The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iul 12, 2025 11:14 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 39 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Comparatie Boxa EV Vs. PA
MesajScris: Sâm Mar 05, 2011 10:54 am 
Neconectat
User

Fechete Ionut scrie:
si eu am testat mai de mult un ZX5 cu AM12LF si wWnd63, si boxa mea cu AM12LF si wnd63 a luat-o cu mult inainte. si la SPL si la urcat in frecv. A, nu avea atata bas... normal, era un 12" versus 15"...
Tx1152 de aia are atata bas ca is atenuate mediile ( mai mult ca sigur ) si are un ladoi de peste 100 L....

Eu ma refeream ca: "nu conteaza CANTITATEA, ci conteaza CALITATEA" suna a reclama la detergent, nu? :D

Cu totii vrem boxe care sa sune tare si clar. Ca sa iti dau un exemplu, comapra o pereche de casti Pioneer HDJ500 (care au 2000 mW) cu o pereche de fake-uri Sony MDR-V700 (care au 3000 mW ...si chiar daca e fake).... acum, ce preferi? sa iti urle mediile ca o trompeta in ureche sau sa ai un sunet clar ...siiiiii, crede-ma HDJ500 are un SPL mai mare in comparatie cu fake-ul.
(cele 2 produse sunt primele care mi-au venit in minte ...am facut experimentul asta recent)

Acum.... nu spun ca suna rau PA-urile tale, dar CALITATEA si CANTITATEA sunt doua lucruri diferite, iar daca le vrei pe amandoua, trebuie sa platesti mai mult.

Sus

MesajScris: Mar Mar 08, 2011 9:18 am 
Neconectat
User

atata calitativ cat si cantitativ le-am ecplisat pe alea ! :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Mar Mar 08, 2011 9:25 am 
Fechete Ionut scrie:
atata calitativ cat si cantitativ le-am ecplisat pe alea ! :)

ZX5-urile sunt niste cartoane de boxe si costa cat un avion audio :lol:

Sus

MesajScris: Mar Mar 08, 2011 12:17 pm 
Neconectat
User

Ovidiu Gherasim scrie:
ZX5-urile sunt niste cartoane de boxe si costa cat un avion audio :lol:

Eu cred ca este si vorba de sindromul "strugurii sunt acri" ! Acum sa nu va suparati pe mine...! :P

Sus

MesajScris: Mar Mar 08, 2011 12:36 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

inseamna ca nu le-ai vazut la interior si nici nu le-ai ascultat in comparatie cu altceva

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 12:20 pm 
Neconectat
User

Scuzati-ma ca intervin, nu am auzit nici una din boxele enumerate mai sus, dar in localul unde lucrez eu este echipat cu un sistem full dynacord 4x fx20 + 2 x fx12 + 2x xa400 + 1x powermate 1000 + 2x fbt maxx4 = sunet clar si puternic, dupa o zi de munca (aseara am avut un eveniment cu ocazia de 8 martie, in momentul de fata aud muzica in ecou) imi tiuie urechile la propriu, sunetul te unge pe suflet, nu am auzi boxe PA insa am auzit RCF/FBT etc nu se pot compara sunt firmele mari cu renume, care nu si l-ar pata pentru un compromis, de aici si pretul mai ridicat dar care merita 100%, eu sunt de parere ca le putem cataloga asa Dynacord si restul , parere pur personala, sper ca afirmatiile mele sa nu deranjeze administratia forumului si sa fie sters.
Punetiva o intrebare simpla, de ce batranii folosesc firme consacrate?
Iar persoanele de genul lui dj-so io zic sa se lase de afirmatii de genul asta, inafara faptului ca face un numar de posturi mai mare si ca se pune si el "bine" cu adiminstratia forumului nu face nimic, un test de genul se face intr-un mediu propice cu o boxa una langa alta pe acelasi amplificator cu aparate de masura si asa mai departe, nu de genul ca si io zic ca boxele mele suna cel mai bine, este o chestie psihica.
Referitor la persoanele mai avizate, cine e pasionat de domeniul asta respecta un sunet bun indiferent de ce "cutie" este redat, ce contine ea si cine o produce.
Gata am incheiat ca scriu romane si imi cer scuze de off topic.

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 12:26 pm 
Neconectat

Dynacord nu este buricul pamantului, mai sunt si alte marci poate mai mari decat ei

Exista aceste masuratori facute intre Dynacord si Pa pe acel model de boxa de 2x12"+ driver

concluziile le poti trage si singur urmarind graficele care au fost postate pe forum.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 12:40 pm 
Neconectat
User

Mircea eu te inteleg perfect pe tine, insa se mai intampla ca acel grafic sa se bata cap in cap cu realitatea, nu imi spune ca voi cand produceti o boxa faceti un grafic trantiti cutia si gata boxa exista multe prototipuri pana la un model finit :) nu am zis ca e Dynacord buricul pamantului, insa despre aceste doua marci era facuta referire, si de ce sa fac afirmatii despre firme ale caror produse nu le-am ascultat?

