@Andronache Constantin: Multumesc pentru raspunsuri
La amplificator am Crossover incat sa scot pe un canal doar frecvente joase pt bas si frecvente inalte pt boxe... desi eu ma refeream daca as conecta pe un canal un subwoofer + boxa pasiva, iar amplificatorul sa fie setat pe Full Range - In cazul ala amp-ul va scoate full range in boxa + subwoofer... Deci nu cred ca este indicat asa... indicat ar fi fiecare pe canalul lui (pasive pe un canal si sub pe altul.
Carabageac Laurentiu scrie:
Salut , poti merge linsitit si in paralel adica in 4 ohmi, si poti merge linistit si in 8 ohmi cu fiecare boxa pe canal insa....insa....faza cu :
Dau putere dubla in boxe; o poti aplica daca dai frecventa care este specificata pe boxa , adica nu sa dai bass la greu ca mai simti nevoia de bass, deoarece in cazul asta nu se mai aplica faza cu putere dubla fie el semnalul cat de curat vrei , ca sa poti ataca boxele bine de tot iti trebuie un "sunet procesat" ......un procesor de sunt pentru PA , in acel caz poti ataca boxele la putere mare sau dubla cum zici tu dar numai dupa ce ai setat parametrii corespunzatoti in procesor (cei notati pe spatele boxelor).
Sper ca am reusit sa ma fac inteles, daca nu, voi incerca sa iti explic pas cu pas pe mess sau tot aici, multa bafta.
Am inteles si corecteaza-ma daca gresesc: practic amplificatorul scoate de la 20hz la 20khz in timp ce boxele scot de la 55hz la 20 khz. Ramane deci zona de la 20 hz la 55hz in care basul amplificat acolo ar strica boxele - si iarasi nu stiu cat de bine sunt facute boxele full range sa scoata bass clar ca un subwoofer (deci sa o las mai usor cu bass-u la boxe full range)
Inca o chestie: pe mixer unde controlez Low arata 60Hz, asta inseamna ca pot controla doar bassul peste 60 hz, corect?