The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 6:03 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 95 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Boxa pasiva - MAG 554 -
MesajScris: Vin Iul 06, 2012 3:24 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da .
Nu a mai ramas nimic de spus...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Iul 06, 2012 4:21 pm 
Neconectat
User

Sunt multe de spus dupa ce auziti boxa.
Practica omoara teoria.
Odata ce ionica nu a fost multumit de fbt mitus inseamna ca e un mare semn de intrebare.
Eu am auzit multe difuzoare fff laudate care suna varza.

Sus

MesajScris: Vin Iul 06, 2012 6:09 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu este prea mult de comentat la boxa FBT .
Este o simplitate , nu are un filtru performant , nu foloseste difuzoare care sunt cap de serie de la cel mai bun producator de difuzoare de pe glob...mint cu nerusinare la specificatiile tehnice etc .
Cam atat despre FBT .
MAG a ales sa faca o boxa pe placul anumitor utilizatori ... mai conservatori .

Daca eu as fi proiectat o boxa pentru lautari , cu siguranta o faceam diferita fata de MAG .
Nu ma refer la pret ...
As fi ales un difuzor de 15 toli , cu bobina de aluminiu de 3.5" si magnet ceramic , iar ca difuzor de inalte 1.4" cu bobina de 2.5" cu magnet din neodimium si horn din aluminiu ...
Compresia in putere datorita efectului termic ar fi fost destul de redusa !
Filtrul ar fi avut protectie electronica independenta pe cele doua difuzoare ( de joase si de inalte ) cu constante de timp si praguri diferite etc .
Pentru mine filtrele nu reprezinta o problema ... o data stabilita perechea de difuzoare , trebuie cateva masuratori in camera anecoica pentru finisare si gata .
Proiectarea si realizarea unor filtre dedicate ( nu universale , asa ceva nu exista , este un nonsens ) nu este foarte complicata , dar implica productia unor cantitati mari din motive de amortizare a costurilor de fabricatie ...si folosirea doar a difuzoarelor pentru care s-au determinat valorile optime ale componentelor electronice conform masuratorilor acustice .
Cutia trebuie sa fie din obligatoriu din lemn , dar fata boxei poate fi integral sau partial din plastic , tratata acustic ca sa nu existe reflexii intre plasa de protectie a difuzoarelor si panoul cu difuzoare...
Nu este usor sa proiectezi o boxa buna ...dar si mai greu de realizat .

Lasand ideile mele despre cum trebuie facuta o boxa , ne uitam ( unii cu admiratie profunda ) la MAG pentru ca ei au reusit deja .
Faptul ca se putea si mai bine nu inseamna ca acesta boxa este de neglijat .

Imi amintesc ca Mircea a facut un proiect cu un concept asemanator ( boxele albe ) cu un difuzor de mid bass de 12" / 600 W si un difuzor de inalte de 2", totul intr-o cutie de 40 litri , acordata la 60 Hz , care a rupt inima oricarui sunetist care a avut contact cu ele .
Aveau tot ce trebuia : putere , SPL , extensie la joase , sunet placut .
Extensia absolut suficienta la joase permitea sa te duci la eveniment fara subwoofer !
Dar nu prea era lumea interesata de acel proiect , toti doreau Dynacord , RCF , FBT , KV2 , QUBE etc adica brand name .
Dar ce , Selenium le statea in gat ?
Acum o sa le placa , ca de aia JBL i-a cumparat ...pentru ca sunt foarte buni .
Vor cumpara boxe JBL ( adica brand name ) cu difuzoare Selenium in ele , la pret de specula , ca " e originale " !!!
Dar da-i Doamne romanului mintea de pe urma...
Scuze daca pe unii i-am jignit fara sa vreau , am uitat nu toti sunt romani in meseria asta , ci si cativa membri ai unei anumite etnii .
De aia nu se inteleg intre ei sunetistii sau popular spus " baietii cu statia " .

