dj_sanyi scrie:
. scrie:
bobina cand arata arsa asa e de la tensiune si curemnt mare pe bobina
de asta sa si crapaat magnetu
soc termic.
nu exista dubii
bobina a stat in camp da ea tot sa incalzit datorita faptului ca a papat putere.
procesare buna putere mare
membrana nu a avut cursa mare si sa ars numa capetele.
campul magnetic nu a putut evita incalzirea bobinei.
daca membrana nu a avut cursa mare nu inseamna ca inca mai ducea?1400w este prea mult pt un SD18-EL?
eu zic ca a frecat bobina,s-a intepenit si in momentul acela s-a prajit.procesarea a fost ok.putere nu asa mare cat sa omoare un SD.altceva ce putea fi?
mai multe pareri?hadeti ...astept.(il rog si pe domnul Dan sa isi exprime parerea)
Parerea mea este urmatoarea:
Bobina a frecat in minim 2 locuri SIMULTAN, punind in scurt portiunea de bobina care a "scapat" si suprasolicitind cele 2 portiuni care sint inegrite.
Este singura explicatie PLAUZIBILA, pe care eu personal, o pot da.
Personal am patit si eu odata cu un difuzor rusesc de 200W,care inghitea 600W, treptat a inceput sa se descentreze, bobina incepund sa loveasca in diferite portiuni pe margine, si in final avind acelasi rezultat.
Am si vazut zonele unde bobina intra in scurt in zona intrefierului, magnetul cu intrefier cu tot, fiind demontabil la acel difuzor.
Asta este parerea mea,si exclud, ideea ca portiunea "nearsa" a bobinei, nu s-a ars, deoarece a "stat" in intrefier...