The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 15, 2025 12:45 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 7:29 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu folosesc si nici nu cunosc cazuri de firme sau persoane care sa foloseasca

nu este logic sa rutezi semnalul din mixerul de FOH printr-un computer din mai multe motive:

delay, artefacte cauzate de convertoarele D/A a/D, zgomot de fond, etc etc.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 9:15 pm 
Neconectat
User

Citat:
soundcraft, in special seriile ieftine, e mai sensibil la reactii&co.

Pai vand mixer atunci :D
Oricum cred ca o sa-mi iau unul de DJ, insa sunt destul de multumit cu soundcraftul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 9:23 pm 
Neconectat
User

mestere! nu intelege gresit!
mai sensibil nu inseamna automat mai prost!
nu intodeauna. cu timpul vei invata sa profiti si de punctele slabe ale aparaturii...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 9:46 pm 
Neconectat
User

light_man scrie:
nu intodeauna. cu timpul vei invata sa profiti si de punctele slabe ale aparaturii...

stai linistit ... pricep ce vrei sa zici; stiu ca e mai sensibil, insa cam greu sa profiti de asta. Eu oricum as vrea un mixer de DJ am nevoie de canale stereo mai multe - ar fi un motiv in plus sa-l vand - sensibilitatea prea mare. Insa, deviem de la subiect.
Una peste alta, alexx830 problema cu microfonia e rezolvata, cum iti spuneam. Exista procesoare antifeedback si poate chiar nu sunt scumpe, pentru unii pentru altii (ca mine de exemplu) da. Si nu pentru faptul ca trebuie sa platesc 300 sau 500 eur ci pentru ca pur si simplu nu merita investitia. Exista microfoane wireless al caror receiver este dotat cu procesor antimicrofonie. Povestea e mai lunga si gasesti pe net o groaza de materiale. Software, sincer, mi se pare total gresit sa nu zic utopic ... prelucrarea "on time" de catre calculator nu cred ca e o solutie nici optima nici ieftina. Hai ca m-am lungit.
Succese

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 02, 2010 11:32 am 
Neconectat
User

Cam tarziu raspund la postul asta, dar tin sa fac si eu niste precizari:

1. Cu aparatura adecvata nu e nicio problema sa pui un PC ca procesor pentru FOH/monitor. Cu placi de sunet cu latenta mica si SNR mare n-ai nicio problema. Uitati-va de exemplu la acest filmulet: http://www.ableton.com/pages/artists/depeche_mode . Depeche Mode proceseaza tobele cu ableton live. Deci ei au inlocuit toate rackurile lor de procesoare cu ... software: Ableton Live. Si sa nu-mi spuneti ca ei nu au pretentii legate de zgomot de fond. Si in plus ganditi-va ca ei chiar au nevoie de latente mici, mai ales la tobe. Deci ideea e urmatoarea: cu software stabil, placi de sunet bune - n-ai nicio problema.

2. Daca preferi hardware sunt doua solutii: una buna si una foarte buna. Cea buna este DBS AFS224, cea f buna este Sabine FBX2400. Eu lucrez de vreo 3 ani cu Behringer DEQ2496 (din cauza bugetului) si este destul de ok, dar nu se compara cu DBX/Sabine. Imi place la DEQ2496 ca poti pune filtre de pana la 1/60 oct cu -30dB... ceea ce iti permite sa scoti exact frecventele care te "supara".

Cam atat am de zis :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 02, 2010 11:37 am 
Neconectat
User

light_man scrie:

Am vandut Soundcraftul - am acum un Stantom M.505 si microfonie cat cuprinde - sala e foarte proasta - construta pe structura metalica. panel la exterior apoi rigips - intre rigips si panel - aer - cam 40-50 cm.
E normal sa sune prost si sa rezoneze dracu cu de toate - cand il linistesc pe medii intra pe inalte cand linistesc si pe inalte intra pe joase - imi trebuie un eq sa tai frecventele problema dar deocamdata n-am bani de bagat.