High
Audio

Sus

MesajScris: Sâm Iul 21, 2012 12:23 am 
Neconectat
User

MAG CASTIGA TEREN FARA CUVINTE

Fişiere ataşate:
Fotografie0679.jpg
Fotografie0679.jpg [ 120.91 KiB | Vizualizat de 7463 ori ]
Fotografie0681.jpg
Fotografie0681.jpg [ 104.73 KiB | Vizualizat de 7463 ori ]
Sus

MesajScris: Sâm Iul 21, 2012 8:15 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu rezulta chiar nimic din pozele de mai sus , ar trebui insotite de cateva explicatii , detalii tehnice , impresii etc .

High
Audio

Sus

MesajScris: Sâm Iul 21, 2012 8:54 am 
Neconectat
User

Baietii cu experienta in sonorizari folosesc acum ca monitoare de scena mag care au aceleas componente in afara de horn ca md 554. am fost in spatele scenei cand a cantat holograf.fff bine se auzeau monitoarele. am vorbit cu sunetistul. au luat mag in pt fiabilitate si sunetul surprinzator de bun pt pretul lor.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 21, 2012 8:57 am 
Neconectat
User

Frecventa (-10dB): 60-18000Hz.
Senzitivitate (1W / 1m SPL): 99dB.
Max SPL (calculat): 132dB.
Impedanta: 8Ohm.
Putere RMS: 600W.
Putere muzicala peak: 1200W.
LF driver: 15" ( M1554 ).
HF driver: 2" ( M200 ).
2 conectori Neutrik speakON NL4MPR.
2 manere pe laterale.
Carcasa rezistenta.
Plasa din otel pentru protectie.
Dimensiuni (WхHхD): 729×462х304mm.
Greutate: 29kg.

Fişiere ataşate:
action5.jpg
action5.jpg [ 4.16 KiB | Vizualizat de 7455 ori ]
Sus

MesajScris: Dum Iul 22, 2012 10:10 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu imi inspira incredere in niciun caz datorita originii ... intre golirea a doua sticle de vodka mai surubaresc si ei o boxa pentru lautarii care nu au bani de boxe serioase sau nu se pricep sa le seteze !

High
Audio

Sus

MesajScris: Dum Iul 22, 2012 6:05 pm 
Neconectat
User

P Victor / hpavictor scrie:
Da , ar putea sa placa unora , dar totusi MAG se situeaza jos , jos de tot dpdv al calitatii .
Cu importuri de sasie si subansamble chinezesti , magneti de la Jitomir / Lugansk / Urziceni , manopera cu sughit intre doua sticle de vodka , nu cred ca doua boxe din loturi diferite seamana intre ele !

Magnetii sunt produsi in Ucraina,iar ideea cu consumul de vodka in timpul serviciului mi se pare tabu,o idee preconceputa care sincer sa fiu nu isi are locul in caracterizarea acestei firme.Daca MAG face lucruri bune,cu un raport calitate-pret ok de ce sa fim carcotasi si sa aruncam cu noroi in ei.Daca nu sunt P.Audio sau alta marca asta nu inseamna ca nu sunt calitative si competitive produsele lor.

Sus

MesajScris: Dum Iul 22, 2012 6:45 pm 
Neconectat
User

Hai ca iar o dam in balarii........
Oare ce te face sa crezi ca MAG...chiar nu suna...?
Din nou , ieri m-am convins de ceace pot aceste boxe.......
Atit spun....cu aceste boxe merg unde sint cainii , mai rai........sa vedem daca au curaj si altii...!
Mag544...THE BEST...

Sus

MesajScris: Dum Iul 22, 2012 7:36 pm 
Neconectat
User

Ionica nu cred ca ai citit bine ce am scris mai sus,mie chiar imi plac boxele alea si sunt sigur ca la banii ala sunt BEST BUY

