The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 8:21 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Bine v-am gasit!
MesajScris: Mar Sep 13, 2011 4:42 pm 
Neconectat
User

Tin sa precizez ca apreciez foarte mult acest forum pt informatiile dobandite in domeniul acesta...
Eu sunt o persoana care prefera sunetul de inalta calitate..si in ultimii ani am cochetat cu audiofilia..
M-am hotarat sa-mi construiesc un sistem 2.1 pt a petrece impreuna cu prietenii mei in curtea casei de la tara.
Initial m-am gandit la un sistem hi-fi...dar cum in hi-fi nu ai cum sa implementezi subwoofer care sa sune bine ( ramane in urma )si mai ales cel mai important nu ai cum sa pui boxe hi-fi in outdoor ( pt ca ele sunt proiectate sa cante in spatiu inchis..canta odata cu camera daca pot sa spun asa) , m-am gandit sa abordez un proiect "pro" diy( mult mai ieftin si mai de "tavaleala") care sa acopere cu sunetul o curte de aproximativ 4-500 m2
Stiu ca sunt conforumisti care poate au realizat ceva de genul si as vrea sa-i rog sa ma indrepte catre anumite directii
Am observat ca se acorda o atentie sporita driverului hp15w ( poate si din cauza pretului) .. se preteaza la aplicatia mea?
Ca si amplificare iar nu stiu in ce directie sa ma indrept..in pro sunt alte firme..alti parametri..
Daca nu am scris topicul in locul potrivit imi cer scuze dar am cautat si nu am gasit un "loc de dat buna ziua"

Cu stima Iordache Silviu Gabriel

Sus

Subiectul mesajului: Re: Bine v-am gasit!
MesajScris: Mie Sep 14, 2011 8:07 am 
Neconectat
User

Iordache Silviu G. scrie:
M-am hotarat sa-mi construiesc un sistem 2.1 [...]care sa acopere cu sunetul o curte de aproximativ 4-500 m2
Stiu ca sunt conforumisti care poate au realizat ceva de genul si as vrea sa-i rog sa ma indrepte catre anumite directii
Am observat ca se acorda o atentie sporita driverului hp15w ( poate si din cauza pretului) .. se preteaza la aplicatia mea?
Ca si amplificare iar nu stiu in ce directie sa ma indrept..in pro sunt alte firme..alti parametri..
Daca nu am scris topicul in locul potrivit imi cer scuze dar am cautat si nu am gasit un "loc de dat buna ziua"

Cu stima Iordache Silviu Gabriel

Acel difuzor nu v-a face fata intr-un spatiu deschis asa de mare. HP15W, daca ii citeai mai atent parametrii, nici macar nu se merita sa il bagi intr-un proiect de bass. Din punctul meu de vedere el se preteaza foarte bine intr-un proiect Full Range.
Pentru bass, gasesti pe poweraudio.ro alte difuzoare mult mai potente.
Eu, daca ar fi sa fiu nevoit sa sonorizer un spatiu deschis de dimensiunea aia, as merge pe ceva sateliti potenti dotati cu 2xSN-10MB+BM-D446 si pe bass as pune ceva pe 18".

Sus

MesajScris: Dum Sep 18, 2011 1:23 pm 
Neconectat
User

La o masurare mai atenta am ajuns la concluzia ca spatiul nu depaseste 300m2 si maxim 30-40 persoane... deci putem include difuzoarele precizate de mine?
Ma gandesc la 2 sateliti facuti cu hp15w plus 2 drivere(sper sa zic corect..eu le denumesc difuzoare pentru frecvente inalte) si la un subwoofer care sa acopere spatiul respectiv...
Sa zicem ca la boxe o scot eu cumva..dar nu stiu ce amplificare sa abordez
Tin sa precizez ca este un proiect low buget.

Sus

MesajScris: Dum Sep 18, 2011 9:20 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

o varianta ar fi doi sateliti dotati cu E12-250N + Selenium d202Ti ca driver pe horn Selenium hm-11-25
ca bass poti folosi un selenium 18sw3P pe 4 ohmi de 600W la 4 ohmi (am o bucata ramasa in stoc pe care o pot vinde la 700 de lei)

in felul asta cu un amplificator de 2x500-2x800W poti amplifica relativ ieftin tot sistemul (basul pe un canal si satelitii pe celalalt)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Sep 22, 2011 4:33 pm 
Neconectat
User

O sa ma decid la ce proiect sa urmez si o sa postez fiecare miscare..
Tin sa precizez ca piesele o sa le achizitionez din stocul http://www.poweraudio.ro/
Pana atunci o sa pun bani deoparte ca sa incep proiectul in forta..sa am tot ce-mi trebuie

Sus

MesajScris: Vin Sep 23, 2011 8:09 pm 
Neconectat
User

Am o nelamurire si as vrea sa-mi spuna cineva care-si arunca ochii prin topicul asta..inainte sa scriu aici am cautat pe forum ( nu pana in panzele albe recunosc) si nu am gasit
Este o intrebare foarte simpla :D
Cum pot sa leg un subwoofer plus doi sateliti la un amplificator stereo?
Nu prea inteleg cum.. practic ai canalul left si right..unde legi subwooferul?

Sus

MesajScris: Sâm Sep 24, 2011 12:05 am 
Neconectat
User

sateliti pe canalul A iar basul pe canalul B.
daca vei avea un amplif de 2 x 500 w la 8 ohmi iar 2 x 800 w la 4 ohmi . vei pune satelitii de 8 ohmi in paralel pe canalul A iar cei 800 w debitati de amplif in 4 ohmi se vor duce in mod egal pe fiecare satelit .IAR basul ii vei pune pe canalul B si va papa cei 500 w debitati de amplif in 8 ohmi..

IN cazul in care nu ai destul bass , iei inca un bass => ii pui in paralel iar fiecare va papa cate 400 w .amplifful debitand 800 w la 4 ohmi.
Este bine ca si basii si satelitii sa fie pe 8 ohmi pt ai putea pune in paralel si pt a nu forta ampliful sa mearge la impedanta mica , 2 ohmi.
IN cazul in care veti achizitiona si 1-2 basi va trebui sa luati si un crossover in genul behringer cx 2310 , cx 3400 cu limiter pt a nu duce ampliful in clip sau ceva mai scump si cu mult mai multe functii de genul behringer dcx 2496 care isi merita fiecare banut

2 boxe de 8 ohmi la 600 w puse in paralel => o impedanta de 4 ohmi si vei avea nevoie de un amplif de cel putin 1200 w la 4 ohmi pt a le amplifica corespunzator . idem si cu basii .

LE : daca doriti sa luati un bass cu impedanta de 4 ohmi atunci il veti conecta direct pe canalul B si va papa cei 800 w debitati de ampliff in 4 ohmi.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 24, 2011 1:18 pm 
Neconectat
User

Din ce spuneti dumneavoastra ar insemna sa am o sonorizare mono pe sateliti ..nu cred ca incape in discutie sa ascult doar pe un canal in 2011
Sa inteleg ca ar fi nevoie de un amplificator dedicat pentru subwoofer sau un amplificator stereo cu iesire pentru subwoofer (daca exista)
Nu pot sa concep asa ceva..exclus total sa ascult mono(daca pot sa spun asa)
Practic vreau sa fie stereo pe sateliti si subwooferul sa preia bass de pe ambele canale (left si right)
Sunt persoane care asculta in stilul asta?
Si sunt multumiti sa auda doar un canal?
Cu stima

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2