The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 6:06 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 08, 2009 10:16 pm 
Neconectat
User

Multumesc, nu ma intereseaza pe mine :) M-am gandit ca poate te intereseaza pe tine ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 09, 2009 1:47 am 
Neconectat
User

shambala scrie:
Daca te uitai la publicitate ai fi vazut ca eu ofer si filtre nemontate - ceea ce in cazul tau ar fi cea mai ieftina solutie "la cheie".
(filtre dedicate - proiectate pt fiecare combinatie de difuzoare in parte)

De altfel imi par cunoscute difuzoarele - nu cumva m-ai intrebat de niste filtre, mai demult ?

Salut.
Ba da cred ca ai dreptate, ca team intrebat odata ma demult la ce frecventa sa le tai si miai recomandat.
Bassul la 1250hz de ordinu 2 si driverul la 2450hz de ordinu3.
Problema e, ca am intrebat si pe alti si miau recomandat o singura frecventa la amandoua dijuzoare si pe la 1200hz-1400hz.
Acuma sunt in dubiu ca nu stiu cum ar fi mai bine sa le fac

multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 09, 2009 4:49 pm 
Neconectat
User

Faci cum spun altii - evident :mrgreen:

Sau pui mana si citesti la greu, ca sa intelegi macar cat de cat despre ce e vorba (sa nu te intrebi mai tarziu de ce suna atat de prost).

Despre frecventa de centrare a unui filtru si ce este ecartul de frecventa, gasesti aici: http://nicolas.davidenko.perso.sfr.fr/index.html
sau, daca vrei pe romaneste si mult simplificat - aici: http://www.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=785

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 09, 2009 7:02 pm 
Neconectat
User

Tot asa, nu pricepeam nici eu, si ii multumesc lui Shambala ca ma lamurit .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 10, 2009 12:49 am 
Neconectat
User

shambala scrie:
Faci cum spun altii - evident :mrgreen:

Sau pui mana si citesti la greu, ca sa intelegi macar cat de cat despre ce e vorba (sa nu te intrebi mai tarziu de ce suna atat de prost).

Despre frecventa de centrare a unui filtru si ce este ecartul de frecventa, gasesti aici: http://nicolas.davidenko.perso.sfr.fr/index.html
sau, daca vrei pe romaneste si mult simplificat - aici: http://www.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=785

Iti multumesc Shambala, acuma am intales si eu.
Dar protectia pentru driver ce imi recomanzi?
Si incinta ce parere ai la cati litri mio recomanzi?
Ca la parametri difuzorului scrie acolo VAS-225litri oare atata ar trebui sa aiba incinta?
Alti miau recomandat pe la 90-100 de litri

Multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 10, 2009 2:34 pm 
Neconectat
User

Vas nu inseamna volumul optim pentru o incinta. Este un parametru Thielle-Small cu ajutorul caruia afli volumul optim.
El se defineste cam asa: "Se masoara în unitati de volum si reprezinta volumul de aer echivalent care presat cu o suprafata egala cu suprafata
membranei difuzorului are aceeasi complianta mecanica (sau elasticitate) cu sistemul mobil compus din membrana,
bobina mobila si suspensii. Se masoara în litri" (citat dintr-un document de pe un forum vecin scris de domnul VeGa
Iar teoretic, volumul optim (vb) s-ar deduce cu formula aceasta:

Vb = 15 x Qts^2.87 x Vas

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 12, 2009 1:49 am 
Neconectat
User

jORDy scrie:
Vas nu inseamna volumul optim pentru o incinta. Este un parametru Thielle-Small cu ajutorul caruia afli volumul optim.
El se defineste cam asa: "Se masoara în unitati de volum si reprezinta volumul de aer echivalent care presat cu o suprafata egala cu suprafata
membranei difuzorului are aceeasi complianta mecanica (sau elasticitate) cu sistemul mobil compus din membrana,
bobina mobila si suspensii. Se masoara în litri" (citat dintr-un document de pe un forum vecin scris de domnul VeGa
Iar teoretic, volumul optim (vb) s-ar deduce cu formula aceasta:

Vb = 15 x Qts^2.87 x Vas

Salut,
Iti multumesc jORDy acuma am intales

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 12, 2009 3:00 pm 
Neconectat
User

Npc ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 12, 2009 6:36 pm 
Neconectat
User

Salut
Stie careva unde as gasi vopsea din aia texturata pentru boxe de culoare neagra?

Multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 12, 2009 6:39 pm 
Neconectat
User

Pentru textura se foloseste antifon auto sau insonorizant. Se gaseste pe la magazinele auto. O cutie de insonorizant @ 2L parca e 35 ron.
P.S: Ai nevoie de compresor + pistol ca sa vopsesti. Pistolul e diferit fata de cel cu care vopsesti cu vopsea normala. Adica parca difera doar diuza aceea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 7:50 pm 
Neconectat
User

jORDy scrie:
Pentru textura se foloseste antifon auto sau insonorizant. Se gaseste pe la magazinele auto. O cutie de insonorizant @ 2L parca e 35 ron.
P.S: Ai nevoie de compresor + pistol ca sa vopsesti. Pistolul e diferit fata de cel cu care vopsesti cu vopsea normala. Adica parca difera doar diuza aceea.

Salut
Acest insonorizant este de ajuns de rezistent pentru boxe? sau mai trebue dat un strat de vopse.
nu aveti ceva probe poze cu aceasta textura sa vad cum ar arata? compresor am dar pistolu e pentru vopsea normala.oare se poate schimba acea diuza sau trebue sa cumpar alt pistol ,si daca trebue sa merg sa cumpar un pistol cum trebue sa cer?

Multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 20, 2009 10:30 pm 
Neconectat
User

Salut.

Nimeni nimic?

Multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 20, 2009 10:50 pm 
Neconectat
User

gheorghe_tibuleac scrie:
Salut.

Nimeni nimic?

Multumesc

peste insonorizant trebuie date cam 2-3 straturi de vopsea , pistolul de vopsit nu este bun pentru insonorizant , trebuie un pistol special pentru insonorizant care se gaseste la magazinele de piese auto

poze cu textura gasesti cateva aici http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopi ... highlight=

textura o dai din reglarea diuzei la pistol si presiunea din compresor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 22, 2009 7:53 pm 
Neconectat
User

Salut .

Foarte frumos arata de parca ar fi originale.
Ultimu strat de vopsea de care sa fie MAT sau cu BRILIO (lucios)?
Si cam cate chile de insonorizant miar trebui la 2 incinte de 110litri?

Multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 23, 2009 3:36 am 
Neconectat
User

Salut

Am acest difuzoare (RCF L18-551)stie cineva despre el ceva sa ma ajute cu parametri?

Va multumesc

Ultima oară modificat de gheorghe_tibuleac pe Mie Dec 23, 2009 1:39 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2