

..mai am nevoie de 4 buc. manere metalice mare + 4 buc. speakon M cu 4 pole + 2 buc. panou conectori pt . speakon! Dca are cineva sa ma contacteze(PM)! Ms. fain!

Am gasit , nu e valabil! alta intrebare: N-a proiectat nimeni incinte top/mid-high pe 15"+2"?
Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Re: Mad Pro System
MesajScris: Lun Oct 11, 2010 10:45 am 
Neconectat
User

Daca stie cineva de unde pot sa cumpar "ringing accesories"-puncte de suspendare, rog ft. frumos sa-mi trimite un PM sau mail.Multumesc tare mult,poate in viitor te ajut si eu cu ceva :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 395 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Următorul

Ora este UTC + 2