The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 1:24 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Help please ! Sugestie tweeter seria PHT de la P-audio
MesajScris: Lun Apr 13, 2009 10:27 am 
Neconectat
User

Buna ziua la toata lumea . Am o mica dilema si anume :sunt in posesia a doua boxe cu cutii paralelipipedice, diy, dotate cu woofer de 15 " -Peavey, 350 w rms, 8 ohm, model PVL 1535M, eu am cautat caracteristici tehnice dar nu am gasit , probabil modelul fiind prea vechi . Cutiile au dimensiunile interioare ptr partea de woofer- 500x450x300 mm, dupa calculele mele aproximativ 70 de litri (posibil sa fi gresit totusi la calcule), cu venturile de diametru 70 mm si lungimea 100 mm , 2 buc pe fiecare cutie. Partea dedicata tweeterului este separata de cea a wooferului. si momentan este in folosinta un tweeter piezo cu horn, dar care nu face fata wooferului de 15", si care, fiind piezo se aude destul de prost. Mentionez ca boxele merg ca fullrange, partea de woofer neavand nici un fel de filtru.Daca se poate, as dori o sugestie in legatura cu dotarea boxelor cu un tweeter din seria PHT P-audio (PHT 404, 412 sau 408 ?) si a unor filtre care sa se potriveasca tweeterului respectiv. Multumesc .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 13, 2009 11:01 am 
Neconectat
User

Indicat ar fi sa folosesti drivere in loc de tweetere mai ales ca ai dif de 15'

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 13, 2009 11:52 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

wolfi, bine ai venit pe forumul nostru.

1. difuzorul PVL 1535M probabil ca este un difuzor OEM special pentru acea incinta, care nu a fost niciodata comercializat direct.
Acesta nu apare nici in baza de date de aici: http://www.thielesmall.com/database.asp
Ai putea sa ne dai detalii despre incinta, (daca este originala, poate gasim specificatiile ei, si deducem de acolo sensibilitatea , care ne intereseaza)

in principiu, recomandarea mea este sa folosesti un Driver de 1" mai ieftin, gen P-audio Pa-D52 + un horn de 1" (PH2418 sau 2420)

un PHT nu va face fata prea usor la un woofer de 15" si daca este imperecheat cu un filtru taiat prea jos , sansele sa se arda la stilul in care sunt exploatate echiapemntele la noi, sunt mari.

totusi, daca bugetul nu permite sub nici o forma un driver, poti folosi P-audio PST888 ca si o solutie de compromis

pe asta nu prea ai sanse sa-l parlesti prea usor.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 14, 2009 9:22 am 
Neconectat
User

Salutare .
Incintele nu sunt originale, sunt facute acum multi ani de zile, dar nu de mine, au fata unde este fixat difuzorul intarita cu o alta placa de pal , si dimensiunile interioare sunt urmatoarele :680 mm x 480 mm x 300 mm. Dar partea de woofer este separata printr-o placa de pal destul de subtire, de cea de tweeter , deci partea de litraj al wooferului ramane atat :500 x 450 x300 (mm). separatia are dimensiunile: 150 x450 x300 (mm). Pe incinta se afla un singur difuzor de 15", iar pe partea din fata intre limita superioara a sitei de protectie a difuzorului si marginea superioara a incintei sunt numai 210 mm , unde se poate incadra un tweeter sau un driver cu horn, in functie de dimensiunea mai sus amintita, dar asta presupune ca acea separatie in acest caz sa fie desfiintata, pentru ca altfel nu se incadreaza mai nimik in acest spatiu din cauza placii de pal care face separatia in interiorul incintei.Venturile sunt in numar de 2, sunt dispuse in partea de jos a difuzorului (stanga -dreapta, si au dimensiunile: diametru 70 mm si lungimea 100 mm. Este bine de retinut ca sunt folosite doar la nunti botezuri, mese festive, si in principiu dau cu muzica lautareasca in ele, dar nu se canta live , ci redarea se face cu un calculator trecut printr-un mixer pe 4 cai , cu reglaj pe parte de frecvente inalte si joase, deci se presupune ca eu am grija cat si cum sa dau in ele, in asa fel incat sa am grija sa nu crape sau sa aiba prea multe distorsiuni :lol: , fac asta de ceva ani de zile, si pana acum nu am reusit sa demolez nici un difuzor :lol: Pe langa aceste incinte precizez ca mai sunt alti 2 sateliti cu difuzoare de 12", care mai ajuta pe cele de 15", pe frecvente inalte si medii, si care au montate cate 2 tweetere pe fiecare incinta.Daca as mai putea ajuta si cu alte detalii,, va stau la dispozitie

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 14, 2009 4:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pune-i un PST888 si stai fara gija orice ai face

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro