The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 4:29 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 6:47 pm 
eu zic sa te abtii

hp15W abea e fullrange in 100L si tu zici ca iese fullrange in cutie mai mica

nu v-a intra odata pt totdeauna in cap ca hp15W e un dif ENTRY LEVEL , cat dai atata face , nu poti sa ceri de la el sa fie SUBwoofer , fullrange in 70L sau ce stiu eu ce idei tampite mai aveti (bp6 , bp4, horn) :lol: :lol:

punetiva intrebarea DE CE NU se produc boxe de serie cu acest dif ?

nu zic ca nu e bun , e bun pt un incepator in ale sonorizarilor , e un dif semi profesional cu care te descurci ceva mai bine decat cu difuri auto sau de casa , la sonorizari mici ( pana in 50-60 pers)

apropo , FULLRANGE inseamna sa acoperi toata banda adica 20HZ-20KHZ , cam imposibil de realizat la un spl decent
Un fullrange pt mine trebuie macar sa reproduca 40HZ la un spl decent ca sa il pot numi fullrange , ceea ce hp15w in cutie mica nu o sa poata in VECI

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 6:55 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

sincer , nu cred ca ai ascultat HP-15W

ai fullrange f ok in 75 litri acordat la 50 Hz

testat de nenumarate ori

impreuna cu un filtru putin mai complex , poate suna chiar exceptional de bine pt banii lui.

in momentul in care mai atenuezi din peak-ul de pe medii, o sa descoperi ca are si bass mai mult decat suficient pt a fi numit fullrange 8)

daca ati investi putin in filtrul complex postat aici pe forum, ati avea niste fullrange f competitive.

motivul pt care nu se fac boxe in serie cu acest difuzor, este simplu

romanu' nostru calculeaza orice boxa ca fiind suma componentelor si nu o sa accepte niciodata sa plateasca mai mult pe incinta de lemn decat pe difuzoarele din ea.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 6:56 pm 
Neconectat
User

Dr4g0n scrie:
punetiva intrebarea DE CE NU se produc boxe de serie cu acest dif ?

8) 8)
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 6:58 pm 
Neconectat

Dr4g0n scrie:
apropo , FULLRANGE inseamna sa acoperi toata banda adica 20HZ-20KHZ , cam imposibil de realizat la un spl decent

eu , si cam toti ceilalti producatori/utilizatori de pe planeta asta ne multumim cu 50 Hz la - 6 dB, si ni se pare suficient.

Un fullrange pt mine trebuie macar sa reproduca 40HZ la un spl decent ca sa il pot numi fullrange , ceea ce hp15w in cutie mica nu o sa poata in VECI

eu l-as numi subwoofer in cazul asta

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 7:46 pm 
nexus , am ascultat hp15W ,am avut si nu mi-a placut deloc acest dif , nu vreau sa ajugnem iar la discutiile alea interminabile despre hp15W , ca e cel mai accesibil , cel mai tare , cel mai bun la pretul lui , ca nu e asa , cum am zis si mai sus e un dif OK pt incepatori , pt mine pur si simplu nu suna bine , orice ai face cu el , procesare , filtre , nu merita investitia , mai bine i-au un dif cu 3-4 mil si nu il procesez decat sa mai bag la hp15W inca 1 mil sau 2 in filtre procesare & shit ca sa sune bine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 7:59 pm 
Neconectat

costul pieselor pt filtrele complexe este de aproximativ 120 de lei

sunt convins ca nu le-ai folosit decat cu filtrul minimal pt PHT cu care e normal sa ai impresia de bass slab

