Din ceea ce vad, a cedat un condensator neplolarizat MKT, din filtrul de pe medii.
Presupunind ca filtrul poate suporta puterea amplificatorului respectiv:
Acest lucru se intimpla des cind ampliful ruleaza in nivele abrupte de normal si clip (virfuri puternice de clip, peste nivelul uzual folosit), deoarece sint variatii foarte mari de tensiune sinusoidala, amestecate cu virfuri de tensiune continuua suprapusa peste, si apar niste virfuri de tensiune duble pe ei datorita tensiunii spontane incarcate in ei, peste care suprapunem ce am zis mai sus.
Principiul de distrugere este:
O mica portiune din dielectric intra in scurt prin strapungerea izolatiei dintre cele 2 folii ce reprezinta polii condensatorului, si datorita curentilor mari in scurt, se intrerupe, iar intra in scurt, iar se intrerupe si totul angreneaza un mic arc electric interior, care in final duce la cracarea in arc electric a condensatorului prin carbonizarea(mai bine zis) topirea elementelor conductoare si izolatoare ale condensatorului.
Daca ar fi fost electrolitic, acesta ar fi explodat, aruncind afara folie de aliminiu (polii) si hirtie uda (izolator si electrolit totodata) care miroase a urina
Am patit si eu odata!
De aia nepolarizatii trebuiesc pusi la tensine de strapungere cit mai mare, si de calitate!
SUCCES LA TROSNIT FILTRE!