Dickinson scrie:
luci scrie:
cum ar fi U2 care are boxe manufacturate.Deci nu RcF sau mai stiu eu ce zmeu dinasta care costa de 5 ori cat face
de catre cine? sa o lasam mai moale cu manufacturatul .
vinde tu o boxa facuta de tine si sa vad ce pret iei pe ia si la fel vinde una cu brand .
s-au fa o sonorizare unor trupe cu nume si spune ca tu care esti ''no name'' ai facut boxele si la fel spune ca ai un brand de boxe foarte scump.
daca nu ai renume in constructia boxelor poti sa stai in banca cuminte ca nu te baga nimeni in seama.
Te înşeli, din nefericire.
Brandul şi raportarea la brand are cu totul altă conotaţie în occident.
U2 cântă pe boxe manufacturate chiar de firma care în sonorizează.
Vezi că am postat pe tema aceasta.
Diferenţa de mentalitate între sonorizatorii de afară ( cei mari ) şi cei de la noi este că aceeia chiar ştiu meserie.
La noi nu se ştie meserie cu adevărat şi se vede după cum sună sonorizările uzuale. De exemplu, pe afară, niciodată nu se apucă artiştii să discute despre branduri. Ei vor să sune bine şi pretind un anumit pachet de performanţe. De aici înainte intervine producătorul. Acesta alege soluţia optimă pentru ei. Chestiile ce ţin de brand sunt valabile doar atunci când formaţia respectivă face un contract cu un fabricant de scule. Atunci, întradevăr, îşi impun brandul reprezentat, dar nu pentru că acesta ar fi cine ştie ce mare chestie, ci pentru că brandul le dă bani ca să facă asta.
Şi la noi se practică astfel de chestii, mai ales în rândul lăutărimii.
Şi încă ceva.
Uitaţi chestia cu "cercetarea timp de luni de zile, bani cheltuiţi pe R&D".
Este o poveste de marketing.
În ziua de azi, când pute piaţa de ieftineanu, este o aberaţie să îţi pierzi timpul cu astfel de prostii. Orice firmă mare, care ştie cum merge treaba, dă rasol şi scot pe piaţă o grămadă de troace, folosind utilizatorii pe post de testeri.