The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:36 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: fullrange pe 3 cai
MesajScris: Vin Iul 08, 2011 7:08 pm 
Neconectat
User

salut, am nevoie de ajutorul vostru in a alege o medie de 6” pentru un fullrange
difuzorul de bass este c15-600n, iar driverul d220ti, care le am deja.
merg pe 6” pentru ca nu am loc de 8”. eu m-am gandit la EMINENCE ALPHA-6A, insa problema e ca are spl cam mic pe medii, 94-95db
daca aveti propuneri sau idei sunt bine venite. bugetul pt dif este de 200lei

Sus

Subiectul mesajului: Re: fullrange pe 3 cai
MesajScris: Vin Iul 08, 2011 7:33 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

http://www.eminence.com/pdf/LA6_CBMR.pdf

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Iul 09, 2011 12:22 pm 
Neconectat
User

pana la urma am luat alpha 6a, stie cineva la ce fragventa sa fac taierile?,
ma gandeam media undeva la 700-800 ca sa nu am probleme, boxa va primi cam 600-700w

Sus

MesajScris: Dum Iul 10, 2011 4:31 pm 
Neconectat
User

sergiu mihoc scrie:
pana la urma am luat alpha 6a, stie cineva la ce fragventa sa fac taierile?,
ma gandeam media undeva la 700-800 ca sa nu am probleme, boxa va primi cam 600-700w

Sus

MesajScris: Lun Iul 11, 2011 6:55 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai mai citeste cu o data cu mare atentie titlul sectiunii acesteia " Proiecte de incinte recomandate pt difuzoarele comercializate de noi " si vei intelege mult mai bine ca esti offtopic , mai ales ca ti-ai cumparat difuzoare nepotrivite , care nu vor functiona vreodata bine , adica asa cum ti-ai propus tu ca sa redea medii intr-un sistem full range de 400-700W !
Dar asta este doar problema ta ......
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aveai alternative foarte multe , cu rezultate cel putin onorabile , insa folosind difuzoare de medii mai mari , adica 8" , 10" sau chiar 12" in functie de spectrul de frecvente pe care intentionezi sa il redea aceste incinte...........in zona de frecvente de la 150 - 400 Hz este cel mai greu de redat sunetul tranzitoriu in cazul redarii live , si este aproape imposibil de redat cu 6" , de aia la LIVE este obligatoriu daca ai pretentii trebuie sa folosesti incinte care redau asa numitul " upper bass " si " mid bass " sau mai romaneste basul lovit , zona de percutie , sunete cu frecventa tranzitorie rapida etc dar fara a exagera acel sunet " de butoi ".......care este esentiala in perceptia asemanatoare sunetului natural in spectrul redat , iar tu tocmai ai omorat acea zona prin alegerea unui difuzor deficitar , din zona low cost ! Acest difuzor este la fel de important ca si difuzorul de inalte ........
Practic , difuzorul ales de tine se potriveste perfect doar cu difuzoare de inalte de tipul piezo , ca presiune acustica !
Pacat.........

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Lun Iul 11, 2011 1:05 pm 
Neconectat
User

P Victor / hpavictor scrie:
Pai mai citeste cu o data cu mare atentie titlul sectiunii acesteia " Proiecte de incinte recomandate pt difuzoarele comercializate de noi " si vei intelege mult mai bine ca esti offtopic , mai ales ca ti-ai cumparat difuzoare nepotrivite , care nu vor functiona vreodata bine , adica asa cum ti-ai propus tu ca sa redea medii intr-un sistem full range de 400-700W !
Dar asta este doar problema ta ......
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aveai alternative foarte multe , cu rezultate cel putin onorabile , insa folosind difuzoare de medii mai mari , adica 8" , 10" sau chiar 12" in functie de spectrul de frecvente pe care intentionezi sa il redea aceste incinte...........in zona de frecvente de la 150 - 400 Hz este cel mai greu de redat sunetul tranzitoriu in cazul redarii live , si este aproape imposibil de redat cu 6" , de aia la LIVE este obligatoriu daca ai pretentii trebuie sa folosesti incinte care redau asa numitul " upper bass " si " mid bass " sau mai romaneste basul lovit , zona de percutie , sunete cu frecventa tranzitorie rapida etc dar fara a exagera acel sunet " de butoi ".......care este esentiala in perceptia asemanatoare sunetului natural in spectrul redat , iar tu tocmai ai omorat acea zona prin alegerea unui difuzor deficitar , din zona low cost ! Acest difuzor este la fel de important ca si difuzorul de inalte ........
Practic , difuzorul ales de tine se potriveste perfect doar cu difuzoare de inalte de tipul piezo , ca presiune acustica !
Pacat.........

mda, am avut o conversatie si cu shambala, si, din fericire am anulat din timp comanda, o sa raman pe 2 cai, c15=600n & d220ti, de care sunt destul de multumit din toate punctele de vedere,zilele astea ar trebui sa-mi ajunga driverul cu goarna

Sus

MesajScris: Vin Iul 15, 2011 10:18 pm 
Neconectat
User

@ P Victor / hpavictor - ai putea descrie o boxa FR pe 3 cai ideala - adica ce fel de difuzoare(") si la ce frecvente sa fie taiate?

