The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 1:07 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: EP 2500 BRIDGE!!!
MesajScris: Joi Apr 28, 2011 7:42 pm 
Neconectat
User

cand amplificatorul e pe bridge numai cu 6 7 nu se stange ledu de clip daca asi aduce aminte coco .. tot el mia explicat ca filtru tre sa stea pe offf adica 8

da coco tu mai invatat dar acu vreo 3 ani :P :P

Fbt Himaxx 40A 4buc
Playere pioneer cdj 200 2buc
Mixer Allen&Heath PA12
Mixer Soundcraft EFX8
microfon--shure pg58 (wireless)

Sus

MesajScris: Mie Mai 22, 2013 11:01 pm 
Neconectat
User

Citind acest subiect mai vechi, m-am gandit sa adresez si eu o intrebare legata de un subiect oarecum asemanator, care consider ca nu necesita deschiderea unui nou topic. Eu nu am folosit pana acum un singur amplificator pt 4 boxe. Am preferat sa folosesc cate unul (EP4000) pt o pereche de boxe, deoarece mi se pare mai ok sunetul stereo. Dar daca vreodata unul din amplificatoare are probleme si voi fi nevoit sa folosesc un singur amplificator pt doi sateliti si doi basi (respectiv doi sateliti pe un canal, doi basi pe un canal) cum se pun pinii din spatele amplificatorului? Precizez ca satelitii mei au 400 w/8 ohmi si basii 500 w/ 8 ohmi, deci se incadreaza in puterea debitata pe amplificator in 4 ohmi.

Sus

MesajScris: Joi Mai 23, 2013 12:41 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Marius Cristea scrie:
Citind acest subiect mai vechi, m-am gandit sa adresez si eu o intrebare legata de un subiect oarecum asemanator, care consider ca nu necesita deschiderea unui nou topic. Eu nu am folosit pana acum un singur amplificator pt 4 boxe. Am preferat sa folosesc cate unul (EP4000) pt o pereche de boxe, deoarece mi se pare mai ok sunetul stereo. Dar daca vreodata unul din amplificatoare are probleme si voi fi nevoit sa folosesc un singur amplificator pt doi sateliti si doi basi (respectiv doi sateliti pe un canal, doi basi pe un canal) cum se pun pinii din spatele amplificatorului? Precizez ca satelitii mei au 400 w/8 ohmi si basii 500 w/ 8 ohmi, deci se incadreaza in puterea debitata pe amplificator in 4 ohmi.

In configuratie Stereo, doar ca va trebui sa legi semnalul de la crossover de la un singur canal:

adica mixer Canal L->crossover L IN unde:
-> cross Hi out L -> amplif IN L-> OUT L cu satelitii in paralel
-> cross Low Out L-> Amplif IN R->Out R cu subwoferii in paralel

Sus

MesajScris: Joi Mai 23, 2013 12:55 pm 
Neconectat
User

Eu atat la sateliti cat si la subwooferi am filtre pasive, deci nu folosesc filtru activ (crossover). Sa inteleg ca in aceste conditii eliminand crossoverul din ecuatie, folosesc amplificatorul ca si cum as avea pe el doar doua boxe full range, adica fara sa mut pinii din spate in vreun fel cu singura exceptie la filtrele subsonice (respectiv las la 50 hz canalul pe care leg satelitii si la 30 hz canalul pe care leg basii) ?
Inca ceva: Subwooferii mei avand filtre pasive in ei, ar fi vreo problema daca ii leg in paralel?
Multumesc.

Sus

MesajScris: Joi Mai 23, 2013 1:04 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Marius Cristea scrie:
Eu atat la sateliti cat si la subwooferi am filtre pasive, deci nu folosesc filtru activ (crossover). Sa inteleg ca in aceste conditii eliminand crossoverul din ecuatie, folosesc amplificatorul ca si cum as avea pe el doar doua boxe full range, adica fara sa mut pinii din spate in vreun fel cu singura exceptie la filtrele subsonice (respectiv las la 50 hz canalul pe care leg satelitii si la 30 hz canalul pe care leg basii) ?
Inca ceva: Subwooferii mei avand filtre pasive in ei, ar fi vreo problema daca ii leg in paralel?
Multumesc.

