The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 04, 2025 10:35 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 5:07 pm 
Neconectat
User

O intrebare offtopic.. de ce mi se aprind protectiile la filtre cand incerc un sin la 20 22 sau 18 khz ? mentionez ca amp. sta la ora 12 sau chiar mai jos si nu am nici un efect idiot din pl de sunet (un creative live 24 bit ) (amp t.amp e 800 )
drivere bmd 750 .
ps .. doar sunt curios

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 5:11 pm 
Neconectat
User

Mpro, le folosesc pentru mine si prietenii mei cand facem chefuri, eu nu fac sonorizari pentru altii, le-am cumparat pentru petreceri intre prieteni, vreau sa iau in in viitorul apropiat si un sd 18 sa fac un bass si inca o statie

Sus

Subiectul mesajului: Am inteles D.le Milan!
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 5:45 pm 
Neconectat
User

Asta am vrut sa stiu! Atunci,cred ca nu folosesti la mod abuziv(putin)la sonorizare!Ok!!!Am inteles! :D Are 600wati difozorul. Atunci pt "home party" e okay si PA D ul,pt inalte. 45Hz-1500Hz/2oooHz Basi-medii) si inaltele de la 1500Hz sau de la 2Khz.. Cer scuze pt neintelegere!Am crezut ca vrei sa faci sonorizare(mica) cu ei..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 5:48 pm 
Neconectat
User

Nu le folosesc abuziv numai cat pot duce :D , data trecuta a venit de 3 ori politia si de patru ori jandarmii, eram la munte in aer liber cu grup electrogen

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 5:50 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

xeon scrie:
O intrebare offtopic.. de ce mi se aprind protectiile la filtre cand incerc un sin la 20 22 sau 18 khz ? mentionez ca amp. sta la ora 12 sau chiar mai jos si nu am nici un efect idiot din pl de sunet (un creative live 24 bit ) (amp t.amp e 800 )
drivere bmd 750 .
ps .. doar sunt curios

este perfect normal

pe muzica, cantitatea de energie peste 2-3000Hz este relativ redusa (20-30% din capacitatea amplificatorului, in functie de programul muzical)

cand faci probe cu sinusoide, problema se complica.

pe acea perioada de timp, incarci doar driverul si depasesti puterea lui RMS, moment in care intervin protectiile cu lampa.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 5:51 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

in privinta domnului care a deschis acest topic.

boxele sale erau acordate la 30 Hz, de aceea nu avea SPL si difuzoarele ii fluturau foarte mult.

i-am recomandat anumite corectii la porturile de reflex pentru a remedia problema.

astept si eu acum, concluziile :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:00 pm 
Neconectat
User

xeon scrie:
drivere bmd 750 .
ps .. doar sunt curios
Ce filtru le ai?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:04 pm 
Neconectat
User

Imagine

Domnu Mircea asta e poza cu boxele

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:04 pm 
Neconectat
User

Cred ca sunt prea jos taiate ,inaltele.. inca nu stim ce fel de basi-medii le ai..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:17 pm 
Neconectat
User

nesta_milan scrie:
Nu le folosesc abuziv numai cat pot duce :D , data trecuta a venit de 3 ori politia si de patru ori jandarmii, eram la munte in aer liber cu grup electrogen
:lol: Fain!e extrem pt camera(am vazut poza cu boxele) Mai bine si mai placut ,un hi-fi!Dar daca vrei ceva de gen X treme ,ai gasit :D si mai vrei si bass cu Sd 18 EL..Pfff..mai doamne!

Ultima oară modificat de Milan Gheorghe pe Lun Dec 08, 2008 6:19 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:19 pm 
Neconectat
User

Laughing Fain!e extrem pt camera(am vazut poza cu boxele) Mai bine si mai placut ,un hi-fi!Dar daca vrei ceva de gen X treme ,ai gasit Very Happy

EXTREM o sa fie cu SD 18EL in bass reflex pe langa ele :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:22 pm 
Neconectat
Admin
Admin

xeon scrie:
drivere bmd 750 .
ps .. doar sunt curios

Pentru ca becul este prevazut a se aprinde doar atunci cand puterea muzicala aplicata driverului trece de 160 - 180w. Daca se aplica aceasta putere, in semnal sinusoidal, riscati sa ardeti driverul, pt. ca filtrul nu este conceput pentru astfel de teste. Un semnal sinus, care ar aprinde becul, are putere aproape dubla fata de cat poate suporta un BM-D750.

NU RECOMAND ASTFEL DE TESTE !

In afara de acest aspect, daca discutam de filtrele facute de noi, exista un filtru trece jos, inseriat in bucla de corectie a liniaritatii, setat sa inceapa taierea de la circa 20Khz. Daca apare semnal sinusoidal, sau orice alt semnal continuu, sau discontinuu, cu frecventa mai mare de 20Khz, acest filtru il va atenua, cu o panta de 6dB/octava, pentru a proteja driverul de eventuale oscilatii de inalta frecventa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:26 pm 
Neconectat
Admin
Admin

nesta_milan scrie:
poza cu boxele

Porturile sunt exagerat de mici in diametru.
Sunt convins ca sufla aerul de nu poti sta in fata lor, iar chestia asta nu este in regula.

Pentru acel volum, ar trebui ca porturile sa fie de macar 8cm in diametru.
10,5 ar fi relativ ok, daca se folosete un HPF setat la 40Hz ( ordin 4 - BUT ).

Pentru HPF de 30Hz, diametrul ar trebui sa fie de vreo 12cm, sau chiar 14cm.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:28 pm 
Neconectat
User

pt dna

Domnul Mircea a zis sa pun 4 porturi de 70 diametru pt ca de 100 numi mai intra

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 6:31 pm 
Neconectat
User

DNA scrie:
xeon scrie:
drivere bmd 750 .
ps .. doar sunt curios

Pentru ca becul este prevazut a se aprinde doar atunci cand puterea muzicala aplicata driverului trece de 160 - 180w. Daca se aplica aceasta putere, in semnal sinusoidal, riscati sa ardeti driverul, pt. ca filtrul nu este conceput pentru astfel de teste. Un semnal sinus, care ar aprinde becul, are putere aproape dubla fata de cat poate suporta un BM-D750.

NU RECOMAND ASTFEL DE TESTE !

In afara de acest aspect, daca discutam de filtrele facute de noi, exista un filtru trece jos, inseriat in bucla de corectie a liniaritatii, setat sa inceapa taierea de la circa 20Khz. Daca apare semnal sinusoidal, sau orice alt semnal continuu, sau discontinuu, cu frecventa mai mare de 20Khz, acest filtru il va atenua, cu o panta de 6dB/octava, pentru a proteja driverul de eventuale oscilatii de inalta frecventa.
DA,EXACT! Am si filtrele,de la voi!super!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2