The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 9:14 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 4:50 pm 
Neconectat
User

Mai oameni buni.... am stat eu si m-am gandit mai mult si am ajuns la concluzia ca nu are rost sa fac aceasta incinta, deoarece singurul ei avantaj va fi un F3 mai coborat si puterea mai mare. Are f. putine avantaje asa ca m-am gandit sa-mi construiesc pentru petreceri (majorate si alte evenimente), 2 boxe full-range cu HP-15W si un tweeter PHT. Pentru aceste 2 boxe voi folosi 2 amplificatoare AV400. Am cablaje si pentru AV400 cat si pentru AV800 ce-l voi folosi pentru un subwoofer. Acel subwoofer ma gandesc sa-l fac cu HP-18W, dar nu stiu inca tipul incintei, pentru ca vreau ceva fiabil la petreceri, baruri mici sau medii, etc... Poate chiar si in aer liber, nu stiu... Dar mai intai o sa scot HP-15W-ul din incinta BP4 gresita si-l fac fullrange si mai cumpar inca unul + tweetere ca sa ma stereo. Am vazut ca in BR HP-15W coboara pana pe la 50Hz in incinta de 300L... mi se pare cam mult, dar daca reduc volumul incintei apare un gain in zona 100Hz si se strica linearitatea raspunsului incintei...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 5:16 pm 
Neconectat
User

Codrut Alex scrie:
Am vazut ca in BR HP-15W coboara pana pe la 50Hz in incinta de 300L... mi se pare cam mult

Nu este "cam mult" ci este aberant de mult. Un difuzor de 15" nu are ce sa caute in incinta mai mare de 100 de l. Eventualele neliniaritati se pot corecta cu un eq (chiar si unul soft daca folosesti pc-ul ca si sursa)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 5:47 pm 
Neconectat
User

Datorita spatiului restrans in care as putea sa depozitez boxele, trebuie sa ma incadrez pe cat posibil in anumite dimensiuni cand voi proiecta boxele + subwooferul.
Aveti aici: http://tinypic.com/k21u9h.jpg dimensiunile in care trebuie sa ma incadrez si modul in care voi depozita boxele.
Tinand cont de acestea, am observat ca pot construi lejer incinte BR cu HP-15W de cam 270 litri acordate la 30Hz. Raspunsul mi s-a parut foarte bun.
Treaba e ca subwooferul trebuie sa "tuneze" sistemul, dar sa se incadreze in acele dimensiuni reduse. Trebuie ceva foarte puternic, care sa faca fata celor doua incinte cu HP-15W, in 4ohmi de preferinta ca sa-l pot utiliza cu AV800. Ma mai gandesc la proiectul de mai sus cu 2 HP-15W in sistem izobarik.
Ce pareri aveti? Gresesc undeva ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 5:59 pm 
Neconectat
User

titro scrie:
Nu este "cam mult" ci este aberant de mult. Un difuzor de 15" nu are ce sa caute in incinta mai mare de 100 de l. Eventualele neliniaritati se pot corecta cu un eq (chiar si unul soft daca folosesti pc-ul ca si sursa)

Da, ai dreptate, am simulat HP-15W intr-o incinta BR de 120L acordata la 20Hz si pare super! F3 la 50Hz si linearitate de la 90Hz in sus (in marja de +/- 0,4dB). Probleme am vazut doar la porturi, care trebuiesc calculate bine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 7:05 pm 
Neconectat
User

Am mai observat ca intre Hp-15W si tweeterul (probabil PHT-412) mai imi trebuie un difuzor capabil sa redea banda dintre 1,5KHz si 5KHz adica ce-i intre Hp-15W si tweeter....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 7:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cum adica bandpas de 300 de litri cu HP-15W

ai apasat cumva pe butonul optimum in winisd sau bass box?

atentie, tu probabil ai vazut ca raspunsul difuzorului cade dupa 1.5Khz din simulari

in realitate NU ESTE ASA, pt a vizualiza comportamentul difuzorului mai sus in fecventa trebuie sa te uiti in pdf-ul de pe site, acolo este masurat

HP-15W urca pana la 4.5Khz fara probleme

1. Bandpass cu hp-15W exista deja proiect pe forum (vol ext 120 litri)
2. HP-15W merge direct cu PHT412 NU EXISTA GROAPA IN RASPUNS ! :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 7:18 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
cum adica bandpas de 300 de litri cu HP-15W

ai apasat cumva pe butonul optimum in winisd sau bass box?

