azi in garajul meu s-a desfasurat un mic test... si anume am testat 3 tipuri de subwoofere... X1 ,planar wawe horn varianta cu porturi in exterior si X1
hmm ca rezultate nu pot sa va spun decat ca m-a impresionat fiecare model in felul lui..
X1.. hmm un bass foarte omnidirectional care coboara cerl mai bine dintre suburile testate si creaza senzatzie pe anume tipuri de muzica dar fatza de planar sau 186 nu se poate compara ca si SPl e mult mai slab.kikul la X1 lipseste total..
Planarul m-a surprins placut prin spl si kick-bass ..se simte ca e destul de directional coboara pana pe la 50 de hertzi aproape neatenuat.
186..... pfff SPL net superior fatza de x1 sau de planar un kick zdrobitor si un bass extrem de precis.Am observat ca e greu de gasit muzica care sa aiba frecventze asa de joase incat 186 sa nu le poata reproduce.. si ma gandesc la in majoritatea cazurilor nici nu e nevoie de extensie mai joasa.
Testul a fost efectuat in garaj langa un perete ..deci nici un subwoofer nu a fost corner-loaded..
Tinand cont ca 186 a batut planaru cu totul ca nu a beneficiat de o pozitionare in coltz eu zic ca e un subwoofer care merita incercat si construit de mai multa lume.
Ps: merita construit doar daca sunteti pasionati aveti cunostinte de tamplarie si multa rabdare deoarece e foarte greu de construit si ff greu de manevrat.
Revin cu poze dupa ce o sa il finisez