nexus3 scrie:
imi pare rau sa va spun , dar NICI un digital nu este capabil sa ajunga un DPA4000T la capitoul performanta in aplicatii de subbass extrem si sinusoide.
digitalele se bazeaza pe impulsuri de f mare putere, pe cand cele clasice debiteaza puterea specificata continuu, indiferent de durata semnalului
mare smecherie de cuvinte ai facut aici
pana la urma - cine are nevoie de subbass extrem si sinusoidale ?
si clasa D poate lucra bine pe semnale sinusoidale - daca frecventa de lucru este destul de mare (adica frecventa impulsurilor este atat de mare incat sa nu se simta ca-s impulsuri)
"batranul" Rod Elliot a povestit ceva frumos despre clasa D aici:
http://sound.westhost.com/articles/pwm.htm
pana la urma eu nu vad alta aplicatie pt amplificatoarele
POWERSOFT decat ca amplificator pt subwoofere
cu 4800 W la 2 ohmi ..... 4 difuzoare de 8 ohmi papă fiecare cate 1200 W de le sar ochii
ca sa amplifici ceva sateliti cu puterea asta ... trebuie sa ai ceva difuzoare acolo
ca amplificare pt sateliti .... eu vad si o mica problema si anume frecventele medii/inalte (pt boxe) vor solicita si mai mult amplificatorul ..... adica va fi nevoie sa trimita impulsuri cu frecventa si mai mare fata de situatia in care ar amplifica doar bass
oricum ..... odata cu evoluarea tehnologiei si aparitia de semiconductori din ce in ce mai capabili sa comute la frecvente fff inalte - amplificatoarele in clasa D vor avea doar de castigat
pana la urma .... sa nu omitem ca avem 2x4800 W .... si doar 12 kg