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 1:00 pm 
Neconectat

Cristian Alin scrie:
Mircea eu te inteleg perfect pe tine, insa se mai intampla ca acel grafic sa se bata cap in cap cu realitatea,

asa ceva nu e posibil
lucram cu echipamente de la borator performante de masura.

nu imi spune ca voi cand produceti o boxa faceti un grafic trantiti cutia si gata boxa exista multe prototipuri pana la un model finit :)

nu confunda simularea cu masuratoarea efectiva
Productia la noi se desfasoara astfel:

Se simuleaza un prototip
Se asambleaza o boxa de tet conforma cu prototipul
Se masoara acea boxa de test folosind echipamente profesionale de masura (Creos FFT www.domino-design.de )
Se reface prototipul daca rezultatul nu este corect , se masoara din nou, daca totul e OK se produca boxa finita.

Daca totul este ok, se face boxa finita din plywood nu am zis ca e Dynacord buricul pamantului, insa despre aceste doua marci era facuta referire, si de ce sa fac afirmatii despre firme ale caror produse nu le-am ascultat?

probabil ca esti obisnuit sa presupui ca toti fac boxe la norma, cum este cazul la majoritatea celor care fac boxe prin Ro.
Nu stiu daca sunt in acest moment in Romania mai mult de 2-3 Firme care detin softuri si echipamente de masurare performante capabile sa genereze grafice conforme cu realitatea

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 1:09 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
Se simuleaza un prototip
Se masoara acea boxa de test folosind echipamente profesionale de masura (Creos FFT http://www.domino-design.de )
Se reface prototipul daca rezultatul nu este corect , se masoara din nou, daca totul e OK se produca boxa finita.

Dar nu faci simularea, faci cutia dotezi cu difuzoare si o scoti la vanzare? ii faci teste, si cum ai spus si tu te citez
"Se masoara acea boxa de test folosind echipamente profesionale de masura"
"Se reface prototipul daca rezultatul nu este corect , se masoara din nou, daca totul e OK se produca boxa finita"
Ai spus exact ceea ce am sustinut eu, graficul este una, realitatea posibil sa fie alta.

Si cam atat, ca ajungem in contradictoriu si nu vreau :) .
Stima

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 1:17 pm 
n-ai ce sa faci mai sunt si oameni batuti in cap, nici nu are rost sa-mi racesc gura pt ca si in realitate, chiar daca o boxa no name suna mult mai bine decat aia de firma, pt astfel de persoane doar sigla aia suna bine, curios sunt ce s-ar intampla daca ar aparea o serie de boxe EV fara sigle, cu siguranta ca vor suna prost pt toata lumea, chiar si cei care idolatrizeaza acea firma. Alt exemplu: sunt posesor de BMW. Am avut VW, Audi si Skoda. As fi cel mai absurd sa spun ca BMW e peste celelalte, fiecare masina are avantaje si dezavantaze

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 3:15 pm 
Neconectat
User

Ovidiu, nu jigni, este un forum, aici persoanele isi spun parerea, discuta, analizeaza nu este tiganie.
Nam zis ca detin personal sa le laud, si nici nam sa detin probabil vreodata pentru ca nu imi permit eu sunt amator, daca vrei sa stii nu ma intereseaza firma nu firma suna, doar ca la un anumit nivel unde deja ai pretentii (putere/calitate/fiabilitate) costa, si nici o firma mare de audio si nu numai nu si-ar pata numele pentru o serie esuata.
Vizavi de comparatia ta in auto...compari fix....compara un model asemanator dintr-o gama asemanatoare ca pret an fabricatie si etc ;).
De unde veniti ma oameni buni cu asemenea explicatii, revenitiva.

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 5:14 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Regula de aur care rezolva aceasta disputa este comparatie fata-in-fata, evident cu o sursa de sunet de calitate, mixer si amplificator pe masura. Acum ca si numele costa nu e o poveste noua. Sunt persoane care fac consum ostentativ si prefera marca x pentru ca altfel nu au liniste.

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 10:05 pm 
Neconectat

Cristian Alin scrie:
Mircea Bartic scrie:
Se simuleaza un prototip
Se masoara acea boxa de test folosind echipamente profesionale de masura (Creos FFT http://www.domino-design.de )

Dar nu faci simularea, faci cutia dotezi cu difuzoare si o scoti la vanzare? ii faci teste, si cum ai spus si tu te citez
"Se masoara acea boxa de test folosind echipamente profesionale de masura"
"Se reface prototipul daca rezultatul nu este corect , se masoara din nou, daca totul e OK se produca boxa finita"
Ai spus exact ceea ce am sustinut eu, graficul este una, realitatea posibil sa fie alta.

Si cam atat, ca ajungem in contradictoriu si nu vreau :) .
Stima

nu cred ca ai inteles nimic din explicatia de mai sus
citeste din nou.

Cum poti spune ca graficele masurate nu coincid cu realitatea

pai cum vine asta?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2011 10:55 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Mircea, nu îți mai răci gura, pentru că nu are rost. Omul nu înțelege despre ce vorbim.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 39 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2