The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 1:28 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Proiect fullrange Selenium 15PW4 + P-audio PHT-408
MesajScris: Dum Aug 28, 2011 1:02 pm 
Neconectat
User

Va mai deranjez cu o intrebare ca sa fiu lamurit: ce frecventa de acordaj va avea boxa pana la urma cu porturile acelea si cu incinta amintita mai sus? ar suna bine in 115 litri 15 pw4? si inca ceva ce program simplu stiti pt calcularea inductantei? as incerca sa fac bobina de la nex 6k,dar nu stiu sa calculez grosimea sarmei,diametrul pe care se infasoara,spire,etc...poate aveti date exacte si puteti sa-mi spuneti datele cum sa fac bobina. Va multumesc anticipat!

Sus

MesajScris: Dum Aug 28, 2011 1:09 pm 
Neconectat
User

Am uitat inca ceva: nu stiti care este diametrul pt gaura in incinta al lui 15 pw4? Diametrul interior sau cum se mai spune "cut out",ca sa pot taia gaura pt 15 pw4 sa nu mai astept pana vine difuzorul,sa fie gata incinta...multumesc!

Sus

MesajScris: Dum Aug 28, 2011 1:38 pm 
Neconectat
User

Daca ne luam dupa ce scrie AICI, ar insemna ca trebuie sa tai o gaura cu diamentrul de 350mm.
Sfatul meu e sa nu te apuci sa tai inainte sa ai difuzorul. Nu e o munca grea care sa iti ocupe prea mult timp. Poti sa o faci linistit cu difuzorul in fata.

Sus

MesajScris: Dum Aug 28, 2011 2:19 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ai grija sa lasi si o toleranta daca te iei dupa cotele din PDF,acelea sunt cote fixe,exact cat are difuzorul,mai pune 1-2 mm la diametru sa nu te trezesti ca nu intra.Asta daca faci gaura cu o freza verticala,daca o tai cu pendularul asteapta pana ai difuzorul.

Sus

MesajScris: Dum Aug 28, 2011 7:46 pm 
Neconectat
User

Da asa e,multumesc,o sa astept mai bine...insa ma ajuta cineva si la intrebarea de mai sus( prima) in legatura cu fracventa de acordaj si bobine si restul? mersi mult!

Sus

MesajScris: Dum Aug 28, 2011 8:27 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

acordaj 52Hz

program pentru calculul bobinelor :
http://www.izatech.ro/Calculator%20filtre.htm

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Dum Aug 28, 2011 11:22 pm 
Neconectat
User

Va multumesc pt ajutor!

Sus

MesajScris: Lun Sep 05, 2011 8:22 am 
Neconectat
User

Buna ziua,mai am din nou cateva nelamuriri: de ex: (1).daca nu pun porturi rotunde in partea de jos a incintei ci as pune din acelea taiate pe colturi triunghiulare(cred ca intelegeti ce vreau) ce dimensiune sa fie triunghiul si adancimea,ca sa iasa frecventa de acordaj 52hz? (2).sau alta varianta: ar merge sa fac porturile exact ca si in proiectul de la inceputul topicului (cu porturi dreptunghiulare pe o parte si de alta al driverului)?,si ce dimensiuni sa aiba,sau poate sa fie de cat este in proiect? Sunt nelamurit ptr ca vrea sa iasa bine si as vrea sa vad toate variantele sa am din ce alege. Incintele mele au dimensiunile: H:70,L:46,adancime:37 cm.(acestea sunt dimensiunile interioare). Difuzor va fi selenium 15 pw4+driver selenium d202ti+filtru nex 6k. Astept raspunsurile voastre si va multumesc!!!

Sus

MesajScris: Joi Sep 15, 2011 5:42 pm 
Neconectat
User

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu raspunsuri la intrebarile de mai sus??? multumesc!

Sus

MesajScris: Joi Sep 15, 2011 8:58 pm 
Neconectat
User

Cu linku ASTA iti calculezi porturile necesare pentru ca incinta sa fie acordata la 52Hz.
Iar ca sa iti pui porturi in colturi, pleci de la diametrul unui port rotund, aflandu-i aria ... si cu ajutorul matematicii afli dimensiunile triunghiului.
PONT: tot ce te intereseaza este ARIA :wink:

Sus

MesajScris: Dum Sep 18, 2011 1:34 pm 
Neconectat
User

ok,multumesc,insa nu ma prea pricep cu matematica si cu aria,iar in programul acela de calculat nu stiu ce inseamna "vent mach" sau "acoustic power of driver" (e o casuta ce trebe completata,dar nu stiu ce sa trec acolo) restul leam complectat,am aflat lungimea porturilor rotunde(7,8 cm la 10cm diam.),dar ce e cu "vent mach",la ce se refera,ce trebe sa scriu acolo??? in legatura cu porturile pe colturi,dati-mi va rog un exemplu sau ceva ca sa stiu cum sa calculez! va multumesc anticipat!!!

Sus

MesajScris: Vin Oct 07, 2011 7:48 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Vent mach este viteza aerului prin porturi,trebuie pastrata sub 17 m/s altfel apar turbulente audibile.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2