The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 9:28 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: FULLRANGE HP15W si PHT411
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 12:04 am 
Neconectat
User

Salutare...m-am gandit si eu sa ma apuc de facut 2 sateliti...si as dori sa va dati cu parerea...am facut 3 modele, diferenta dintre cele 3 modele sunt porturile...care credeti ca o sa mearga mai bine...? Toate cele 3 modele au inaltine 70 cm latine 50 cm adancime 50cm...Acuma uitati-va si voi pe grafice...si spuneti-mi ce parere aveti...toate seamana 99.9% ce am observat eu...e ca hp15w in incinta asta are 2000 Hz -6 DB...asta e un lucru bun? apoi scade mai tare...nu trebuia sa fie? liniar? sau de acolo mai departe o sa preia tweeterul...toate au un FB de ~42 Hz si un F3 de 45-46 Hz...mai mutle detalii plus desenele le gasiti la http://www.transparent.ro/sf/proiect

Astept pareri...

Ultima oară modificat de cig212 pe Mar Feb 21, 2006 11:05 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 1:00 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

salut

vad ca vrei sateliti...

recomandarea mea este urmatoarea:

incinta de 70 litri acordata la 50 Hz (recomandarea este bazata pe experienta, si suna foarte bine si ca fullrange chiar daca simularile arata aiurea)

atentie te rog sa-ti editezi masajul daca nu ai licienta la bassbox ca sa nu existe probleme

in privinta felului cum cade raspunsul in medii, ceea ce arata bass-box este o simulare bazata pe inductanta bobinei, si de cele mai multe ori este incorecta.

pentru graficul real te rog verifica pdf-ul cu specificatii de pe site, acolo ai sa observi ca hp-15W merge aproape liniar pana la 4.5Khz :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: ok...
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 11:07 am 
Neconectat
User

am editat...acuma...ce vreau sa te intreb...ca nu dau de tine pe messenger...ai difuzoarele pe stoc? hp15w si pht411? poate ma ajuti si tu cu un proiect...acuma trebuie sa plec...am sa mai simulez si eu diseara cate ceva...spune-mi e buna ideea cu porturile in forma de triunghi? mi se pare ca arata bine...acuma sper sa nu fie probleme...eu in program am pus unul singur in forma de patrat...dar in desen l-am impartit...e bine?

din cante am inteles eu de pe forum aceasta combinatie hp15w si pht au o lipsa de medii...si mie mi-ar trebui pentru ca am si voce pe boxe...si instrumente...daca pun hp15w si un driver PA-D34 + un horn...sau spuneti-mi si mie...o alta combinatie...ca sa am si medii...din cate am vazut eu...hp15w urca pana in 3000 iar pht pleaca de la 5000....deci e o diferentea intre ele...eu nu sunt prea avansat...dar...cred ca ceva nu e ok...deci vre-o combinatie cu vreun driver ar merge?...m-ar interesa sa ma incadrez pana in vreo 700-800 cel mult...cu difuzoarele...multumesc si astept niste raspunsuri...eventual si o ideea de retea de separare...daca folosesc un driver...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 5:40 pm 
Neconectat
User

e buna combinatia cu pa d34 dar parca totusi ma inclin mai mult spre driverul pa d52 - rezista la puteri mai mari si il poti taia un pic mai jos de pa d34

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 8:55 pm 
Neconectat
User

acuma...ma ajuta cineva cu dimensiunile incintei?...porturi...eu am facut trei modele...uitati-va si voi pe desene si grafice...si dati-va cu parerea...volumul curent e de 173L acordate pentru un F3 de 45Hz...si mai multe tipuri de porturi...m-ar interesa daca modelul 3...e bun...cel cu porturile din forma de triunghi...sau poate imi sugerati alteceva...am incercat sa simulez o incinta de 70l dar nu reusesc sa obtin f3 50...? ciudat...m-am jucat o gramada cu porturile...astept pareri...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 9:13 pm 
Neconectat
User

scoate dreqului ql .. de aia iti da f3 mai mare decat ar trebui :lol:
ql reprezinta amortizarea .. acolo lasi liber

nici sa nu te gandesti sa construiesti incinte de 142l ... nu merita (pt difu asta)
faci de vreo 80l, acordezi la o freq unde vezi tu ca e mai liniar, numa sa nu uiti sa lasi ql liber

designu e ok la a 3-a incinta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 08, 2006 11:27 pm 
Neconectat
User

un proiect care s-ar putea sa te multumeasca
http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... c&start=15
este la ultimul post de pe pagina.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ]