The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 09, 2025 12:22 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 23, 2010 11:52 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

la party-uri prin carciumi intr-adevar nu se justifica mk3-uri, si in iasi sunt oameni care pun la asa party-uri de pe cdj 100, pentru ca nu-si permit sa inchiriezi de la mine mk3-uri si djm800, dar, sunt oameni care isi permit, si iau pupitrul, pentru ca tin la imagine si pentru ca s-au obisnuit sa puna de pe ele.

pe de alta parte, e o chestie de respect fata de dj-ii invitati, ca promoter sa le oferi scule cat mai ok. iar daca faci party-uri de 150+ de oameni, cu 10-15 lei intrarea, eu zic ca iti poti permite sa pui pe masa mai mult de reloop.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 24, 2010 12:15 am 
Neconectat
User

Si asta asa este. Eu prefer sa ma feresc pe cat posibil de cd-uri. Mixez de pe consola+laptop si deocamdata e ok. Vreau pick-up-uri dar deocamdata nu imi permit asa ca ma limitez la ce am. Dar daca sunt un digital jockey si folosesc consola, inseamna ca ar trebui ca si eu cand merg in alt oras sa le cer la baieti Allen & heath xone 4D?

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 24, 2010 12:25 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

bradacalin scrie:

sa va explice Mircea cum Dj-ii care sunt cunoscuti isi impleteau degetele pe eclerul lui.

de folosit am folosit X-one 92 si X-one 3D la evenimentele la scena

doar ultima data am folosit NUO5 pt ca am apucat sa discut in prealabi cu toti Dj-ii si au fost de acord sa il foloseasca .

Mna Ecler e pe val de cand Raresh si inca vreo cativa il promoveaza puternic :lol:

singura cu probleme era Miky love, dar ea nu mixeaza :twisted:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 26, 2010 3:48 pm 
Neconectat
User

Baban_San scrie:
ICEMAN scrie:
pai eu inchiriez scule, deci este in interesul meu sa am sculele cu care sunt obisnuiti asa zisii dj care au urechi de tabla 8) ...

....maaaarrreeee adevar graiesti :P ...cam 90% din dj-ii de prin cluburi sunt "mosteniri" de la dj-iul care a parasit clubul , iar din comoditate patronii nu au cautat altul, si astfel se nasc "pushtii cu fitze" care dupa ce se joaca de 2-3 ori cu virtual dj isi dau aere de mari muzicieni.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 2:02 pm 
Neconectat
User

gabi1904 scrie:
Baban_San scrie:
ICEMAN scrie:
pai eu inchiriez scule, deci este in interesul meu sa am sculele cu care sunt obisnuiti asa zisii dj care au urechi de tabla 8) ...

....maaaarrreeee adevar graiesti :P ...cam 90% din dj-ii de prin cluburi sunt "mosteniri" de la dj-iul care a parasit clubul , iar din comoditate patronii nu au cautat altul, si astfel se nasc "pushtii cu fitze" care dupa ce se joaca de 2-3 ori cu virtual dj isi dau aere de mari muzicieni.
.

tu vb deja de cei din al doilea rand de prostie, astia cat de cat au mai stat pe langa dj... si mai au cat de cat habar, dar sunt unii care au niste aere (nu vreau sa fiu rau si sa jignesc pe cineva de aici) care mixeaza pe house si nu reusesc sa puna beat pe beat...

http://www.youtube.com/watch?v=Jx-8IwtJOGI&NR=1

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 8:50 pm 
Neconectat
User

Baban_San scrie:
gabi1904 scrie:
Baban_San scrie:
ICEMAN scrie:

.

tu vb deja de cei din al doilea rand de prostie, astia cat de cat au mai stat pe langa dj... si mai au cat de cat habar, dar sunt unii care au niste aere (nu vreau sa fiu rau si sa jignesc pe cineva de aici) care mixeaza pe house si nu reusesc sa puna beat pe beat...

