Longbow nu este un line array adevărat, şi dacă bine ţin minte nici Martin nu a susţinut vreodata asta.
Martin sustine ca longbowul este line array cel putin asa am vazut pe siteul lor si pe user's manual...
Citat:
Ceva mai performant ar fi sa faci totul planar si/sau omnidirectional dar pentru asta iti trebuiesc baze tari in fizica acustica si niste experienta in constructia arrayurilor normale.....
line array-ul contravine conceptului de radiaţie omnidirecţională, nu prea înţeleg ce ai vrut sa spui în fraza de mai sus.
Am
gresit cu omnidirectional scuze,vroiam sa spun path correction

da da stiu ca omnidirectional inseamna unda care nu se propaga pe o directie ci in toate....scuze...
Citat:
Iar inca o chestie un line array nu trebuie neaparat sa se rezume la 100 Hz in joase,exista difuzoare de 8 " care poti sa le dai pana-n 600 w program la 55-60 hz ...iar avand low frequency pe line array discutam de alte performante...
si cu lungimea ce facem?
line array-ul care functioneaza corect la 50 de Hz va avea o lungime de 347m / 50Hz = 6.94m
apar probleme mari la proiectarea sistemelor de cuplare intre elemente. Exista o limita pana la care se poate merge în siguranţă în ceea ce priveşte greutatea.
Intradevar in legatura cu greutatea,doar ca difuzoarele sunt speciale pentru line array daca nu ma insel cred ca erau acelea de la ciare...8 " low
sunt full neodynium deci sunt usoare...cand ma gandesc la un line array ferrita sau alte chestii "heavy" nu au ce cauta