Mi se intampla pentru a doua oara sa ard filtrele si driverele la sonorizari in aer liber, in conditii de umezeala. Tare sant curios ce am gresit si de ce se intampla acest fenomen! Iata si circumstantele: sonorizare in aer liber, in conditii de ninsoare, temp de aprox -5 grade celsius, amplificarea si mixerul au stat afara si ele... mai concret, a inceput spectacolul pe la 14:00, si au fost totul ok pana la orele 19:00 cand a intrat pe scena Aurel Moldoveanu, dupa a doua piesa cantata de el, a inceput sa iasa fum din filtre, si am fost nevoit sa merg in continuare asa cam inca o ora... reducand puterea la 50%! Am folosit asa: 2 boxe jbl 4622n, alea din foto, amplificate de 2 crown dsi4000, fiecare boxa pe cate un amp., amplificatoarele setate astfel: limiter la -3db, delay 20 ms(ca sa evit microfonia), eq pe 0, astea din dsp-ul amplificatorului.
Eq behringer , cu -12 db pe 20,40,63 hz, si la fel -12db pe 16 khz. Mixer a fost un behringer 1822fx, cu reglajele pe inalte la 0, un cplayer omnitronic, djs 2, si microfoane shure wireles 2 buc, plus 2 buc behringer xm 1800, din alea 3 la cutie! Cand au inceput problemele, solistul era pe microfoanele cu fir, dupa care a trecut pe shure.Atasez poze cu boxele, specificatia tehnica la boxe, si lista de componente defecte din filtre, dar ceea ce e mai grav, a cedat si un driver!
AMPLIFICATOARELE, CD-PLAYER, MIXER, SI MICROFOANE, DE LA SONORIZAREA DE 1 DECEMBRIE, TOT ASTEA AU FOST SI IN SEARA CU PRICINA, NU SE VEDE EQ...

IN TIMPUL SPECTACOLULUI...

AUREL MOLDOVEANU LA PRIMA PIESA...

SI ACUM IATA FILTRELE CUM AU AJUNS....

SI DRIVERUL ARS...

Din evaluarea vizuala, s-au ars(UMFLAT) cele 5 condensatoare de 20 microF, 2 rezistente de 40 ohm/10w si una de 6,8 ohm/10w....., situatie similara si la a doua boxa, cu mentiunea ca iesit fum mult mai tarziu si a scapat driverul intact...
Sant curios sa aflu de ce s-a intamplat asta si daca gasesc aceste componente in magazine...
Am stat in clip in limita bunului simt, avand in vedere ca nu am avut compresoare pe microfoane....