off topic: omg..... 2 DD-uri intr-o dacie, si eu care credeam k nu-s sanatos la cap ca am pus 2 alpine type-R intr-un coupe

on topic: sa stii ca un dj de club are un grad de dificultate mai mare in munca pe care o face decat un dj de "comercial , R&B , sau Doamne-fereste-manele" (pe electro stai pe mix muuuult mai mult timp decat un manelist..... sau chiar mix in continuu - aviz celor ce folosesc samplere, controlere midi, ableton, etc...... manelistul face trecerea in max 4-5 secunde) ...trebuie sa recunosc, spun asta din proprie experienta :D... si eu am trecut prin etapele alea :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 9:21 pm 
Neconectat
User

am alta parere pe tema asta:roll: ...e mai greu sa mixezi manele sau alte piese care de la bun inceput nu au fost concepute sa fie mixate pe bataie. La o piesa house se stie ca atunci cand mai ai aproximativ un minut jumate trebuie sa intri cu piesa noua....ai si o parte acolo un fel de introducere ca pentru prosti, si daca ai setat bine tempo-ul atunci sigur nu se decaleaza piesele in timp ce faci trecere. La manele e mult mai greu sa gasesti locul unde sa intri cu piesa noua si sa faci cue point-ul corect. In plus ai mai mari sanse sa se suprapuna doua voci si alte greseli care pot aparea. In plus la house nu ai asa variatii de tempo cum ai la manele. In concluzie zic ca e cu mult mai usor sa mixezi pe beat house decat manele sau hip hop sau majoritatea peiselor retro sau altele...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 10:20 pm 
Neconectat
User

Astazi de plictiseala, m-am jucat putin cu niste minimal-uri. Deci e ca la prosti, sa nu se supere cei care mixeaza minimal, dar trebuie sa inregistrez un mix live si sa fac un topic cu numele: "Oricine poate mixa minimal" ...
La fel ca si restul mixurilor mele, nu am folosit nici un efect si e naucitor de usor :lol: .....
La ce incerc eu sa mixez de obicei, sincer e greu... cred ca mi-am ales cel mai greu gen de muzica. La minimal nici macar nu stiu piesele si a iesit beton mixul.

Muzica electronica se mixeaza in general cel mai usor, pentru ca a fost creata pentru a fi mixata. Cand vine vorba de manele sau populara, retro etc, nu poti zice ca mixezi. Schimbi piesele ca in winamp. Esti doar punator de muzica si atat. Bineinteles ca si aici conteaza ordinea in care pui si asta face diferenta intre punatorii de muzica. Eu am constat ca e destul de greu sa fii DJ axat pe un anume gen si sa te ocupi si de(vorba lui Alex) "prostitutie muzicala" ... Parca nu mai pun muzica la nunti cum o puneam anul trecut, sau acum doi ani... Nu mai o pun nici cu acelasi drag :lol:
Oare de ce?

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 17, 2010 9:49 pm 
Neconectat
User

offtopic: am avut la o nunta o cerere....un colaj de la aurel tamas care se foloseste pune de obicei la nunti in cluj. In acel moment nu aveam piesa si am zis ca o am ca asa era situatia si nu puteam sa zic ca n-o am:)) asa ca am incercat sa fac colajul live. Am inceput cu piese de joc lente si am crescut tempo-ul pana la piese de joc care is undeva la 150 bpm. Se poate mixa pe bataie si populara dar oricum e mult mai greu si de multe ori nu merita pentru ca se uita la tine batranii ca la felu' 5. Daca vrei neaparat sa pui pe beat se poate face 90% din nunta pe beat dar nu stiu sigur daca merita.
Scuze de offtopic

Acuma sa vorbesc si la subiect. Sincer as alege ecler-ul. Vorba celor de la parazitii "imi bag p#%^a in mentalitatea de turma" poate deaia am xone92 si nu djm800. Daca ar fi sa cumpar acuma un mixer as alege intre ecler sau xone4d, dar daca ar fi sa merg in seara asta sa pun muzica si as avea de ales intre ecler si pioneer probabil as alege pioneer-ul pentru ca il cunosc mai bine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 17, 2010 10:06 pm 
Neconectat

o sa am in curand un EVO aici la IASI

facem un upgrade la mixerul principal de Dj.

