The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 11:46 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Va rog, un tutorial de prins mocheta pe boxe
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 4:07 pm 
Neconectat
User

Va salut,

Ma intereseaza sa-mi spuneti cum lipiti voi mocheta pe boxe, de care mocheta folositi........ ????? Deci, chestii de astea. Inclusiv, as dori sa-mi spuneti cum imbinati mocheta la marginile boxei ? care este procedura ? niste imagini mi-ar fi foarte de folos.

Din ce am mai auzit, mocheta de 4mm grosime, subtire, care se vinde pe la Practiker, se pare ca se potriveste cel mai bine. Adica adera cu adezivul pe boxa foarte bine, chiar mult mai bine decat mocheta speciala pentru boxe, care, cel putin din ce am mai observat eu, se potriveste cel mai bine pe subwooferele auto si nu boxe de casa! E doar o observatie proprie

Asadar, va rog....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 4:41 pm 
Neconectat
User

Puteai sa rasfoiesti putin forumul
http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=2244

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 4:58 pm 
Neconectat
User

multumesc mult...... dar nu prea am inteles eu ceva:

- spre exemplu, imaginiile astea doua, legate de imbinarea la colturi:
http://img227.imageshack.us/my.php?image=mayo9.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?image=mbrr6.jpg
cum s-a taiat mocheta la colturi ? s-au facut imbinarile pe diagonala sau le-a suprapus?

- imbinarile PAL-ului din care e facuta boxa, am vazut ca au fost tusate cu ceva alb ? ce material este ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 5:35 pm 
Neconectat
User

fire scrie:
multumesc mult...... dar nu prea am inteles eu ceva:

- spre exemplu, imaginiile astea doua, legate de imbinarea la colturi:
http://img227.imageshack.us/my.php?image=mayo9.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?image=mbrr6.jpg
cum s-a taiat mocheta la colturi ? s-au facut imbinarile pe diagonala sau le-a suprapus?

Ca sa imbini mocheta la colturi o indoi asa ca in imaginea de mai jos, si o tai cu un cutter pe diagonala.

Imagine

Lipesti jumatatea taiata ca in imaginea de mai jos, iar cealalta jumatate se indoaie peste jumatatea lipita si cu un cutter bun se taie si aia tot pe diagonala, exact pe unde ar trebui sa se imbine cu partea lipita. Astfel cele 2 jumatati se imbina perfect. Nu trebuie sa se suprapuna nimic.
Imagine
Imagine

fire scrie:
- imbinarile PAL-ului din care e facuta boxa, am vazut ca au fost tusate cu ceva alb ? ce material este ?

Acel material alb folosit la imbinarea boxei este ARACET :lol: Am pus atat pe canturile bucatilor de PAL care vin imbinate (dupa care sunt fixate si cu holtzsuruburi), cat si pe imbinarile cutiei, fiindca aracetul umple eventualele goluri care raman la imbinare, sigiland ermetic cutia si reducand vibratiile. Aracetul de pe imbinari il aplici cu degetul sau cu o seringa, in vreo 3 straturi, la distanta de 1-2 zile intre straturi pentru a se usca complet.

Mocheta o lipesti cu prenandez.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 6:00 pm 
Neconectat
User

Sebi scrie:
fire scrie:
. Aracetul de pe imbinari il aplici cu degetul sau cu o seringa, in vreo 3 straturi, la distanta de 1-2 zile intre straturi pentru a se usca complet.

.

tu chiar ai facut asa ceva?

se pune aracet doar pe muchie inainte sa le imbine , iar dupa ce strangi holsuruburile stergi excesul de aracet

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 6:10 pm 
Neconectat
User

Acum am inteles. Mersi foarte mult.

Da chiar...silicon nu merge sa pun la incheieturile boxei. A mea are forma trapezoidala si nu prea s-a incheiat perfect si parca aracet consum cam mult!!! Sau ies mai ieftin cu aracet!!! :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 6:22 pm 
Neconectat
User

fire scrie:
Acum am inteles. Mersi foarte mult.

Da chiar...silicon nu merge sa pun la incheieturile boxei. A mea are forma trapezoidala si nu prea s-a incheiat perfect si parca aracet consum cam mult!!! Sau ies mai ieftin cu aracet!!! :roll:

pune aracet

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 6:42 pm 
Neconectat
User

crexy scrie:

tu chiar ai facut asa ceva?

se pune aracet doar pe muchie inainte sa le imbine , iar dupa ce strangi holsuruburile stergi excesul de aracet

Daca placile sunt taiete calumea, drept, nu prea are rost sa mai pui aracet pe imbinari (dupa ansamblare). Dar am facut niste boxe la care pe anumite portiuni nu erau taiete foarte drept placile. Mai erau mici ciobituri. Si dupa ansamblare, desi am pus aracet f mult pe muchie si holtzsuruburi multe, cutiile vibrau putin la putere mai mare. Dupa ce am pus cateva straturi de aracet pe la imbinari, nu au mai vibrat.

Aracetul se imbiba in portiunile goale pe care le gaseste si le umple.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 6:46 pm 
Neconectat
User

Deci sigur e vorba de ARACET si nu prelandez ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 6:58 pm 
Neconectat
User

A... si inca ceva. Ati folosit vreodata in loc de prelandez, adeziv special de mocheta ? Sau e cam acelasi lucru! :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 7:01 pm 
Neconectat
User

Da omule, tot ce tine de tamplarie si de lemn se lipeste cu aracet! ARACET GROS DE TAMPLARIE (vezi sa nu cumperi de ala subtire pentru zugraveli).
Nu pune silicon la imbinari. Daca ai portiuni unde placile nu s-au imbinat perfect si au ramas mici goluri pune aracet gros de tamplarie, mai multe starturi cum am spus mai sus. Nu iesi mai scump cu aracetul ci mai ieftin decat cu silicon, si e mai bun aracetul

Prenandezul il folosesti ca sa lipesti mocheta! Singura diferenta intre prenandez si alte lipiciuri pentru mocheta este ca prenandezul pute mai tare (te mai droghezi putin in timp ce mochetezi :lol: ).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 7:27 pm 
Neconectat
User

OK, am inteles. Mersi foarte mult.

Apropo, ca hulsuruburi la imbinarea placilor de PAL, ce tip de hulsuruburi ai folosit. Merg si alea pentru rigips... negre ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 7:33 pm 
Neconectat
User

Merg foarte bine suruburile negre de rigips.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 7:51 pm 
Neconectat
User

jORDy scrie:
Merg foarte bine suruburile negre de rigips.

nu va recomand holsuruburi de rigips , sunt prea subtiri, puneti de alea aurite mai groase

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 7:57 pm 
Neconectat
User

crexy scrie:
nu va recomand holsuruburi de rigips , sunt prea subtiri, puneti de alea aurite mai groase

+1. Cele speciale pentru lemn (cele aurite) au filetul mult mai ascutit si strang mult mai bine placile de pal. Eu le-am pus groase de 4mm

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2