The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 10:06 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Modificare filtru !!! Urgent am nevoie
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 2:06 pm 
Neconectat
User

As dori si eu sa modific un filtru de pe boxele mele xpro-15 de la b.lue-tech filtru este : DYFP-62 . As dori sa tai driveru m-ai sus undeva pe la 7500-8000 de hz pe 6db/oct, dar difuzoru sa ramana taiat la 2000 la cat este el acum. As dori sa am golul acela de medie subtire, deoarece este suparatoare. Aveti aici detalii despre el: aici . Daca o sa fie nevoie de valorile de la condensatoare si rezistentele ceramice, am sa le pun pe forum in seara asta. Multumesc anticipat !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 6:28 pm 
Neconectat
User

mai simplu pui un notch filter intre 2k si 8Khz

http://www.diyaudioandvideo.com/Calcula ... llelNotch/

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 9:46 pm 
Neconectat
User

Eu ma gandeam sa fac altceva sa schimb condesatorul de care duce la inalte sa pun de 7 microfarazi ca el este de 12.5 si il taiam m-ai sus ....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 1:38 am 
Neconectat
User

Dj.Sevraj scrie:
Eu ma gandeam sa fac altceva sa schimb condesatorul de care duce la inalte sa pun de 7 microfarazi ca el este de 12.5 si il taiam m-ai sus ....

trebuie sa schimbi si bobina .....

Totusi de ce nu folosesti un EQ in zona aia ??? decat sa modifici filtrele....e cel mai simplu

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 11:36 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Dj.Sevraj scrie:

Incearca sa schimbi cum ai zis...si daca esti multumit de sunet, este OK.
Oricum totul conteaza ca tu sa fii multumit.
Punand valoare mai mica, nu are cum sa afecteze cu ceva negativ...decat poate sunetul; la partea de rezistenta/siguranta nu este nici o problema.
eu de ficare data cand fac un filtru, la inceput fac legaturile standard, urmand a fi optimizate "urechiometric" dupa aceea; unele frecvente ma deranjeaza si am grija sa nu le aud asa tare... :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 4:15 pm 
Neconectat
User

Deci nu umblu la eq pentru ca, pe powermate 1000 am bagate xpro'urile si pe iesire de la main output de la mixer bag 2 boxe active rcf a 325 si nu vreau sa afectez sunetul la rcf'uri ca alea se aud bn in zona de 4kz-8kz. Am sa modific doar condesantorul de pe partea de inalte. Sa vad cum suna daca imi placa las asa. Dj.Sevraj

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 5:24 pm 
Neconectat
User

Dj.Sevraj scrie:

Acel condensator era de la taierea dif (LOW-PASS) si l-am modificat si pe el l-am taiat mai sus. Condensatorul de la driver este de 5.5 si am sa pun de 2.2 mf. sper sa fie bn . Deocamdata am pus in serie unu de 6.9 cu unu de 5.5 si imi place cum se aude si am sa pun doar un condesator de 2.2 ca o sa fie si mai bn. Multumesc . Dj.Sevraj

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 5:27 pm 
Neconectat
User

am si eu o intrebare,putin offtopic.Ce se intampla daca la un filtru de ordin 2 cu taiere la 3000 pt inalta,inseriez un condensator de vreo 2.2 micro cu inalta?Imi taie mai sus sau..?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 6:02 pm 
Neconectat
User

Da o sa ati taie driveru mai sus.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 6:05 pm 
Neconectat
User

Eu propun o "protectie" ca aceea de la filtru postat pt pht cu 1 sau 2 becuri si un condensator de 2,2uf, asa se mai atenueaza mediile, lasand peste 7-8000 sunetul sa treaca neatenuat, pare cel mai simplu :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 11:06 pm 
Neconectat
User

Dar filltrul are deja protectie pe partea de inalte formata din releu+resitor+dioda zener. Cred ca este eficienta si nu m-ia facut probleme pana cum protectia si-a facut treaba de fiecare data.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 02, 2010 8:15 am 
Neconectat
User

Lucius scrie:
Dar filltrul are deja protectie pe partea de inalte formata din releu+resitor+dioda zener. Cred ca este eficienta si nu m-ia facut probleme pana cum protectia si-a facut treaba de fiecare data.

In mod normal nu ar treb sa afecteze cealalta protectie, cea pe care o atasezi acum are numai rolul de a mai diminua din medii.
Deasemenea poti sa pui mai multe combinatii de becurii (1 bec, 2becuri, etc) pana cand sunetul este asa cum iti place :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2