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 8:58 pm 
nexus3 scrie:
costul pieselor pt filtrele complexe este de aproximativ 120 de lei

sunt convins ca nu le-ai folosit decat cu filtrul minimal pt PHT cu care e normal sa ai impresia de bass slab

asa este , nu am facut filtrul ala complex ( nici nu cred era schema cand aveam hp15W) , aveam niste filtre din ceva boxe luate , cu taiere la 3khz , ultima data cand am ascultat hp15w ( acum vreo 2-3 luni ) cu un test de frecventa full de la 20hz- la 20Khz , auzibil avea multe varfuri la 50-70-90..... si era intr-o sala de ~100mp si nu erau puse in colt boxele ( sa zici ca era peak dat de colt) , mi s-a parut foarte dezechilibrat la raspuns,

oricum , pe mine nu m-a impresionat deloc acest dif , chiar la vremea aia cand era recunoscut pe aici si pe celelalte forumuri drept un dif foarte bun pr banii lui etc. etc. ....

fiecare cum crede si cum vrea , eu sunt de parere ca mai bine strangi inca o luna-doua , bani si iei alt dif mai bun decat hp15W

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 9:39 pm 
Neconectat

Dr4g0n scrie:
auzibil avea multe varfuri la 50-70-90.....

vezi ca alea sunt fix peakuri si anulari cauzate de sala

daca iei un calculator, ai sa descoperi ca acele frecvente coincid cu distantele deintre pereti, dintre podea si tavan, etc (1/2, 1/4, etc din lungimea de unda )

daca pe viitor doresti sa faci astfel de masuratori, scoate boxa afara, intr-o zona fara obstacole prin preajma, :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 11:39 pm 
nexus3 scrie:
Dr4g0n scrie:
auzibil avea multe varfuri la 50-70-90.....

vezi ca alea sunt fix peakuri si anulari cauzate de sala

daca iei un calculator, ai sa descoperi ca acele frecvente coincid cu distantele deintre pereti, dintre podea si tavan, etc (1/2, 1/4, etc din lungimea de unda )

daca pe viitor doresti sa faci astfel de masuratori, scoate boxa afara, intr-o zona fara obstacole prin preajma, :wink:

eu inteleg ce zici tu cu anularile astea , dar atunci de ce cand am fost in aceasi sala cu alte boxe nu mai era aceasi problema ? sunau altfel la acealeasi teste

in fine , suntem offtopic , si oricum nu imbuntatzim hashpeul prin vorbele astea asa ca hai sa il lasam asa

E bun pt inceput in sonorizari si gata , daca ai pretentii la spl, raspuns , fidelitate , power compresion mic , iei altceva nu HP15W . punct

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 11:50 pm 
Dr4g0n scrie:

si prosti aia care fac sonorizari mari (stage expert ,productiv soaund) cara ca prosti dupa ei subwofer-ii aia mari in loc sa isi ia FR-uri. :lol:

PS:
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

Dr4g0n scrie:

asa este , nu am facut filtrul ala complex ( nici nu cred era schema cand aveam hp15W) , aveam niste filtre din ceva boxe luate , cu taiere la 3khz , ultima data cand am ascultat hp15w ( acum vreo 2-3 luni ) cu un test de frecventa full de la 20hz- la 20Khz , auzibil avea multe varfuri la 50-70-90..... si era intr-o sala de ~100mp si nu erau puse in colt boxele ( sa zici ca era peak dat de colt) , mi s-a parut foarte dezechilibrat la raspuns,

oricum , pe mine nu m-a impresionat deloc acest dif , chiar la vremea aia cand era recunoscut pe aici si pe celelalte forumuri drept un dif foarte bun pr banii lui etc. etc. ....

fiecare cum crede si cum vrea , eu sunt de parere ca mai bine strangi inca o luna-doua , bani si iei alt dif mai bun decat hp15W

Imagine

asa e
hp e varza :lol:

cumparati de la . ca acolo sund difuri superrrrrrrr :twisted: mai ales seria LW

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 1:50 am 
Parakiosu , tu stii sa faci 2 lucruri , sa lauzi ceea ce ai tu (cele mai tari ,nu exista ceva mai bun) , si sa pupi in c|_|r anumite produse care nici macar nu le-ai avut pe mana , nu ma refer la HP15W

vorbesti de niste produse pe care nu ai pus mana ca ar fii naspa si nush ce , vorbeste dupa ce le ai , le testezi , nu te lua numa dupa firma care le comercializeaza/produce ,
Am observat ca ai ceva cu produsele . , daca e ceva personal tineo pt tine . nu am nici un interes sa tin cu firma . dar ma enerveaza bagarea ta in seama fara nici un rost in acest topic

p.s may the hashpe powah be with you
:lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 8:32 am 
Neconectat
Admin
Admin

O mică incursiune în lumea reală.

