The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 12:26 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: sunet ciudat subwoofer bass reflex.
MesajScris: Sâm Noi 01, 2008 10:47 pm 
Neconectat
User

detin 2 subwoofere cu rcf lf18n401 in incinta bassreflex 160l acordaj 42 hz. inainte sa fac aceste incinte am mai avut un subwoofer de pal de 140l acordaj... nu il mai stiu dar pot sa iau masuri la incinta.
diferentele de sunet sunt destul de mari si nu tocmai in bine.
ma asteptam o incinta mai mare sa coboare si sa sune mai bine decat cea de 140l, incinta care suna extraordinar cred ca si useri precum adircf va pot confirma.
Din pacate basii astia de 160l volum interior suna foarte sec si scurt.. parca nu coboara asa bine ca cel de 140.
acuma eu ma gandesc in felul urmator:
1 curia de pal e cam slaba si daca dai cu pumnul in ea suna ca un butoi de plastic. deci posibil sa imi cante cutia destul de tare la subwooferul de 140l din pal.iar la acesta sa aiba un sunet mai corect si sa nu dea impresia de bubuiala si huruiala. asta e problema mea ca nu huruie bass lung din basi nici pe drum&bass.

2 porturile mele (triunghice)care au 150mm catetele triunghiurilor le-am calculat suprafatza precum 2 patrate cu latura de 150mm si am introdus in bassbox 2x suprafatza a 2 patrate rezultand 22500 mm patratzi. Am gresit acordajul?
3 posibil sa am o curba de impedantza al o anumita frecventza foarte urata si sa nu am suficienta putere pe frecventzele joase?
4 am vatelina doar pe fundul subwooferului posibil sa fie nevoie si pe peretzii laterali?

as mentiona faptul ca basii nu suna rau de loc daca as avea un spatziu as putea sa va invit la o auditie pe forumistii de prin cluj si toti care ar vrea sa ii asculte, problema mea e simplul fapt ca mi se pare ciudat sa sune mai bine un sub de 140l decat unu de 160 de l mul mai rigid
orice pareri sunt binevenite.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 02, 2008 3:15 am 
Neconectat
User

cred ca depinde de mai multe lucruri felul in care percepi tu sunetul.. e anormal sa ai mai putin bass in cutie mai mare .. ori aveai gd mare la inceput si te-a pacalit.. ori ai alte setari in crossover (lo pass ) , ori sursa are prb ..........
mai poate fi si o diferenta de la frecv de acordaj a incintei .. sa fi fost acordat mai jos prima oara si cu tuburile puse mai ciudat .. nu stiu.. dar nu e normal.
daca zici ca ai prea mult kick sau ceva mai pune vatelina ca sa iti mai ia din avantul de pe kick ..........
apropos.. huruiala nu e acelasi lucru cu sub-bass :D .. (stii tu)
ultima faza : poate te incurca locul unde testezi.. poate sunt in antifaza cumva.. inverseaza polaritatea .. sau testeaza de 1 sg.. :) fa un blind test cu unul in cutie de 140 si unu in 160 :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 02, 2008 9:59 am 
Neconectat
User

La cat il tai din crossover?

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 15, 2009 8:42 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 02, 2008 10:10 am 
Neconectat
User

nu prea am unde sa testez si sincer imi e cam groaza sa ma apuc de tot felul de teste si mutat difuzoare...
e adevarat ca am sonorizat ultimele 2 evenimente in locatzii unde nu am mai sonorizat pana acuma.

Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 30, 2008 9:30 pm 
Neconectat
User

buuuun cred ca e ok daca as posta niste rezultate intrucat am sonorizat nenumarate evenimente in multe locatii cu aceste subwoofere.
subwooferele suna exceptional cu amplificator potrivit. problema lor este un peak enervant undeva in zona 80 hz. peak care am reusit sa il depistez folosind un EQ parametric pe 31 benzi/canal. daca atenuez 3-6 db sunetul este mult mai plin si mai placut.
Caz rezolvat

Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2