The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 12:15 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: in asteptarea mochetei
MesajScris: Mie Iun 27, 2007 10:41 pm 
Neconectat
User

ma trasnit o idee pt un sistem 2.1..si cam asta e inceputul....bineinteles..satelitii

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

..ce sa mai adaug..am ales pana la urma cutiile de 30l...nu am avut un amplif mai puternic,asa ca leam facut proba cu un amplif cu tda 7294,cate 2 in punte pe fiecare canal alimentat la +-32v...se aud super bine..mai ales inaltele..de care am ramans fascinat din momentul in care leam vazut la domul vasile...leam filtrat doar pe inalte cu shema de pht numa ca am pus rezistente de 30w..se aud un pic cam tare ..INTREBARE: pot modifica filtrul..adica in loc de cond de 2,2 sa pun 1 micro..?..imi cam crapa ochii in cap de la inaltete alea.. :lol: urmeaza saptamana cealalta sa iau un c15-400c pt bas si ceva mocheta...o sa revin :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 27, 2007 10:51 pm 
de ce ai pus pst la micutele alea de e10 ? era dejuns pht-ul. sau luai un pad si il taiai mai jos. Asa faceai o treaba mai buna, parerea mea. Ai pus L-pad pe inalte. ca la o diferenta de vreo 16 db, cred si eu ca ti se par cam tari inalele. :lol: :lol:

Ultima oară modificat de user eliminat pe Mie Iun 27, 2007 11:42 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 27, 2007 10:54 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

c15-400c cica zice el...

masiv pst-ul ala :evil:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 27, 2007 10:54 pm 
Neconectat
User

c15 -400b :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 27, 2007 11:09 pm 
Neconectat
User

da c15-400b..greseala mea...dar faza cu alta valoare pe condensator nu tine..?..oricum inalta asta mia placut foarte tare ca aspect.. 8) ...oricum si calitativ nu se pune problema de vreo problema..maine pe seara cand ajung acasa de la munci o sai scot in curte la teste..ca ce am auzit de la ei in seara asta nu prea mia fost de ajuns,si poate am noroc sa am un amplif mai serios...sa vedem... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 28, 2007 12:11 am 
Neconectat
User

Daca o sa schimbi din 2,2uF in 1uF o sa obtii poate doar o atenuare a mediilor insa inaltele de .....sa zicem peste 8-10 khz (poate si mai jos) se vor auzi la fel de tare .

Asa ca decat sa atenuezi doar anumite frecvente schimband valoarea unui condensator, mai bine ia si modifica atenuatorul pentru tweeter (L-pad-ul) .
Asa gama frecventele redate de tweeter nu va fi cu nimic afectata :wink: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 28, 2007 12:16 am 
Neconectat
User

ok am inteles...deci in loc de 4,7 si 6,8 omi..ce valori sa pun?...6,8 si 10 ar fi ok..?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 28, 2007 4:11 pm 
Neconectat
User

calculezi cu asta
http://www.lalena.com/Audio/Calculator/LPad/

Mai redu-l cu vreo 3dB.
Cumperi niste rezistente si faci combinatii serie/paralel ca sa iti iasa valoarea dorita pt o anume atenuare.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2