HP15W echipează zeci de mii de boxe produse în serie, în fiecare an.
Aceste boxe sunt vândute în tot restul lumii, pe toate continentele, iar multă lume cumpără produse mai mult sau mai putin brand name, echipate cu HP15W, fără altă modificare în afara unei etichete schimbate.

Pentru a realiza cam cum se pune problema, vă dau o informaţie.
Paudio a trimis ( luna trecută ) un anunt distribuitorilor lor, prin care se comunică faptul că HP15W nu mai poate fi comandat decât în cantităţi de minim 300 bucăţi la o comandă, datorită cererii foarte mari de pe piaţa chineză a fabricanţilor de incinte acustice şi datorită penuriei de oţel, de pe piaţa mondială.

Cu alte cuvinte, se fabrică în draci ( OEM ), iar flăcăilor nu le mai convine să se încurce cu comenzi de 100 - 200 bucăţi, din moment ce ei nu prididesc cu comenzile celor care cer câte 5000 de bucăţi din două în două luni, plătind integral şi în avans.

Este ca la aparatele de aer condiţionat. Vrei instalare în mijlocul verii, în 72 de ore ?
Ok, dar va trebui să cumperi 50 de aparate şi să-mi plăteşti câte 80 Euro, instalare pe un aparat. Take it or leave it.

Noi, jmekerii încrezuţi din Europa, nici nu visăm ce pieţe există în orient, ce sume se învârt, şi ce afaceri se fac acolo. Ne mirăm cum este posibil şi de ce dau faliment, unul după altul, monştri sacri, de tipul unor mărci cu tradiţie, aşa cum sunt Universum, Palladium, Loewe, Telefunken, Grunding, Celestion, RCF, Precision Devices, Fane, asta ca să-i numim doar pe câţiva.
În timp ce la poarta altora este coada după colţ, "monştrilor sacri" le pute să facă un difuzor de 25 USD (+ 1000 buc./order ). Preferă să dea faliment şi să ajungă în mâna unor traderi care vor pune brandul celebru de la difuzoare şi televizoare, până la aspiratoare şi vibratoare.

Într-o discuţie cu Tony, managerul divizie OEM de la Paudio, l-am întrebat de ce producătorii cu nume consacrat nu prea se omoră să facă difuzoare ieftine, cu şasiu de oţel.

Mi-a răspuns că acei producători sunt mici, în realitate, chiar dacă au nume celebru şi nu au capacitatea tehnologică şi logistică, pentru a face aşa ceva. Un difuzor performat este foarte simplu de făcut, atunci când nu ai constrângeri de preţ, pentru că poţi pune la un loc ce este mai bun de pe piaţă, ai parte de cei mai buni experţi în domeniu, dar atunci când vrei să faci un difuzor care să te coste 15 USD la preţul de producţie şi pe care să îl vinzi cu 25 USD, pentru a fi în profit, abia atunci se vede cine se pricepe să facă difuzoare şi are cu ce.

Discuţia aceasta seamănă cu cele de pe forumurile auto.
Se discută până la exasperare de Porsche, Lamborghini, Maserrati, Jaguar, Land Rover, MG, Lotus, dar se uită nişte amănunte esenţiale, cum ar fi că Ferrari aparţine firmei Fiat, Porche este în ograda WV, iar Jaguar şi Land Rover sunt proprietatea producătorului indian de automobile Tata Motors.

