The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 11:26 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 52 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 28, 2006 2:26 am 
Neconectat
User

jokedy cred ca te referi la acest amplificator http://www.elforum.ro/viewtopic.php?t=9347. Si mie imi place cum la facut dar la tevi si instalatii sanitare nu ma pricep (in plus nu am nici tevi de cupru :( si cred ca-s destul de scumpe). Tre sa stii cum sa lucrezi cu cositorul ala si altele.
Nu prea cred ca o sa fac cutia din tabla de aluminiu din motive estetice mai mult. Trebe sa ai scule ca sa o faci sa arate bine, trebe indoita tabla frumos, taiata la milimetru,etc. Si mi-ar lua foarte mult timp cu ce scule am yo. La radiatoare nu ma stresez cum arata ca o sa le bag in cutie.

Yo sincer sa fiu m-am gandit la o cutie din lemn, imbracata in mocheta. ca se face repede si usor si ar arata si bine daca lucrezi putin ingrijit. Am vazut ca ICEMAN a si facut asa ceva http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=57. Mie imi place cum o iesit. O sa-i cer si lui niste sfaturi cand o sa fac cutia ca vad ca se pricepe.
Un alt motiv pentru care nu vreau o cutie din tabla ar fi riscul prea mare ca ceva sa faca scurt pe acolo. Daca ai interiorul metalic tre sa ai ffff mare grija cand montezi piesele inauntru. Ar trebui captusit cu ceva inainte. Ce mai... prea multa bataie de cap... Tipul cu tevile mi se pare ca o folosit plexiglas.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 28, 2006 11:52 am 
Neconectat
User

de schema asta ce ziceti?
http://sound.westhost.com/project42.htm

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 28, 2006 11:53 am 
Neconectat
User

Din cate am inteles vrei sa faci cutia de lemn si sa bagi si radiotorul inauntru?!! ... Ai si IPA400 si din cate am citit se incinge f tare...spre exemplu uitate si pe site la Vasile acolo de unde ai luat kitul de amplificare si ai sa vezi ca are si iel un kit montat pe o boxa si radiatorul este pe pe afara! sau poate daca ii pui ventilatoare va fi mai bine si poate merge sa-l pui si in cutie..dar eu zic sa mai astepti pareri!..Scheletele acela din tzeava de cupru ...e f simplu de facut...! daca sti sa faci niste lipituri la fire poti face si lipituri la imbinarile de la tzevile de cupru! Crede-ma ca-l poti face f usor! ...Placile de aluminiu nu trebuiesc indoite..daca lasi sa iasa scheletele ala un pic afara ca in poza il poti inchide doar cu placi drepte nu treb sa le indoi! la faza ca ti-e frica sa nu faca scurt :) esti si tu putin atent si nu o sa faca :o ! bafta si sper sa faci o alegere cat mai buna!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 28, 2006 3:19 pm 
Neconectat
User

jokedy scrie:
Din cate am inteles vrei sa faci cutia de lemn si sa bagi si radiotorul inauntru?!! ... \

poi da o sa bag radiatoarele inauntru indiferent de ce tip de cutie o sa fac. Dar o sa pun ventilatoare care sa evacueze aerul cald afara. La fel cum a pus si ICEMAN. Eu zic ca mere bagat si in cutie. Dar pana ma apuc de cutie mai este. Ca inca nu-i gata nici alimentarea, nici radiatorele... Si acuma imi fac si boxele (hp 15w + pht 408). Boxele vreau sa le termin mai intai de toate. Ampliful o sa-l bag in cutie chiar la sfarsit cand o sa fie totul gata. Deci pana aunci... o sa mai cer eu sfaturi in legatura cu aceasta problema.

In alta ordine de idei voua va merge linkul ala care la dat costy? Ca mie nu. Si mia dat si Vasile un link tot de la westhost si nici ala nu mere. Mi se pare tare ciudat. Sa fie explorerul meu de vina?! (IE v.6.0)

Ultima oară modificat de Sebi Pop pe Mar Feb 28, 2006 7:54 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 28, 2006 6:32 pm 
Neconectat
User

da ..merge linkul !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 28, 2006 7:58 pm 
Neconectat
User

Ciudat. Mie nu-mi merge. De ce oare? Imi da eroarea asta: Cannot find server or DNS Error

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 28, 2006 9:20 pm 
Neconectat
User

eu am firefox si merge

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 28, 2006 10:28 pm 
Neconectat
User

Eu am Internet Explorer 6. Ar trebui sa mearga si la mine. Dar de ce nu merge? Sa fie din cauza furnizorului meu de internet?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 01, 2006 9:02 am 
Neconectat
User

uitati aici schema despre care vorbesc
Imagine

Sus

Subiectul mesajului: salutare
MesajScris: Mar Mar 07, 2006 6:00 am 
Neconectat
User

am o intrebare pt pid ... ce prefinali ai folosit la ipa alimentat la tensiunea acceea .. si ce tranzistori ai folosit in etaju de intrare al acestui amplificator
nu de alta da nu prea e placut cand iti pica amplifu la nunti sau botezuri
va multumesc

Sus

Subiectul mesajului: Re: salutare
MesajScris: Mar Mar 07, 2006 7:02 am 
Neconectat
User

moro scrie:
am o intrebare pt pid ... ce prefinali ai folosit la ipa alimentat la tensiunea acceea .. si ce tranzistori ai folosit in etaju de intrare al acestui amplificator

am folosit tranzistorii indicati de schema
MJE340-MJE350
iar pe intrare BC546A

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 11, 2006 12:50 am 
Neconectat
User

pid radiatorul ala de 300/150/32mm care l-ai cumparat de la connex. Sunt curios cat de groasa este baza la el. Deci talpa radiatorului de cati mm este de groasa? Dar aripioarele? Daca ai un subler pe acasa te-as ruga sa masori cat sunt de groase. :roll:
Ventilatoarele de calc se monteaza invers pe radiator, nu? Ca sa sufle aer SPRE radiator?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 11, 2006 7:14 am 
Neconectat
User

baza are aproximativ 6 mm iar aripioarele au 2 mm... nu am avut subler la indemana... am masurat cu rigla.
eu ventilatoarele le-am pus sa sufle spre radiator.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 1:32 am 
Neconectat
User

pid ventilatoarele care le-ai pus tu pe radiator nu stii cumva cate rotatii/minut au? Si cati A iau?

Ca am primit de la cineva niste ventilatoare TITAN din alea misto cu leduri (rosu verde si albastru) si ma gandeam sa le pun pe amplificator. Dar nu stiu, mi se pare ca se invart cam incet, poate e o iluzie optica din cauza ledurilor.

pe ele scrie asa:
2000 RPM
Air flow 24.81 CFM
Air presure 1.42mm-H2O

Tu stii datele astea la ventilatoarele tale?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 6:22 am 
Neconectat
User

pai au aproximativ 3000 rot/s
de restul nu mai stiu..... dar fac un curent de aer destul de puternic.....
au 90x90 nu de 80
oricum un ventilator din ala se poate supraalimenta (sa bagi 15V in loc de 12) dar pe durate scurte de timp..... altfel risti sa-l defectezi
in felul asta creste si turatia.
curent nu mai stiu cat scria pe el si nu mai am nici unul acasa sa vad....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 52 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2