Poti lega linistit in paralel atat subwoferii cat si cele fullrange, indiferent de combinatie;
Daca sunt de aceeasi putere, poti lega pe fiecare canal un bass si un fullrange(in aceasta varinata, varianta boxele iti consuma toata energia amplifcatorului)
Daca vrei sa ai control separat poti merge pe varianta mono, ca sa ai control separat la basi/fullrange(in aceasta configuratie filtrul trece-joase, pe canalul unde e subwoferul, boxele nu consuma toata energia si s-ar putea sa se incalzeasca acel canal sau chiar face probleme din cauza capacitatii mari pusa pe sarcina amplificatorului - sunt condensatoare in scurtcircuit)

Sus

MesajScris: Joi Mai 23, 2013 4:23 pm 
Neconectat
User

Doi subwooferi de 500 w/8ohmi legati pe un canal la EP 2500/ 4000 pot cauza probleme amplificatorului? Chiar asa de tare il forteaza?

Ca o concluzie la ceea ce am intrebat eu, atasaez si pe aceasta pagina poza pe care au postat-o colegii pe pagina anterioara cu explicatiile de rigoare pt punerea pinilor in conditiile in care amplificatorul se foloseste stereo, 4 ohmi (2 subwooferi pe un canal , doi sateliti pe un canal). Daca pe viitor va mai fi cineva interesat, va avea aici explicatiile necesare.
Presupunand ca pe canalul 1 vor fi legati basii si pe 2 satelitii:
1- dreapta
2 - dreapta
3 - stanga
4 - stanga
5 - stanga
6 - stanga
7 - stanga
8 - stanga
9 - stanga
10 - dreapta
In cazul in care este ceva in neregula cu prezentarea mea, rog un coleg sa ma corecteze.

Fişiere ataşate:
Behringer EP 2500 bridge.jpg
Behringer EP 2500 bridge.jpg [ 37.55 KiB | Vizualizat de 2559 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Mai 27, 2013 3:07 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Este OK asa cu ai scris.
Tradus:
1,10 Limiter ON(spre dreapta)
3,8 Low cut filter ON(spre stanga)
4,5 STEREO(spre stanga)
6,7 Bridge mode OFF(spre stanga)
2 LOW CUT 30HZ(spre dreapta)
9 LOW CUT 50Hz(spre stanga)

Ce vei obtine?
HPF la 30Hz/12dB/oct la Input 1(pentru bass) si HPF la 50Hz/12dB/oct pentru canalul 2(sateliti)
Nu e mare lucru, dar e mai mult decat deloc.

Sus

MesajScris: Mar Iul 30, 2013 11:57 pm 
Neconectat
User

Eu nu inteleg o chestie....
Daca astia spun ca ep 2500 are limiter si il mai si activam, de ce sa nu il tinem in clip ?
Chestia asta chiar nu ma lamurit :|
Este limiter sau este clip ?

Sus

MesajScris: Mie Iul 31, 2013 8:43 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pentru ca vorbim de amplificatoare low cost care nu au protectii anticlip performante implementate.
Chiar si cu acel anticlip activat, daca fortam, amplificatorul va distorsiona puternic.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Iul 31, 2013 1:35 pm 
Neconectat
User

aha.... am inteles...... recomandami un amplificator de 2 x 700 800 900 w rms la 8 ohm care sa aibe un limiter bun :)

Sus

MesajScris: Mie Iul 31, 2013 2:36 pm 
Neconectat

ECLER XPA11000 http://poweraudio.ro/Amplificatoare/ampli ... r_xpa11000

Amplificatoarele de la ECLER au unele dintre cele mai bine implementate protectii anticlip pe care le-am intalnit. Sunt singurele amplificatoare pe care am tupeul sa le las pe monitorizare la Dj fara sa fie trecute prin vreun procesor inainte.

E genul de amp pe care-l conectezi, il dai la maxim si pleci sa-ti vezi de alte treburi.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Iul 31, 2013 5:03 pm 
Neconectat
User

mmmmm e cam slabut pe 4 ohm :D sa vad daca il mai are baiatu ala....

Sus

MesajScris: Mie Iul 31, 2013 5:22 pm 
Neconectat

la 2x1200W RMS nu mi se pare slabut, dar stii cum e , nu toate puterile declarate sunt echivalente in ziua de azi.

Daca ai sa-l testezi impreuna cu alte amplificatoare, ai sa ramai surprins ca puterea debitata efectiv e mai mare decat la alte modele cu valori mai mari scrise prin fisele tehnice :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Iul 31, 2013 6:27 pm 
Neconectat
User

pai de ce sa nu imi iau 2 x 1500 rms la 4 ohm ? :D ca sa fiu sigur ca imi pica lejer 600 w pe difuzor :) , eu ma iau de obicei dupa ampermetru dupa rack .. ala nu are cum sa minta :) vad varful si fac calculul :)

Sus

MesajScris: Mie Iul 31, 2013 6:50 pm 
Neconectat

despre ce amplificator vorbim?

Ampermetrul de pe rack nu o sa-ti arate niciodata puterea debitata de un amplificator.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2