Concluzie:
Performanţa este rahat cu apă rece, dacă nu este suţinută şi de o performanţa în vânzări.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 11:18 am 
Dr4g0n scrie:
Parakiosu , tu stii sa faci 2 lucruri , sa lauzi ceea ce ai tu (cele mai tari ,nu exista ceva mai bun) , si sa pupi in c|_|r anumite produse care nici macar nu le-ai avut pe mana , nu ma refer la HP15W

vorbesti de niste produse pe care nu ai pus mana ca ar fii naspa si nush ce , vorbeste dupa ce le ai , le testezi , nu te lua numa dupa firma care le comercializeaza/produce ,
Am observat ca ai ceva cu produsele . , daca e ceva personal tineo pt tine . nu am nici un interes sa tin cu firma . dar ma enerveaza bagarea ta in seama fara nici un rost in acest topic

p.s may the hashpe powah be with you
:lol:

Nu am nimic cu firma ..Ea are ce are cu ea insasi prin rahaturile pe care le vinde.

De la . ,inafara de paudio,nu m-as injosi sa cumpar ceva si mai ales nu m-as injosi sa ii laud atata.

Aici vorbim de difuzoare pro nu de rahaturile lu ..HP face parte din categoria pro entry level.ce are . e sub hi-fi si de pro nici nu poate fi vorba.

nu stiu ce difuzoare ai vazut tu dar te rog mult sa nu imi mai pui etichete mie.am vazut multe difuzoare si boxe la viata mea si de la paudio am ascultat foarte multe si am folosit foarte multe tinand cont ca am o mica fabricuta de boxe pe bucuresti de vreo 3 ani de zile si 2 firme de sonorizari .Asa ca te rog sa ma scutesti sa-mi mai pui etichete sau sa-ti dai cu parerea despre ce fac eu sau ce am vazut eu.

Cand eu am inceput in domeniu (mai mult din joaca si din pasiune in mare parte) tu mergeai in picioare pe sub pat.

PS:maxim respect pentru orice proiect............parazitii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 12:00 pm 
Parakiosu2 scrie:
nu stiu ce difuzoare ai vazut tu dar te rog mult sa nu imi mai pui etichete mie.am vazut multe difuzoare si boxe la viata mea si de la paudio am ascultat foarte multe si am folosit foarte multe tinand cont ca am o mica fabricuta de boxe pe bucuresti de vreo 3 ani de zile si 2 firme de sonorizari .Asa ca te rog sa ma scutesti sa-mi mai pui etichete sau sa-ti dai cu parerea despre ce fac eu sau ce am vazut eu.

Cand eu am inceput in domeniu (mai mult din joaca si din pasiune in mare parte) tu mergeai in picioare pe sub pat.

PS:maxim respect pentru orice proiect............parazitii

zici ca ai vazut si ascultat multe , dar ai avut , vazut asculat de ex MA-600 sau lw1503 de la . de care zici ca`s de rahat , ca max 2500 e mai bun ca ma-600 ..... si ce ai mei zis tu (nu acum in topicul asta)

De cat timp ai inceput sa sonorizezi ? cu scule pro sau mai putin pro ?
Eu prin anii 1999-2000 faceam boxe din difuri ovale de radio-uri dinalea vechi pe lampi , puneam care 3-4 difuri pe incinta + cu amplif diy cu 2n3055 si mergeam la chefuri , pana sa trec la scule PRO (acu vreo 3 ani) faceam boxe din tot ce prindeam , la plezneala , nu calculam nimic si tot aveam ce sonoriza ,
Probabil deaceea in ziua de azi stau bine mersii acasa , nu mai trebuie sa merg la sonorizari ca sa scot bani, am 90% din scule inchiriate , si foarte rar ma mai duc cand e vorba de ceva live sa fac sunetul , 10% din scule sunt alea pe care le tin acasa si ascult pe ele , dar daca e vorba de un chef intre prieteni , duc linistit la 50pers

iti mai pun o intrebare si inchei discutia cu tine ca poate dura 5 pagini degeaba ..........
Daca nu exista P.Audio cu ce iti faceai boxele ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 12:17 pm 
Neconectat
User

Si uite asa se face praf inca un topic. :roll:
Dr4g0n , lasa'l pe parakiosu in pace , oricum nu'i scoti ideile din cap , asa suntem toti , avem idei care nu le schimbam nici morti. :wink:
E cea mai simpla varianta :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2