Sus

MesajScris: Vin Iul 15, 2011 10:44 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai daca este " ideala " de ce numai trei cai ?
In alta ordine de idei , tot ce este gandit sau facut de om este imperfect....................Cauta perfectiunea in alta parte , nu la oameni .
Majoritatea dintre ei au pareri contrare........
Dar ma voi documenta si voi incerca sa gasesc un compromis cat mai mic.........
Lucian Herisanu scrie:
Mircea Bartic scrie:
si nu lasi sa-si bata joc de tine toti Chinezii care isi vand gunoaiele catre occident.

+1

Incearca sa te concentrezi asupra carei gen de aplicatii doresti sa folosesti aceasta incinta pe trei cai , pentru ca sfatul sa fie mai aproape de zona ta de interes.........
Poate te mai ajuta cineva !!!

High
Audio

Sus

MesajScris: Sâm Iul 16, 2011 8:08 am 
Neconectat
User

Da, ai dreptate - ideala pentru evenimente indoor, de pana la 150 persoane si sa poata fi pusa pe stativ.

P Victor / hpavictor scrie:
Pai daca este " ideala " de ce numai trei cai ?

daca sunt si alte variante...

Sus

MesajScris: Sâm Iul 16, 2011 8:23 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Va prezint exemple mai cunoscute ( din anii 1980 - 1990 ) de recomandari ( aplicatii DIY home users ale unor producatori de difuzoare ) pentru incinte pe trei cai PRO .
Aceste proiecte nu pot fi folosite prin simpla copiere decat daca folosesti difuzoarele recomandate de proiectant , in caz contrar eu recomand insistent adaptarea proiectelor la difuzoarele folosite , folosind un soft free de pe net pentru simularea functionarii optime prin acordul incintei difuzoarelor de joase .
Sau .......soliciti sprijinul colegilor de forum experimentati care doresc sa te ajute si au suficient timp liber la dispozitie.......
Mai trebuie sa alegi ( in cunostiinta de cauza , cu justificari tehnice ) restul difuzoarelor in functie de SPL , putere , banda de frecventa , clasa de calitate si bine inteles de bugetul disponibil .
Urmeaza proiectarea unui filtru relativ complex care sa imparta tot spectrul audio in subgame de frecventa optime pentru difuzoare , protectii active , dar si circuite de dezaccentuare / preaccentuare care linearizeaza raspunsul total al incintei...........
Nu este usor .
Discutia poate continua ........

Fişiere ataşate:
Full range 01.JPG
Full range 01.JPG [ 95.65 KiB | Vizualizat de 8331 ori ]
Full range 02.JPG
Full range 02.JPG [ 110.29 KiB | Vizualizat de 8331 ori ]
Full range 03.JPG
Full range 03.JPG [ 101.72 KiB | Vizualizat de 8331 ori ]
Full range 04.JPG
Full range 04.JPG [ 83.5 KiB | Vizualizat de 8331 ori ]
Full range 05.JPG
Full range 05.JPG [ 89.14 KiB | Vizualizat de 8331 ori ]

High
Audio

Sus

MesajScris: Sâm Iul 16, 2011 8:45 am 
Neconectat
User

Ok - multumesc de raspuns!

Sus

MesajScris: Mie Iul 20, 2011 1:21 am 
Neconectat
User

De ce nu faci cu un driver de 1.5" c15`le ala.Eu am kappa 15LF cu wnd-63 si sa sti ca suna foarte bine.

Sus

MesajScris: Mie Iul 20, 2011 9:33 pm 
Neconectat
User

mda asa era cel mai bine, pacat ca nu mai am difuzorul/

Sus

MesajScris: Sâm Iul 23, 2011 4:03 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

sergiu mihoc scrie:
mda asa era cel mai bine, pacat ca nu mai am difuzorul/

Era pe dracu.......
Nu va mai dati cu parerea daca nu va pricepeti , priviti graficele de mai sus si vedeti raspunsul in zona de medii joase , acolo este concentrata cea mai multa energie din tot spectrul audio ......ca dinamica o incinta pe trei cai bine proiectata este net superioara la medii joase fata de una pe doua cai , avantajul difuzoarelor de 1.5" consta in alta zona a spectrului audio .
Dar se poate folosi cu mare succes si difuzorul de 1.5" intr-un proiect pe trei cai.......
Mai studiati inainte sa oferit sfaturi altora , si ar trebui neaparat sa experimentati mai intai pe pielea voastra " ideile " inainte sa nenorociti pe altii cu " ideile " traznite .
Cultura de net nu va face mai destepti , ci doar mai " cititi ".........

High
Audio

Sus

MesajScris: Sâm Iul 23, 2011 6:56 pm 
Neconectat
User

Eu nu am facut o comparatie 3 cai vs 2 cai nu stiu de ce te agiti atat.De experimentat si normal ca am experimentat daca LE AM!
Se poate obtine un sunet echilibrat si din 2 cai stai tu linistit.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2