Inca nu m-am hotarat intre EVO4 si EVO5 :twisted:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 8:30 pm 
Neconectat
User

alextripon scrie:
am alta parere pe tema asta:roll: ...e mai greu sa mixezi manele sau alte piese care de la bun inceput nu au fost concepute sa fie mixate pe bataie. La o piesa house se stie ca atunci cand mai ai aproximativ un minut jumate trebuie sa intri cu piesa noua....ai si o parte acolo un fel de introducere ca pentru prosti, si daca ai setat bine tempo-ul atunci sigur nu se decaleaza piesele in timp ce faci trecere. La manele e mult mai greu sa gasesti locul unde sa intri cu piesa noua si sa faci cue point-ul corect. In plus ai mai mari sanse sa se suprapuna doua voci si alte greseli care pot aparea. In plus la house nu ai asa variatii de tempo cum ai la manele. In concluzie zic ca e cu mult mai usor sa mixezi pe beat house decat manele sau hip hop sau majoritatea peiselor retro sau altele...

Ai dreptate, experienta ta isi spune cuvantul: e mult mai usor sa stai pe mix 1 minut jumate' decat sa stai 5-10 sec.... cat despre ....dak apare passajul vocal, pt asta s-au inventat mixerele cu sampler, roll, loop-ingurile de pe playere ( ce-i drept.... nu orice maimuta face un loop-ing perfect din prima miscare) ....

...no offense, dar nu ai dreptate deloc!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 19, 2010 5:42 pm 
Neconectat
User

ce e mai usor? sa dai play la o piesa house si sa mearga sincronizate 1:30 ....ceea ce cred ca poate sa faca mult mai multa lume avand in vedere ca majoritatea pieselor ce apar acuma sunt intre 126-130 bpm. Setezi tempo-ul si dai play pe prima bataie...si merg piesele sincronizate foarte usor 1:30.
In plus piesele incep progresiv ritmul se "complica" treptat nu o sa ai parte de doua linii melodice simultan...
La manele e altfel treaba ca ritmul incep direct cu toate instrumentele sau cu o voce sau altfel ca stiti bine si voi cum is manelele... acuma daca tu schimbi piesele in 5-10 secunde asta tine de inexperienta ta si nu esti capabil sa le ti mai mult dar eu incerc sa mixez si manele la fel de bine ca si house-ul si poate deaia ma complic si mi se pare mai greu
Experienta mea tocmai ca isi spune cuvantul si stiu foarte bine ce vorbesc si iti garantez ca daca luam un dj incepator o sa mixeze mai repede doua piese house decat doua manele.si am vazut treaba asta chiar saptamana trecuta cand ii aratam unui amic cum sa sincronizeze doua house-uri si m-a intrebat mirat daca pot sa fac asta si pe manele ca el o tot incercat si nimica.\
Daca vroiai sa-mi zici de sample-uri si de loop-uri sa cresti umpic si tu nu ai reusit , acuma asteptam sa-mi zica cineva ca cine pune manele nu e dj si era pachetul complet...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 19, 2010 7:35 pm 
Neconectat
User

ma...voi iara bateti fieru cu coada de la ciocan...
my way of seeing things e ca house, si in genere muzica electronica se poate mixa mai usor ca manele/populara/multe altele, daca nu vrei sa transformi genurile muzicale din mers...
aici, deci il sustin pe alextripon.....din experienta. am pus si manele si muzica de club, si totusi, cand a zis cineva ca unele genuri au fost create pt a fi mixate nu a zis chiar rau.

revenind la "subect" djm vs evo, eu zic asa: daca iti iei evo dar nu si un laptop stabil, gen mac, atunci nu vad rostul. am vazut mixere si controlere, puse pe laptopuri normale, si de la un punct sunt limitate, latente si alte viteze intervenind aici. daca omul merge cu 2 cdj-uri si un laptop normal/modic la o sonorizare aunci eu prefer djm...
partea care o consider eu hazlie e ca, personal, as pune si un alt cadidat aici, si anume un A&H Xone 92. si atunci ar fi ceva de genu evo vs djm vs xone, si atunci poate sa zica fiecare care si deca are afinitati.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 19, 2010 7:40 pm 
Neconectat

Xone nu are efector deloc... :roll:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 19, 2010 7:48 pm 
Neconectat
User

pai nu....dar sincer nu mi s-a parut corecta comparatia. daca doar vb de efectoare....atunci unde e farmecul...
are un singur efect, insa poti atasa tu o unitate de efecte...daca chiar vrei

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2