Salut !
Incepusem, pe un alt forum, o discutie privitoare la oportunitatea antifonarii incintelor cu materiale insonorizante pe baza de bitum.
Din pct . meu de vedere e o investitie interesanta in constructia boxelor, ce se merita facuta, si spun asta dupa ce am experimentat un astfel de antifonaj pe un proiect al unui amic, tqwt, pe care l-am construit impreuna, iar rezultatele au fost mai mult decit sensibile (tqwt-ul , prin constructie e deosebit de bine ranforsat si a fost facut si din placi gros 36 mm).
Una din problemele care nu imi e clara in urma acestui experiment e urmatoarea:
ca urmare a antifonarii basul se aude mult mai articulat, dar in acelasi timp boxa se aude mai incet. Initial am crezut ca a pirdut din SPL , dar Nexus ma lamureste ca acest lucru e datorat reducerii armonicelor introduse de incinta.
Foarte probabil ca asa este , dar acum vin cu urmatoarea intrebare pe care o supun dezbaterii: In ce masura credeti ca e utila amortizarea in totalitate a acestor armonici, nu cumva participarea lor intr-un anumit procent in program va face ca incinta sa sune mai "muzical" ?
Intreb asta pt. ca de acest efect se face responsabil si compozitia emulsiei folosite si grosimea stratului aplicat.
Catalin
|