The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 12:00 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: proiecte horn loaded
MesajScris: Lun Mar 12, 2007 2:27 am 
Neconectat
User

De ce sunt asa putine proiecte horn loaded prezentate?
in materie de spl un subwoofer horn e superior si sunt sigur ca multi ar fii de acord sa incline spre acest tip de incinte in ciuda greutatzii mari si a dificultatzii constructiei.
sunt difuzoare din oferta poweraudio care sa functioneze bine in horn?
m-ar iteresa daca sunt difuzoare de 15" care sa functioneze in incinte back loaded horn sau in hd15

http://i15.tinypic.com/2ymubz4.gif la back loaded hornu asta ma refer... stiu e un design depasit tinand cont ca e folosit de mai bine de 20 de ani dar am auzit la un mic parc de distractzii 4 astfel de suburi de 15" cu 2 topuri peste ele si am ramas mai mult decat impresionat.. sa nu mai zic ca aratau absolut jalnic toate erau lovite ,zgariate si distruse da sunau ff bine si cred ca e un design bun si din punct de vedere al "throw'ului" se auzeau ff bine si la distantza.
daca mai sunt dintre voi care sa aiba proiecte horn loaded va rog sa le postatzi.. mai ales daca le-ati si construit si suna bine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 12, 2007 10:48 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu postam proiecte netestate

hornurile sunt complexe si greu de testat, de aceea sunt putine postate

difuzoarele de 15" recomandate pt hornuri sunt C15-600EL si C15-600N

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 12, 2007 11:33 am 
Neconectat
Admin
Admin

Ar fi simplu sa adunam de pe net diverse proiecte si sa le postam aici.

Problema este ca daca cineva face un proiect care nu va da rezultatele scontate, va pierde banii dati pe materiale si va considera ca difuzorul nu este bun.

In acelasi timp, nici noi nu putem experimenta un numar mare de incinte.

Hornurile sunt complexe si greu de facut, chiar si la nivel de fabrica.
Pentru DiY apar dificultati aproape insurmontabile.

De aceea, ori de cate ori putem, testam incinte care pot fi facute de cati mai multi oameni.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 13, 2007 11:15 pm 
Neconectat
User

este perfect adevarat ce ziceti voi.. :(
doar ca pe mine ma fascineaza incintele horn loaded atat bassii cat si mid-topurile si visez la o linie compusa din 4 basii horn loaded si 2 topuri
singuru proiect horn adevarat care l-am vazut aici e acel bph dar nu ma atrage in mod deosebit :D
am avut pdf (dar l-am pierdut) cu toate combinatiile de la selenium si erau multe proiecte horn loaded atat topuri cat si suburi.. daca are careva dintre voi asa ceva va rog sa imi dea un pm sa luam legatura sa mi-l trimita pe mail

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 13, 2007 11:26 pm 
noobsound scrie:
singuru proiect horn adevarat care l-am vazut aici e acel bph dar nu ma atrage in mod deosebit :D

macar l-ai auzit cum suna? :wink: Ai fi foarte surprins...crede-ma. Ce a facut incinta aia dintr-un difuzor de 4 mil.. mai rar :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 13, 2007 11:37 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

noobsound scrie:
este perfect adevarat ce ziceti voi.. :(
doar ca pe mine ma fascineaza incintele horn loaded atat bassii cat si mid-topurile si visez la o linie compusa din 4 basii horn loaded si 2 topuri
am avut pdf (dar l-am pierdut) cu toate combinatiile de la selenium si erau multe proiecte horn loaded atat topuri cat si suburi.. daca are careva dintre voi asa ceva va rog sa imi dea un pm sa luam legatura sa mi-l trimita pe mail

am sa le incarc pe server

le am toate, si multe modele cerute acolo de la selenium, care nu le avem in stoc au echivalente de la P-audio.

de ex:
WPU1205 - C12-300MB
WPU1507 - C15-600EL
WPU1805 - C18-650EL

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 14, 2007 12:06 am 
Neconectat
User

adi are dreptate. si eu mi-am facut bph si crede-ma ca rupe tot ! nu vorbi despre el daca nu l-ai auzit cum suna . ! si cei de la void au bph si multe alte firme folseosc bph . de ce oare, ca nu suna bine ? are 103 db in 2 pi. o sg bucata. deci, crede-ma, rupe tot, mai ales daca faci 2-4 bucati.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 14, 2007 2:13 am 
Neconectat
User

nu nu am ascultat acest bph doar ochiometric dupa geometria hornului as zice ca are palnia cam scurta si gatul de ierire cam mic
oricum o sa ma gandesc pe viitor sa fac 1 bucata asa de test.. fatza de alte hornuri nu e chiar asa greu de construit
adiRCF l-ai folosit cumva si in exterior? cum se descurca? are un throw cat de cat lung?
din ce ai observat si probabil testat coboara 1 bucata pana pe la 50 hz?
singurul motiv pentru care o sa aleg incinte horn ar fii avantajul in sonorizarile de exterior.. nu de alta dar am avut surprize ca unele dintre boxele ce le-am avut sa faca fatza cu brio in interior si la un party in exterior in curtea unei vile la un prieten sa nu prea fie bune de nimik( e drept nu erau difuri prea pro) :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 14, 2007 10:21 am 
Afara l-am testat o data pentru vreo jumatate de ora in paralel cu o boxa cu wn15s pe post de satelit.

Concluzii la o bucata in aer liber la 5 metrii fata de orice perete:
- Kick foarte pronuntat
- Lipsa subbas (o bucata..n-ai ce face :lol: , si le filtram la 50 Hz)
- La 10 metrii de boxa stateam pe jos cu inca 2 persoane si se simtea lovitura in posteriorul nostru.
Incinta are potential, dar in aer liber ar fii indicat sa folosesti 4 sau minim 2...asta dupa aplicatie.

In sala... o bucata in colt darama tot prin cuplarea acustica cu peretele. Cauta ceva grafice aici pe forum de la bph cu 18S. Daca nu le gasesti o sa le pun iar :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 14, 2007 1:36 pm 
Neconectat
User

si io am postat poze cu bph-u la boxe diy .

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2