The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 8:02 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: suficient 82 litri pentru fullrange eminence..?
MesajScris: Dum Oct 09, 2011 6:13 pm 
Neconectat
User

Va salut pe toti ..o intrebare simpla la care sper sa primesc un rapuns rapid
Am 4 fulrange cu eminence kappa 15a problema este in felul urmator pe life nu prea am craft in schimb pe redata sunt liniare suna bine.. incintele le-am luat de la un prieten ca sa nu mai constuiesc eu altele de la zero , au volumul interior de 82 litri nu este cam putin?
De precizat tuburile pentru bass au diametrul de 8cm si adancime 7cm si sunt asezate intre bass si driverul de inalta ..ce ami recomandati??
Va multumesc..

Sus

Subiectul mesajului: Re: suficient 82 litri pentru fullrange eminence..?
MesajScris: Dum Oct 09, 2011 6:41 pm 
Neconectat
User

La un calcul rapid din datele tale ar rezulta un acord la 47hz. pentru un fullrange e cam foarte jos. recomandarea mea e sa le scoti.asa ajungi la aproape 63hz acord ,ceace e mult mai rezonabil. Da, sa scoti tuburile de tot. Prea mult craft din kappa15a nu scoti dar incearca .

Sus

MesajScris: Lun Oct 10, 2011 2:11 am 
Neconectat
User

Si porturile sunt cam mici.Incearca sa pui macar de 10cm in diametru si sa le acordezi pe la 55hz.
Nu se aude aerul cum iese prin porturi?

Sus

MesajScris: Lun Oct 10, 2011 3:31 pm 
Neconectat
User

de auzit nu se aude aerul dar se simte uneori la mai bn de jumate de metru cand sunt la blana... multumesc, o sa inerc si asta.. mai astept pareri

Sus

MesajScris: Lun Oct 10, 2011 5:55 pm 
Neconectat
User

nu incerca sa fortezi prea tare difuzoru' acordand boxa prea jos. E un midbass daca era seria Kappa Lf mergea dar asa doar daca vrei sa ramai fara ele..... deci sub 60hz nu ai ce cauta . ori scapi de ele ori mai pui un bass sub fiecare.
crede-ma ca si la 70 hz vor suna cu destul bass , atat cat poate diful sa redea cu un randament satisfacator.
daca ai ceva procesare activa e si mai bine ,taie tot sub 45-50hz. si sa vezi atunci ''galagie''.
Ti-o spune un fost propietar de KappaPro15A.

Sus

MesajScris: Joi Oct 13, 2011 11:41 am 
Neconectat
User

am inteles domnu' Stoica dar ar mai fi o problema nu stiu calculul pentru acordarea incintelor ma puteti ajuta cu asa ceva ... am gasit multe discutii pe site dar nimic concret multumesc

Sus

MesajScris: Joi Oct 13, 2011 11:46 am 
Neconectat
User

plic valentin scrie:
am inteles domnu' Stoica dar ar mai fi o problema nu stiu calculul pentru acordarea incintelor ma puteti ajuta cu asa ceva ... am gasit multe discutii pe site dar nimic concret multumesc

vrei sa calculezi ?
cauta 'bassbox' pe net. dar ti-am dat eu tot ce ai de facut. scoate tuburile si gata.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2