The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 9:08 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 95 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Boxa pasiva - MAG 554 -
MesajScris: Lun Iul 23, 2012 1:22 pm 
Neconectat
User

EU STIU ATAT. O BOXA TREBUIE SA FIE LINIARA SA AIBA SUNET PLIN SI DULCE,SPL MARE, SA COBOARE SI SA URCE BINE. RESTUL FRECTII LA UN PICIOR DE LEMN. NU SPUN CA SUNT CELE MAI BUNE BOXE,DAR PRET CALITATE DA CUMPARA DE LA ALTA FIRMA CU 20 MIL BOXA DIN PLACAJ DE FAG DE 18mm DIFUZOR CU BOBINA DE 4" DRIVER CU IESIRE DE 2" SI BOBINA DE 3" SI SA SI SUNE. DATI UN EX. DOMNUL VICTOR.IN PRIVINTA FIABILITATII STAU SUPER. AM CANTAT SAMBATA LA UN MARE CORT MONTAT PERMANENT. ACOLO MULTE BOXE DYN SI RCF AU RAMAS FARA DRIVERE. NU MAI DAU EX DE ALTE MARCI. INCHEI. NU MAI SCRIU DAR E NORMAL SA SUSTINETI ABERATII?

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 3:00 pm 
Neconectat
User

Domnule , Victor...stiu ca va sustineti cauza si stiu ce vorbesc , dar pentru lautarie, forta ,si in acela-si timp fiabilitate...stres ca se duce vreun draivar ,aceste boxe care au cum spuneti componente a la URZICENI...va spun eu sint peste alte boxe pentru care platim brandul enorm de mult....
Sint perfect de acord ca de......obrazul subtire cu cheltuiala se tine...dar raport calitate pret si sa sune in acelasi timp , la ora actuala MAG 554...the best...momentan...
Asa pentru dvs....stocul de 554...sa epuizat de la inceputul lunii iulie....abia in septembrie vine importul....oare de ce nu mai sint pe stoc.......???? SUNA FRATE DE RUPE.......si nu ma pacalesc....de 30 de ani tot schimb la boxe si stiu cu ce se maninca acest hoby.....am facut boxe cu pinza de bomfaier pe vremea impuscatului...le prindeam cu cepuri de lemn cu clei de oase....asa ca mai avem habar unii dintre noi..nu sintem chiar copilasi....

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 7:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

P Victor / hpavictor scrie:
Evident ca pot fi performante , dar ar trebui sa le evaluam " urechiometric " performantele , pe o scala de 1 la 10 , in comparatie cu alte boxe relativ cunoscute .
In niciun caz in halul in care le lauda @ionica radu sau @holter tony ca fiind singurele bune de pe planeta , totul se face avand o referinta , daca dorim sa avem un dialog bazat pe respect reciproc , cu argumente serioase .
Propria lor persoana nu este o garantie pentru nimeni , nici chiar pentru ei .
In timp , gusturile oricui se mai schimba , omul evolueaza !

holter tony scrie:
O BOXA TREBUIE SA FIE LINIARA SA AIBA SUNET PLIN SI DULCE,SPL MARE, SA COBOARE SI SA URCE BINE.

Va rog sa propuneti cateva criterii de apreciere , nu epitetele de mai sus .
Va mai rog sa nu mai scrieti cu litere mari decat la inceputul primului cuvant din propozitie .
Scrisul cu litere mari reprezinta o jignire ... e ca si cum ai urla la cineva !
In caz contrar voi propune masuri administrative .
Nu am sustinut niciodata ca MAG folosesc magneti de la Urziceni , de altfel nu stiu daca mai produc ceva in fabrica aia...
@holter tony confunda specificatiile difuzoarelor de inalte , ori are 1" ori are 2"...din doua una !
@ionica radu : ma bucur ca cei de la MAG au descoperit reteta succesului in timp de criza : sta lumea la coada ca sa cumpere boxele minune !
Trebuie sa fie ceva la mijloc : ori toti producatorii de boxe de pe planeta sunt prosti si doar cei de la MAG destepti , ori este o alta manipulare , facuta de un negustor smecher .

holter tony scrie:
NU MAI SCRIU DAR E NORMAL SA SUSTINETI ABERATII?

