The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 07, 2025 9:25 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Putin ajutor la constructia unui monitor de scena activ...
MesajScris: Mar Oct 09, 2012 3:44 pm 
Neconectat
User

De mult timp vreau sa imi fac asa ceva pentru ca imi este foarte util la sonorizari cand stau cu pupitrul in spatele boxelor.
De acceea am nevoie de cateva sfaturi din partea utilizatorilor cu experinta de pe acest forum.
Mai intai as vrea un proiect de incinta pt difuzor de 10 toli (cred ca e suficient) + driver cu horn
Amplificarea o sa fie un fet 400 ~ 200w la 8 ohm si ceva corectie de ton pe 3 cai
Cam asa as vrea sa arate boxa Imagine
Potentiometrele si butoanele de la corector le voi pune pe o tabla de fier sau aluminiu (voi decupa in incinta)
Si etajul final pe un radiator cu striatii montat in exterior tot pe o placa de aluminiu sau fier + butonul de power si mufa pentru alimentare .... Nu stiu unde as putea sa le montez... ma gandeam sa le montez pe capacul boxei de langa corector.

Cam asa ceva as vrea eu viewtopic.php?f=92&t=9835 satelitul de la sistemul KATIUSA

Astept raspunsuri, va multumesc !

Sus

Subiectul mesajului: Re: Putin ajutor la constructia unui monitor de scena activ.
MesajScris: Mar Oct 09, 2012 8:43 pm 
Neconectat
User

nimeni nimic?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Putin ajutor la constructia unui monitor de scena activ.
MesajScris: Mar Oct 09, 2012 10:00 pm 
Neconectat
User

40 de vizualizari dar nu ma ajuta nimeni ? Domnu Mircea nimic? va rog frumos ! macar un model de incinta

Sus

MesajScris: Mie Oct 10, 2012 9:27 am 
Neconectat
User

up !

Sus

MesajScris: Mie Oct 10, 2012 11:11 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Daca cineva este dispus , are timp si cunostiinte iti va raspunde .
Daca nu , nu .
Degeaba insisti...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mie Oct 10, 2012 11:35 am 
Conectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

probema este urmatoarea

nu o sa dea nimeni un proiect de incinta pana nu se vor stabili componentele

Sugestia mea ar fi urmatoarea:

Joasa: JBL Selenium 10PW3 + inalta PHT 411
http://www.parts-express.com/pe/showdet ... er=264-332
http://poweraudio.ro/?p=productsMore&iPro ... me=pht-411
costul componentelor ar fi de 250 de lei pt Woofer si 120 de lei pentru inalta

Daca doresti , pot sa-ti ofer o bucata PHT 412 cu horn de auminiu
viewtopic.php?t=302

am o bucata ramasa descompletata pe care ti-o pot da la 100 de lei
Aceasta inalta costa 145 de lei in 2006 :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Oct 10, 2012 12:54 pm 
Neconectat
User

Nu stiu pe ce o sa merg mai exact... nu am foarte multi bani , daca o sa fiu multumit de constructia monitorului cred ca o sa ii cumpar niste difuzoare calumea, dar pentru inceput ma gandeam la EW-1003 + comp 34
Eu vreau o incinta atata tot !

Sus

MesajScris: Joi Oct 11, 2012 1:29 pm 
Neconectat
User

nimeni nimic? :| nu o sa mai pun poze din timpul constructiei

Sus

MesajScris: Joi Oct 11, 2012 10:40 pm 
Neconectat
User

Cred ca o sa putem trai fara sa vedem un traforaj cu ceva difuzoare dubioase.
Partea mai naspa e ca ai ales cele mai slabe componente de la o firma cu compoanente foarte slabe si cateva slabe spre entrylevel.

Sus

MesajScris: Joi Oct 11, 2012 11:57 pm 
Neconectat
User

ca sa nu te chinui cu egalizator pe boxa fa o activa simpla si cumpara un mixer din ala mic cu un canal, am vazut de la behringer pe care sa il pui numa pentru boxa asta si ai rezolvat. Ar fi o solutie mai simpla si destul de ieftina. Un mixer din ala costa undeva la 100 si ceva de lei.

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 10:54 am 
Conectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

monitorul nu ar trebui sa contina un EQ

El trabuie sa redea semnalul venit de pe sistem fara ate artificii, astfel degeaba facem monitorul sa sune bine cand fata suna ca dracu. Intr-un asemenea caz, monitorizarea nu se justifica.

Bine, la tine problema pleaca de a componentele de doi lei pe care le vei folosi. Rezultatul va fi pe masura.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 12:55 pm 
Neconectat
User

@ fanii P Audio ! Eu sunt sarac nu am bani de chinezarii scumpe si asa am ales sa merg pe B r o w n T E C H .....
Voi spuneti sa nu imi pun corector in monitor? eu am vazut monitoare care au corector de ton si de acolo m-am inspirat.
Dar de fet 400 ce parere aveti ?

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 4:35 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Din carne stricata poti sa faci mancare , dar nu poti sa o mananci !
FET400 este cea mai mare teapa...nu merge bine decat cu FET-uri 2SK / 2SJ .
Cu IRF-uri pierzi vremea ...de fapt ca si cu restul proiectului .
Spor la traforat monitoare !

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 4:55 pm 
Neconectat
User

Albu Gabriel scrie:
@ fanii P Audio ! Eu sunt sarac nu am bani de chinezarii scumpe si asa am ales sa merg pe B r o w n T E C H .....
Voi spuneti sa nu imi pun corector in monitor? eu am vazut monitoare care au corector de ton si de acolo m-am inspirat.
Dar de fet 400 ce parere aveti ?

Nu e vorba de fani e vorba ca tu ai folosit cuvantul monitor.Prin definitie un monitor e o incinta acustica care reda cat mai fidel semnalul de reprodus fara alte artificii.
Cu alte cuvinte ai nevoie de o minima calitate.Acea minima calitate o poti avea de la zeci de firme producatoare de difuzoare dar in nici un caz de la naspatech.
Legat de fet400. Nu voi fi la fel de transant ca si Victor.
E adevarat ca are hibele lui amplificatorul dar folosind sa zicem un E12-250N,sau seleniumul de 10'' pe bas plus ceva driver, calitatea oferita de fet,AV,IPA 400 e decenta pentru difuzorul dat.
La difuzoare mai scumpe trebuie totusi o amplificare pe masura.

Oricum tot ce am spus e degeaba pentru ca tu esti deja hotarat sa montezi doua sape de difuzoare.In special inaltele din seria comp suna de zici ca tragi o tabla pe beton.Asta daca asculti un driver decent ca si comparatie.

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 11:16 pm 
Neconectat
User

@ toti care nu au citit mai sus !!!

am zis asa : Nu stiu pe ce o sa merg mai exact... nu am foarte multi bani , daca o sa fiu multumit de constructia monitorului cred ca o sa ii cumpar niste difuzoare calumea, dar pentru inceput ma gandeam la EW-1003 + comp 34

Nu stiu daca m-am facut inteles dar nu am bani de ceva mai bun ! pe viitor dupa 2 3 sonorizari poate o sa imi cumpar ceva difuzoare mai bune .....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2