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 9:09 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Oameni buni !
Pot intelege ca apreciati aceste modele de boxe si difuzoare la pretul ala , dar...acele boxe nu sunt Domnul ISUS pe pamant !
Asa cum MAG asambleaza difuzoare , mai fac si altii , chiar mult mai bine .
Unii chiar extrem de bine !
Nu cumva credeti ca toata lumea o sa-si vanda boxele sau difuzoarele JBL , EV , Dyna , RCF , D&B , DB Technology , Martin Audio , Adam , Mayer Sound , Turbosound , Peavey , Celestion , Renkus Heinz , Qube , FBT , Montarbo , LEM , KV2 , Acustic Line , KME , Bell , Craaft , Tannoy , Bose , Fane , Warferdale , Goodmans , etc si vor face rezervari ale viitoarei productii de difuzoare si boxe pentru ca MAG din Ukraina a facut o boxa care va multumeste doar pe voi ?
Va garantez ca toti producatorii enuntati mai sus au / au avut boxe care se pisa pe boxele MAG oricand...
Trebuie sa intelegeti ca nimeni nu a descoperit apa calda si mersul pe jos sau boxa pentru lautari 15" + 1" !!!
Cate clase aveti ?
Macar intelegeti limba romana scrisa ?

High
Audio

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 9:20 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Giubega Alexandru scrie:
P Victor / hpavictor scrie:
Da , ar putea sa placa unora , dar totusi MAG se situeaza jos , jos de tot dpdv al calitatii .
Cu importuri de sasie si subansamble chinezesti , magneti de la Jitomir / Lugansk / Urziceni , manopera cu sughit intre doua sticle de vodka , nu cred ca doua boxe din loturi diferite seamana intre ele !

Magnetii sunt produsi in Ucraina,iar ideea cu consumul de vodka in timpul serviciului mi se pare tabu,o idee preconceputa care sincer sa fiu nu isi are locul in caracterizarea acestei firme.Daca MAG face lucruri bune,cu un raport calitate-pret ok de ce sa fim carcotasi si sa aruncam cu noroi in ei.Daca nu sunt P.Audio sau alta marca asta nu inseamna ca nu sunt calitative si competitive produsele lor.

Jitomir si Lugansk sunt orase din Ukraina dar daca nu te ocupi de business-ul asta , adica cu componente de difuzoare , este evident ca nu ai de unde sa stii ca sunt destul multi producatori care cumpara magneti de la Fabrica de Ferite Urziceni si care apreciaza in mod deosebit magnetii romanesti .
Practic voi cand cumparati la pret de specula difuzoare " brand name " de fapt cumparati marfa romaneasca , dar fiind snobi , nu pricepeti asta , va furati caciula singuri...
Printe altii pot enumera EV , RCF , B&C , 18Sound , Faital , Sica ...in general doar marci europene de difuzoare .
Exceptie face doar EV , care produce anumite difuzoare OEM in Europa ( Italia ) ...pentru Dynacord .

High
Audio

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 12:09 pm 
Neconectat
User

Discutia asta despre difuzoare,brand-uri si magneti produsi in Ucraina poate continua mult si bine, argumente pro si contra se vor gasi mereu nu de alta dar suntem pe un forum audio si nu unul oarecare.Ar fi greu si poate si aiurea sa se creeze cate o sectiune in forum unde sa se vorbeasca doar de un anumit brand audio.Tind sa cred ca P victor site despre ce vorbeste si cum sta treaba in audio si sunt absolut sigur ca MAG nu a reinventat nimic dar nici nu a aruncat niste difuzoare cu loapata intr-o cutie si i-a zis boxa.

Sus

MesajScris: Lun Iul 23, 2012 12:21 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Giubega Alexandru scrie:
Daca MAG face lucruri bune,cu un raport calitate-pret ok de ce sa fim carcotasi si sa aruncam cu noroi in ei...nu inseamna ca nu sunt calitative si competitive produsele lor.

Evident ca pot fi performante , dar ar trebui sa le evaluam " urechiometric " performantele , pe o scala de 1 la 10 , in comparatie cu alte boxe relativ cunoscute .
In niciun caz in halul in care le lauda @ionica radu sau @holter tony ca fiind singurele bune de pe planeta , totul se face avand o referinta , daca dorim sa avem un dialog bazat pe respect reciproc , cu argumente serioase .
Propria lor persoana nu este o garantie pentru nimeni , nici chiar pentru ei .
In timp , gusturile oricui se mai schimba , omul evolueaza !

High
Audio

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 95 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2