Era vorba de bass reflex....
Mda... am apasat butonul cu pricina, dar apoi m-am desteptat :oops:

Chiar ai dreptate, la 4,5KHz HP-15W are cu doar 5dB mai putin, iar in combinatie cu PHT-412 nici nu-mi va mai trebui equalizer :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 7:22 pm 
Neconectat

Imagine

fa filtrul asta, suna extraordinar de bine :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2006 7:30 pm 
Neconectat
User

OK, acesta va fi filtrul ce-l voi folosi. Multumesc!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 12, 2006 12:06 am 
Neconectat
User

Buna seara!

Am revenit cu proiectul incintei fullrange dimensionata pe gustul si nevoile mele. Va rog mult de tot sa aruncati o privire asupra proiectului (bassbox6) si sa-mi spuneti ce am gresit / daca e bine / sugestii.

Proiectul este acesta: http://media.openbloc.com/1p9bx

Va include pe fata "upper front" un HP-15W + un PHT-412, iar pe panoul "lower front" voi monta porturile.

Astept raspunsul si sugestiile dvs pentru a ma apuca de ele :)

p.s.: Am calculat filtrul din imaginea de mai sus si este super OK, dar mi-am pus intrebarea: "tweeterul are sau nu atenuare? va rezista la 400W?"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 12, 2006 12:20 am 
Neconectat

da, are atenuare, lampile din fata se ocupa cu asta impreuna cu corectia pasiva

P.S. lampile sunt becuri normale de Autocamion 24V / 21W si sunt usor de gasit la magazinele de piese auto :wink:

fullrange-ul incearca mai bine o incinta de 80 de litri acordata la 42-45 de Hz, nu vei avea nevoie de subwoofere pt majoritatea sonorizarilor :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 12, 2006 12:53 am 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
fullrange-ul incearca mai bine o incinta de 80 de litri acordata la 42-45 de Hz, nu vei avea nevoie de subwoofere pt majoritatea sonorizarilor :wink:

Da, dar vreau ca aceste fullrange-uri sa le folosesc si pentru apartament, nu cred ca vor putea reproduce si bass si medii pe un singur difuzor avand in acelasi timp si un sunet cristal. De aceea vreau sa le completez cu un subwoofer, facand un crossover pe la 90-100Hz. In acest caz, cum sunt incintele mele ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 12, 2006 12:58 am 
Neconectat

nu cred ca suplimentarea volumului incintelor merita, eu de exemplu le construiesc de 65 litri si au bass suficient si pt auditii in apartament :wink:

daca vrei sa bagi si subwoofer este clar ca ai nevoie de o incinta cat mai compacta pt fullrange, fa ceva de 65-80 litri maxim, mai mari chiar nu merita.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 12, 2006 1:04 am 
Neconectat
User

ok, am inteles...

Din cauza spatiului si a geometriei incintei a trebuit sa o dimensionez la 85L pentru a incape difuzorul + tweeterul cat mai bine. Am acordat-o la 41Hz si are aceeasi forma ca cea din linkul de mai sus, numai dimensiunile difera.
-Ce alte sugestii imi mai poti da legat de aceste boxe?

-Ca subwoofer am ales un HP-18W in incinta bass-reflex paralelipipedica de 210L acordata la 40Hz cu 4 porturi de 105mm montate pe fata cu difuzorul. Din simulari reiese un F3 = 36,64Hz si un gain de 2.6dB la 60Hz. Ii pun si un filtru bun la 150Hz. Cum credeti ca va suna impreuna cu cele 2 incinte fullrange ?

Deci ? Ma apuc de ele? Aceste incinte reprezinta salariul meu pana la primavara....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 12, 2006 9:16 pm 
Neconectat
User

nu-mi mai raspunde nimeni ? :?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2