Despre partea cu aberatiile , va las timp sa explicati la ce anume va referiti .
Altfel , adica fara argumente serioase , o voi considera jignire si va propun sa luati o vacanta ...
O boxa este doar o boxa , da-o dreq de boxa !
Ce ziceti , in cat timp le vedem la vanzari second hand aici viewforum.php?f=19 ?
Ca doar sunt pline forumurile de boxe minune !!!

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 8:19 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ca sa intelegeti la ce ma refer cand spun ca este nevoie de o referinta , va propun sa analizam un sistem de sonorizare Live dimensionat corespunzator ( fara monitoare ... ) pentru aplicatiile curente ale Dvoastra :
Procesare :
- DriveRack® 4800 1 bucata
Boxe :
- SRX725 full range 2 bucati
- SRX728S subwoofer 2 bucati
Amplificatoare de putere :
- QSC PL325 1 bucata ( pentru inalte )
- QSC PL380 2 bucati ( pentru medii joase si subwoofer )

Din pacate , pretul va poate descuraja...este ceva peste pretul unui sistem XA2 de la Dynacord , dar la calitate...este exagerat cu mult peste Dynacord .
Parerea mea !

High
Audio

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 11:34 pm 
Neconectat
User

Dar si pretul pe masura.........nu ma pot pronunta de un produs pe care nul cunosc indeajuns sau deloc , si nu am lucrat personal cu el....
Mai repet nu stiu a cita oara.......poti avea un sound de calitate si cu pret mai mic.......de fapt asta am vrut sa scot in evidenta....
Crezi ca e diferenta foarte mare intre un difuzor de la Dynacord comparativ cu Selenium-Jbl....?......sau chiar Pa-audio....?
Eu zic ca nu.......dimpotriva , cele din urma (producatorii respectivi, construiesc aceste difuzoare cu mai multa tragere de inima....fara economie de materiale...pret pe masura si accesibil pentru noi , si de ce nu si fiabilitate in timp ).....etc.
Iar cu Mag 554.cine vrea sa ia Mag...sa ia aceasta boxa ,cine nu sa cumpere ce vrea si cit il tine palaria....
Am considerat sa purtam o discutie in acest topic , datorita faptului , ca acest site este un site audio , si poate fi dezbatut toi ce tine de partea audio...
Dar se pare ca se trece la vacanta....excursie....concediu....mai stiu eu ce......
Pina la urma sintem oameni , fiecare decide ce va achizitiona .....in nici un caz nu fac reclama nimanui.......
Promit sa-mi iau eu o vacanta la cerere si nu sa fiu concediat sau mai nou suspendat....... pina la 1-15 septembrie......chiar nu mai comentez nimic pina la aceasta data pe acest site , deoarece traim in Romania si asta ne preocupa tot timpul.....
Multumesc moderatorului , pentru amabilitate....si intelepciune......!

Ultima oară modificat de ionica radu pe Mar Iul 24, 2012 7:25 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 11:54 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Despre concedii , numai de bine !
Trebuie doar timp , bani si vreme buna !
Despre suspendare...nu discut politica .
Am propus un sistem audio pentru a putea discuta despre o referinta , nu pentru a-l cumpara !
Dvoastra puteti propune un alt sistem audio mai cunoscut , de referinta .
Cat despre fiabilitate ... nu stiu ce sa spun .
Conteaza exploatarea , restul echipamentului audio , conteaza chiar si transportul , depozitarea , manipularea boxelor !
Daca ii dai " in gura " numai cu microfonii , folosesti un amplificator subdimensionat sau supradimensionat , fara limiter inclus , fara filtru subsonic , boxele le depozitezi in garajul neincalzit in timpul iernii , trantesti boxele , te duci la nunta cu tractorul pe aratura si boxele stau in remorca ... orice boxa facuta bine se va strica pana la urma .
Nu exista nimic antiprost !

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 5:29 am 
Neconectat
User

(DRIVER CU IESIRE DE 2" SI BOBINA DE 3" ) unde este gresala? cine a pomenit vreodata de 1"?

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 8:28 am 

Nu am ascultat boxa aia dar am ascultat varianta cu un singur difuzor pe 15 adica SRX715 si comparata cu VL122 castiga doar la extensia in joase si atat . Ambele boxe probate pe un Powermate 1000-3 cate una pe canal .

