The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 3:12 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Putin ajutor, nu stiu ce filtru sa aleg si cum sa il modific
MesajScris: Mar Oct 05, 2010 10:17 am 
Neconectat
User

DIFUZOR INALTE DINAMIC AVD 503
PUTERE (W): 100
IMPEDANTA (ohm): 8
SENSIBILITATE (db): 90
FREGVENTA (Hz): 2k-20k
MAGNET (Oz): 8
Difuzor medii KSW6530/8ohm
Putere max.: 25W
Impedanta: 8ohm
Frecventa: 45Hz-5000Hz
A-s vrea sa imi fac si eu niste filtre pe 2 cai, de medii si inalte pentru aceste difuzoare, am sa postez 2 scheme, 1 schema e pentru filtru de medie si inalta iar cea de-a 2-a schema e doar pentru dif de inalte. Schemele le-am gasit pe forum, dar ma gandesc ca trebuie modificata valoarea pieselor in functie de difuzoare. Sunt incepator asa ca nu ma luati tare si explicati-mi si pe intelesul meu :oops:

Prima schema:
http://www.diy.poweraudio.ro/displayima ... 0101&pos=0
A doua schema:
viewtopic.php?f=6&t=1937

Sus

Subiectul mesajului: Re: Putin ajutor, nu stiu ce filtru sa aleg si cum sa il mod
MesajScris: Mar Oct 05, 2010 10:19 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

din pacate pentru a putea proiecta niste filtre ai nevoie de mai multi parametrii

sensibilitatea difuzoarelor , impedanta lor, grafic de raspuns.

ca sa facem niste filtre asa, la risc, trebuie macar sa stim sensibilitatile

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Re: Putin ajutor, nu stiu ce filtru sa aleg si cum sa il mod
MesajScris: Mar Oct 05, 2010 12:50 pm 
Neconectat
User

pai macar la tweetere sa ii fac un filtru sa nu le ard, sensibilitatea e de 90 db, impedanta 8 ohm

Sus

MesajScris: Mar Oct 05, 2010 1:54 pm 
Neconectat
User

nu ma poate ajuta nimeni? :cry:

Sus

MesajScris: Mar Oct 05, 2010 9:18 pm 
Neconectat
User

am realizat schema asta:
[IMG=http://img84.imageshack.us/img84/5999/4m2c09c.th.gif][/IMG]
, dar nu imi place deloc cum se aude, sunetul este asa parca sec, are o tenta de saturatie da impresia ca parca vibreaza membrana prea nult ca si cum ar intra distorsiuni si cu volumul aproape de maxim la 80 de w se aude destul de incet. Am probat mai demult aceeiasi pereche de tweetere fara filtre si nu puteai sa stai in camera.

Condesatorul ales este de 2,2uF la 250v, rezistenta de 2,2 ohm la 5w si un bec de 12v 21 w. Bobina este una mica cu spire putine, am lutat-o de pe un monitor de calculator. Accept sfaturi pentru a imbunatatii performanta filtrului. Apropo de ce se aude asa incet avand in vedre ca volumul era la maxim ? din ce cauza ?

Sus

MesajScris: Mar Oct 05, 2010 9:30 pm 
Neconectat

pentru inceput incearca sa-ti calculezi corect bobina
vezi ca in aceasta sectiune este link si la un calculator de bobine

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Oct 06, 2010 7:29 am 
Neconectat
User

poate ma ajuti si pe mine umpic, ce frecventa de taiere sa aleg la tweeter ? dar la difuzorul de medii ?

Sus

MesajScris: Joi Oct 07, 2010 4:28 pm 
Neconectat
User

hai ma fratilor, ce se raspunde asa greu, spuneti-mi si mie la cat sa aleg frecventa de taiere si ce fel de calculator sa folosesc, ordinul 1 6db, ordinul 2 12db, etc, astept raspunsuri urgente...

Sus

MesajScris: Joi Oct 07, 2010 4:31 pm 
Neconectat

nu vei primi raspunsuri fara date concrete pe care sa ne putem baza.

NU se pot executa filtre pasive fara date minime ale difuzoarelor. Imi pare rau.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Joi Oct 07, 2010 4:58 pm 
Neconectat
User

pai nu stiu ce fel de date a-s putea sa mai dau, astea de le-am dat sunt singurele date furnizate de producator... :roll:

Sus

MesajScris: Joi Oct 07, 2010 9:43 pm 
Neconectat
User

Daca inteleg eu bine, tu vrei sa faci 2 mici incinte pe 2 cai, midwooferul fiind un difuzor de medii de 25W (si cu spl neprecizat).

Schema cu care te-ai jucat nu este prea corecta, ar fi trebuit sa fie pusa rezistenta inainte de condensator.
Pe de alta parte bobinele se construiesc (conforn valorii rezultate din calculul filtrului); aproape niciodata nu se potrivesc unele recuperate din diverse montaje.
Micile bobine pe miez toroidal recuperate din surse in general dau rezultate proaste folosite in filtre audio, mai bine o faci singur, pe aer (fara miez).

In lipsa unor parametri suplimentari ai difuzoarelor poti incerca sa realizezi schema urmatoare, DAR NUMAI DACA AI DE GAND SA O FACI INTOCMAI CUM A FOST PROIECTATA.
Daca ai sa incepi iarasi sa iei piese "dupa ochi" de ici colo ca "hai sa incerc , poate merge", mai degraba te lasi pagubas.
Pui un simplu C de 3,3uF in serie cu tweeterul si ai terminat "filtrele".

Fişiere ataşate:
2 cai dif. China.JPG
2 cai dif. China.JPG [ 37.72 KiB | Vizualizat de 7332 ori ]
Sus

MesajScris: Vin Oct 08, 2010 11:03 am 
Neconectat
User

multumesc frumos shambala :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2