Un amic a vrut sa isi faca un mic tuning audio pe masina(un subwoofer de 400 w rms, 4 difuzoare de 16,5cm plus tweetere si filtre, pentru portiere si zona din spate) si a apelat la mine.
Saptamana trecuta va ceream opinii legate de alegerea driverului de 12", mochetare, etc.
Pana la urma am comandat un driver de 12" pioneer modelul TS-W308D2 cu 2 bobine de 2 R.
Ca materiale am folosit: PAL 18mm, Bison Montage Kit, Mocheta Penn Elcom de la Mircea, 500 ml prenandez, 2 tuburi reflex, 2 coturi pvc, etc.
Nu prea am avut unelte intrucat am facut acest subwoofer intr-o camera de camin. Se vor vedea in poze.
Acest subwoofer trebuia sa incapa in locul rotii de rezerva, de unde am si ajuns la urmatoarele dimensiuni: 50 x 40 x 27 cm, un volum extern de 54 litri si 52 litri intern, acordaj 37,6 hz.
PS: Nu am fotografiat fiecare etapa in parte...
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18. Rezultatul simularii in bassbox...

Una la rezolutie mare.
http://img140.imageshack.us/img140/8971/img0695q.jpgMultumiri lui Valfar si Vali pentru indicatii... Mircea pentru indicatii si unelte

.
Cum suna? Suna foarte bine, clar, nu falfaie nimic, amicul e foarte multumit de sunet. In opinia mea, ar avea nevoie de un amplificator mai puternic, mai mult de 400 w rms cat are acum.
Tuburile reflex sunt lungi de 23 cm, ele fiind prelungite cu un cot pvc.
Voi posta fotografii si din zona portierelor cu noile difuzoare si subwooferul la lucru, insa mai am de munca.
Pana in prezent consider ca am facut o treaba de nota 9, avand in vedere ca am aplicat mocheta pentru prima data.