Scuze de offtopic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 22, 2010 9:46 pm 
Neconectat
User

vezi aici despre solutii software http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=8421
In special comentariile legate exact de microfonie
Orice trecere prin computer cauzează latenţă mai mare sau mai mică. Fără nici un soft ajutător asta înseamnă că microfoniile sînt mult mai puţin probabile. Pe undeva pe la 10-12 milisecunde deja eşti în pîine.
Citat:

nu folosesc si nici nu cunosc cazuri de firme sau persoane care sa foloseasca
nu este logic sa rutezi semnalul din mixerul de FOH printr-un computer din mai multe motive:

Toate trupele mari - categoria A - rutează tot ce mişcă in FOH prin computere la ora actuală. Latenţele obişnuite sînt pe la 3, 4 milisecunde şi în afară de AC/DC care se laudă că mixează analogic dar la Bucureşti au mixat pe PRO6, practic nimeni nu mai mixează decît pe digital sau virtual. Marea majoritate a mixerelor moderne SÎNT doar un computer îmbracat în diverse carcase - cîteodată arată ca un mixer, cîteodată ca o cutie cu conectoare. Acest computer-mixer se leagă în reţea cu alte computere prin WIFI şi poţi mixa de oriunde fără mixer. A&H au seria iLive și Roland V-mixing care conţin o boxă cu conectoare şi unitatea centrală, boxă care face tot şi cu care se poate mixa un concert mare, fără mixer, doar cu un laptop. Mixerul lor e doar o suprafaţă de control, cum sint controlere MIDI, nu conţine nici o componentă electronică.
Avantajele sînt nenumărate.

Ultima oară modificat de octavian pe Joi Iul 01, 2010 12:51 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 24, 2010 8:31 pm 
Neconectat
User

Mare dreptate ai, Octavian!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 24, 2010 8:33 pm 
Neconectat
User

nu ca te-as contrazice octaviane, din pacate nu am fost prezent la concet, insa acel pro6 nu era pe post de back-up/recording la show/mix de foh pt trupele din deschidere? eu asa ceva stiam....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 25, 2010 1:04 pm 
Neconectat
User

Da așa apare pe site la Clair ( http://clairglobal.com/acdc ) DAR
uite aici filmuleț, așa arată setupul pentru Midasul din 1987 - concert din turneul actual.
http://www.youtube.com/watch?v=gSe9kUSGM2Y
Dar la București PRO 6 era în față. Am citit undeva (dar nu mai găsesc unde) că Pro 40 e mereu în reparații.
Dealtfel în lista cea mai recentă de la FOH de Top 10 Tour sînt trecute ambele mixere semn că le folosesc în mod egal în ultimul timp. http://fohonline.com/index.php?option=c ... 2&Itemid=1
În lista asta nu mai găsești alt analogic în FOH !!! Cred că asta spune tot.
Cel mai interesant e Billy Joel cu Studer Vista 5. Ce îmi place consola aia deși nu e chiar de live.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 25, 2010 3:59 pm 
Neconectat
User

tocmai din cauza clipului aluia si inca 2-3 te-am intrebat 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 20, 2010 12:24 pm 
Neconectat
User

am si eu un
Behringer FEEDBACK DESTROYER PRO DSP1124P
si sunt multumit de el
o singura problema ma deranjeaza :
pana se autoregleaza baga niste microfonii in difuzoare .....
dar daca citesti bine manualul si faci ce zice acolo se regleaza repede si chiar nu mai ai microfonie...
incercat si re..re..testat
in functie de sala, distante, modele de boxe.....orice parametru il modifici, FEEDBACK-ul trebuie reglat.

"fara microfonie"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 20, 2010 5:20 pm 
Neconectat
User

deci il recomanzi sau nu!? ca am gasit pe okazii la 2 mil.... ai incercat cu setarea delay-ului!?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Eliminarea microfoniei , solutii hardwere sau softwere
MesajScris: Joi Mar 29, 2012 11:49 am 
Neconectat
User

Pentru eliminarea feedback , eu recomand pentru ceva ieftin si sigur un egalizator 2 x 31 benzi,si se face in felul urmator: cresteti gainul de pe fiecare frecventa pina la valoarea unde apare feedbackul, apoi il coboriti pina dispare. Bineinteles cu mixerul in +4db (valoarea de headroom), amplificatoarele in maxim, si crossoverul reglat cu semnal roz.
Varianta mai scumpa , este folosirea unui procesor de sunet cu intrare RTA, care are posibilitatea de autoreglare, prin efectuarea mai multor masuratori, in diferite puncte ale salii.

Enjoy!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2