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 8:33 am 
Mihai Cimpoeru scrie:

Nu am ascultat boxa aia dar am ascultat varianta cu un singur difuzor pe 15 adica SRX715 si comparata cu VL122 castiga doar la extensia in joase si atat . Ambele boxe probate pe un Powermate 1000-3 cate una pe canal .

Mihai, pai e foarte mare diferenta intre SRX725 si 715, diferenta de vreo 4, chiar 5 dB, apoi bobina driverelor - pe 715 e de 3, iar la 725 e de 4

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 11:21 am 
Din cauza asta am si zis ca nu am ascultat varianta cu 2x15 .

Ontopic , acum daca DNA reuseste sa faca niste boxe foarte bune cu difuzoare Paudio , nu vad de ce nu ar reusi si cei de la MAG sa faca ceva calumea !

Daca omul este multumit de achizitie si a primit felicitari si de la alti cantareti, inseamna ca e ceva de capul boxelor .

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 1:21 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pana acum nu am auzit vreo boxa MAG sau dotata cu difuzoare MAG care sa imi placa pe partea de medii si inalte.

Senzatia intotdeauna a fost de aglomeratie , atenuare in medii si niste table frecate pe inalte (exprimare mai plastica putin)

daca va plac, foarte bine, mie cel putin nu-mi plac de nici o forma.
am avut ocazia sa ascult cateva sisteme chiar instalate de distribuitori si nu sunt pe gustul meu.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Iul 25, 2012 12:01 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Se pare ca am inteles gresit .
Difuzorul de inalte folosit in aceasta boxa este clar de 2" , nu de 1" cum am crezut .
Imi cer scuze tuturor pentru superficialitate !

Ce parerea aveti despre sistemul propus de mine ca referinta ?

High
Audio

Sus

MesajScris: Mie Iul 25, 2012 12:05 pm 
Se pare ca am inteles gresit .
Difuzorul de inalte folosit in aceasta boxa este clar de 2" , nu de 1" cum am crezut .
Imi cer scuze tuturor pentru superficialitate !

Ce parerea aveti despre sistemul propus de mine ca referinta ?

nu l-am ascultat (sistemul complet), doar basii, care suna ok. Satelitii imi par ca nu urca atat de bine, poate ma insel, insa din grafic asta reiese

Sus

MesajScris: Mie Iul 25, 2012 1:19 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cu setarile oferite de producător ( JBL ) incărcate in procesorul DBX DriveRack 4800 nu se simte absolut deloc nevoia de înalte sau de altceva...nu exista pericol de microfonii etc .
Dar mă tem ca nu același lucru se poate vorbi de boxa MAG , care are difuzor de inalte tot de 2" , iar in lipsa procesarii active corecte ...suprainaltele vor fi lipsa !
Este adevărat , la aplicații Live in cort nu sunt necesare , doar in aplicații gen playback sau discoteca ...
Oricum utilizatorii " la cort " nu sunt pretentiosi , nu simt lipsa suprainaltelor...

High
Audio

Sus

MesajScris: Mie Iul 25, 2012 5:36 pm 
Cu setarile oferite de producător ( JBL ) incărcate in procesorul DBX DriveRack 4800 nu se simte absolut deloc nevoia de înalte sau de altceva...nu exista pericol de microfonii etc .
Dar mă tem ca nu același lucru se poate vorbi de boxa MAG , care are difuzor de inalte tot de 2" , iar in lipsa procesarii active corecte ...suprainaltele vor fi lipsa !
Este adevărat , la aplicații Live in cort nu sunt necesare , doar in aplicații gen playback sau discoteca ...
Oricum utilizatorii " la cort " nu sunt pretentiosi , nu simt lipsa suprainaltelor...

Corect .
Iar cand li se ofera o boxa cu un driver care urca frumos si foarte liniar pana spre 20K, spun ca suna "metalic" :lol: :lol: :lol:
N-ai ce le face unora, asa percep ei sunetul, sau asa vor sa-l perceapa, pleaca de la niste concepte cum ca inalte sunt in zona 3-10 KHz.
Ce e peste e sunet metalic!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 95 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2